2024, Субота, 27.04.2024, 05:45


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Листопад » 18 » Міжнародний день відмови від паління
16:23
Міжнародний день відмови від паління

Міжнародний день відмови від паління (No Smoking Day) – відзначають щорічно у третій четвер листопада в більшості країн світу. Він встановлений Американським онкологічним товариством в 1977 році після того, як було визнано згубний вплив куріння на організм людини та здатність регулярного куріння провокувати розвиток раку.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 90% смертей від раку легенів, 75% – від хронічного бронхіту і 25% – від ішемічної хвороби серця обумовлені палінням.

У XX столітті через куріння загинуло понад 100 млн. людей. Очевидно, що у XXI столітті ця цифра зросте в рази.

Разом з тим, ВООЗ зазначає, що якщо не вжити належних заходів, то до 2030 року кількість смертельних випадків, пов’язаних з тютюном, перевищить 8 млн. на рік.

Кинути курити – одне із кращих рішень у житті кожного курця. Вже з першого дня відмови від сигарет організм починає відновлюватися, а ризики виникнення хвороб, асоційованих з курінням, зменшуються. Через тиждень без сигарет у колишнього курця покращується відчуття смаку та запаху, через три місяці збільшується обсяг роботи легень на 30%, через п’ять років знижується ризик інсульту до рівня некурця. Чим раніше курець прийме рішення кинути курити, тим краще.

Для того, аби підвищити шанси курців на успіх та допомогти тим, хто хоче кинути курити, в Україні було запущено перший національний сервіс з надання допомоги у припиненні куріння, який складається з «гарячої» телефонної лінії 0-800-50-55-60 та веб-сайту http://stopsmoking.org.ua/howto/konsultatsiya-telefonom/ .

Професійні психологи, що працюють на сервісі, проводять індивідуальні консультації, допомагають знайти правильну мотивацію, розробити власний план відмови від куріння та оцінити потенційні ризики.

Книжкова виставка-застереження  «Ми за здоровий спосіб життя», створена бібліотекарями читальної зали покликана розкрити питання впливу паління на організм людини та профілактики цієї шкідливої звички.

Читачі можуть ознайомитися з різними новітніми методиками боротьби з тютюновою залежністю і попередження молодого покоління про шкоду куріння, тут  ви знайдете літературу по збереженню здоров’я, високого життєвого тонусу, і працездатності протягом усього життя.

                                                                                                         Бережіть своє здоров’я!

                                                                                                                        Підготували Ірина Мащенко, Вікторія Фіалковська, бібліотекарі читальної зали

Переглядів: 372 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ми на карті
Відзнаки