2024, Субота, 20.04.2024, 05:06


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2019 » Квітень » 12 » Молодіжний простір бібліотеки: популярність, репутація, бренд
13:34
Молодіжний простір бібліотеки: популярність, репутація, бренд

Такою була тема міського семінару для бібліотекарів бібліотек усіх відомств, котрий відбувся 11 квітня в

центральній міській бібліотеці ім.М.Островського.

 Сьогодні бібліотека покликана бути багатоликою  і різною: з тихими зонами для роботи з діловою літературою, відкритими просторами, окремими місцями відпочинку, Інтернет-центрами, місцями роботи клубів за інтересами. У бібліотеках необхідно постійно переглядати організацію бібліотечного простору (особливо молодіжного) з метою його привабливості і зручності. Це і розстановка стелажів, і самого фонду, і виставкові стенди, і вітражі у вікнах, і буккросинг, і розташування комп’ютерів для зручності користування ними … Ці та інші питання розглядали бібліотекарі на семінарі.

 З консультацією «Організація простору сучасної бібліотеки» виступила директор Марганецької міської ЦБС Л.В.Пономарьова.

 З консультацією «Бібліотечний простір – реальний та віртуальний» виступила методист Марганецької міської ЦБС І.О.Кандала. Інна Олександрівна наголосила, що на сьогодні соціальні мережі, блоги, сайти для бібліотек є однією з найголовніших можливостей реклами своєї діяльності та послуг. Передусім, це пов’язано зі стрімким розвитком інформаційно-комунікаційних технологій наприкінці ХХ початку ХХІ ст., з упровадженням яких, бібліотеки одночасно отримали можливість бути представленими в двох просторах – фізичному та віртуальному. Також методист повідомила присутнім колегам про електронний каталог ЦМБ ім.М.Островського, яким вони можуть користуватися.

 Провідний бібліотекар Марганецького державного вищого закладу «НГУ» А.М.Капто у своєму виступі «Бібліотека – студентам: вектори руху» підкреслила значимість бібліотеки в навчальному закладі, зверненість студентів за інформаційною допомогою до бібліотекарів, зв’язку з педагогічним колективом.

 Велику увагу присутніх викликав і виступ бібліотекаря державного професійно-технічного навчального закладу «Марганецький професійний ліцей» Н.Б.Ковалевської.

 Далі з досвідом роботи з читачами-молоддю поділилися бібліотекарі ЦМБ ім.М.Островського О.В.Рак та В.В.Жданова. Олена Василівна розповіла присутнім про те, як створити молодіжний клуб за інтересами, такий, який створила сама – «Правовий захист», а Вікторія Василівна розкрила тему «Молодь і читання: проблеми, позитив і перспективи».

 Методично правильно, творчо, креативно зробила для колег огляд літератури «Читай більше, живи яскраво» провідний бібліотекар ЦМБ ім.М.Островського Т.Ф.Мархасіна.

 Презентацію однієї книги «Як невинні закохані душі: любовна лірика поетів Придніпров’я», котра вийшла в 2018 році і складається, переважно, із творів марганецьких авторів, зробила бібліотекар читального залу ЦМБ ім.М.Островського В.В.Фіалковська.

 Бібліотекарі міста з великим інтересом, увагою, захопленням познайомилися з дуже талановитою ученицею 9 класу Марганецької ЗОШ І-ІІІ ст. №3, дипломанткою Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання Христиною Єрофеєнко. Христина розповіла про те, як вона розкривала в собі таланти шити, в’язати, робити обереги, магніти, сумки, оволоділа кулінарним мистецтвом, поділилася з присутніми рецептом з приготування зефіру, показала свої акуратно зшиті, неповторні роботи. Бібліотекарі подякували учениці, і присутньому на семінарі завучу школи №3, класному керівникові Христини – А.В.Супрун. Міська бібліотека товаришує з цим прекрасним педагогом не один десяток років.

 На завершення семінару, при підведенні підсумків роботи, директор Марганецької міської ЦБС Л.В.Пономарьова подякувала бібліотекарям міста за високу професійну майстерність в роботі з читачами – юнацтвом, оформленню бібліотечного простору для молоді, постійний творчий пошук у роботі, відображення щоденної роботи на сайтах, блогах и соціальних сітях.  Винесла слова окремої подяки директорам, завучам, вчителям навчальних закладів міста за партнерські, дружні відносини з бібліотекарями міста з інформаційної, культурної, освітньої, дозвільної роботі з молоддю.

Інна Кандала, методист ЦБС

Переглядів: 667 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ми на карті
Відзнаки