2024, Вівторок, 16.04.2024, 19:45


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2022 » Січень » 19 » Міжнародний день обіймів
14:49
Міжнародний день обіймів

         21 січня у всьому світі відзначається одне з самих незвичайних свят — Міжнародний день обіймів (International Hug Day). 

 Свято було започатковане в США в 1986 році під назвою Національного дня обіймів (National Hugging Day), а потім стрімко поширилося по всьому світу. Згідно традиції, дружні обійми в цей день можна подарувати навіть незнайомiй людинi просто на вулицi.

Обійми супроводжують нас протягом всього життя. Вони потрібні людині з перших днів її появи на світ, коли немовля прикладають до грудей Матері. Ставши дорослими ми обіймаємо друзів і рідних при зустрічі, після розлуки, обіймаємо один одного, щоб висловити свою радість та вдячнiсть.

         Обійми є одним з найрозповсюдженіших проявів любові або дружньої прихильності. Можна з впевненістю стверджувати, що кожен з нас потребує постійного пiдтвердження, що  ми потрібнi та любимi. I cаме завдяки обіймам, на думку австрійських нейрофізіологів, ми отримуємо знаки любовi, при цьому у нас  знижується  артерільний тиск, ми позбавляємося від стресу та, навіть, покращуємо пам’ять.

Психотерапевти говорять про те, що 4 обійми в день потрібно кожному для виживання. Для гарного самопочуття, для того, щоб людина почувала себе безпечно, комфортно, потрібно не менше 8 обіймів в день (звичайні обійми при зустрічі, при прощанні перед сном – не враховуються). А 12 обіймів у день необхідні людині для розвитку.  Наш діти потребують таких обіймів значно більше.

Та слід пам’ятати й про те, що простягаючи руки для міцних та ніжних обіймів, не забувайте, що така тілесна близькість може бути приємна не всім і не завжди. Адже, це свято досить молоде й далеко не всі знають про Міжнародний день обіймів, тому перед тим, як захотіти обійняти незнайому людину, варто попередити її, або ж, приєднатися до відповідної акції «Free Hugs», що в перекладі означає «безкоштовні обійми».

Зi святом!

 Сьогодні у нас, є ще один чудовий привід  щедро нагородити теплом своїх обiймiв усіх, кого вважаєте за потрібне. Вітаючи зі святом, подаруйте своїм близьким і коханим людям обійми, на знак теплого ставлення до них, ще раз нагадавши їм про свої особливі почуття.

Тож, нехай від сьогодні і завжди, ніхто не забуває й не соромиться частіше обіймати своїх рідних, близьких, коханих, даруючи їм свою турботу, увагу, ласку і тепло! Даруйте один одному обійми та залишайтеся щасливими!

Публікацію підготувала Ірина Мащенко

Переглядів: 406 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ми на карті
Відзнаки