2024, П`ятниця, 26.04.2024, 03:10


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2020 » Липень » 6 » Нові галузеві книги
14:56
Нові галузеві книги

Шановні читачі! Зверніть увагу на нові  цікаві книги з економіки, екології, психології, філософії, метафізики!

Сенор, Ден. Країна стартапів. Історія ізраїльського економічного дива [Текст] : пер. з англ. / Д. Сенор, С. Синґер ; пер. М. Лузіна. - 3-тє вид. - Київ : Yakaboo Publishing, 2019. - 357, [2] с.

Ізраїль - маленька країна, яка майже не має переваг на географічній і економічній мапі світу. Їй лише 60 років, населення - 7,1 млн людей, немає суттєвих корисних копалин, а довкола - хаос Близького Сходу. І тим не менше, саме ця маленька країна за короткий проміжок часу стає однією з передових держав світу. У чому секрет такого перевтілення? Це заслуга особливостей національного характеру, загартованого історією духу, розуму чи просто збіг обставин? На ці питання дає відповідь американський інвестор Ден Сенор книгою «Країна стартапів. Історія ізраїльського економічного дива». Довгоочікуване україномовне видання світового бестселера - перша книга видавництва Yakaboo Publishing.

Харарі, Ювал Ной. Homo Deus. За лаштунками майбутнього [Текст] / Ювал Ной Харарі ; з англ. пер. Олександр Дем’янчук. - Київ : BookChef, 2019. - 509, [17] с. : іл. - Назва обкл. : Homo Deus. Людина божественна. За лаштунками майбутнього. - Дод. тит. арк. англ. - Бібліогр.: с. 492-[510]. - Пер. изд. : Homo Deus. A brief history of tomorrow / Yuval Noah Harari. - 2015.

Ювал Ной Харарі, професор історичного факультету Єврейського університету в Єрусалимі, у книжці «Homo Deus» піднімає філософські питання, аналізує досвід, який людство здобуло за час свого розвитку, заглиблюється в наші емоції і свідомість. Автор пропонує ескіз майбутнього людства, цілком реальний і не обов’язково райдужний. Скажімо, люди завжди хотіли подолати старість і злидні й дорівнятися до богів. Але для цього вони мають отримати контроль над власною біологічною основою. Якщо колись смерть і біль зникнуть із нашого життя, а підстави сподіватися на це не такі вже й нереальні, ми зможемо подвоїти тривалість життя або й жити скільки заманеться… На допомогу нам уже зараз приходять різноманітні пристрої зі штучним інтелектом. Та чи впевнені ми, що комп’ютери не мають жодних відчуттів чи бажань? А якщо вони не мають їх нині, то, може, коли стануть значно складнішими, зможуть розвивати власну свідомість? Якщо так станеться, як ми про це дізнаємося? І головне питання — якими будуть суспільні відносини? Чи не стане пересічна людина рабом штучно створених і вічно живих істот із незбагненною свідомістю? Ювал Харарі в цій книзі не дає відповідей, а пропонує читачеві самому їх шукати. Відчуйте подих нової епохи вже зараз!

Харарі, Ювал Ной. Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього [Текст] / Ювал Ной Харарі ; [пер. з англ. Я. Лебеденка]. - 2-ге вид., випр. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 543 с. : іл. - Назва на корінці : Людина розумна. - Бібліогр. в прим.: с. 521-540. - Пер. изд. : Sapiens. A Brief History of Humankind / Yuval Noah Harari. - London, 2014.

Дослідження, яке ламає уставлені уявлення про земну історію від появи людини і народження мови до наших днів та примушує задуматись: шлях розвитку наших предків міг би бути зовсім іншим. Долучіться до історичної розвідки і вас приголомшать неочікувані і сміливі припущення. У книжці ви не знайдете нудної хронології і сухих дат, але разом з автором будете розмірковувати про численні “Чому?”. Автор книги — доктор Юваль Ной Харарі, професор кафедри історії Єврейського університету в Єрусалимі.

Берн, Ерік. Ігри, у які грають люди [Текст] : світовий бестселер із психології стосунків / Ерік Берн ; [пер. з англ. К. Меньшикова]. - 3-тє вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 255, [1] с. : рис. - Бібліогр.: с. 250-252. - Пер. изд. : Games people play: the basic handbook of transactional analysis / Eric Berne. - New York, 1996.

Доктор Ерік Берн розкриває таємні прийоми, які керують нашим життям. Усі ми, не усвідомлюючи цього, постійно граємо в ігри – подружні та сексуальні, серйозні ігри з керівниками та суперницькі ігри з друзями, в ігри, що визначають статус та сімейні сутички.  Ерік Берн детально описує понад 120 ігор, у які ми граємо самі та у які нас залучають навколишні. А також дає поради для тих, хто хоче навчитись протистояти прийомам ігор, у які вас намагаються втягнути. Він допомагає проаналізувати нюанси поведінки, позбавитись стереотипів у спілкуванні й дає розуміння сутності людських вчинків. Книжка, що вийшла майже 40 років тому, і досі є популярною та актуальною!

Еріксен, Томас Гілланд. Сміття і люди [Текст] / Томас Гілланд Еріксен. - К. : Ніка-Центр, 2019. - 224 с.

Книжка знаного норвезького вченого-антрополога Томаса Гілланда Еріксена «Сміття і люди» – це розгляд різних аспектів співіснування людської ойкумени та світу відходів. Попри свою назву, це зовсім не екологічна розвідка й не інструкція порятунку світу від забруднення та різних відходів. Автор розглядає сміття як невід’ємну рису людського способу існування.
Мало хто знає зазвичай, скільки реально сміття ми виробляємо. Мало кому відомо, що під час створення одиниці більшості пластикових предметів продукується більший об’єм відходів, аніж об’єм самої тієї речі. Усвідомити і відчути реальність сучасного виробництва та, що головне, споживання – ось те, що пропонує нам Еріксен, і, звичайно ж, пуститись у роздуми разом із ним.
У цій книжці ідеться про хаос і порядок, загальнолюдську відразу до всього гидкого, а також про те, що ми робимо у мінливих обставинах, аби утримувати цей темний — і смердючий — бік життя подалі від себе. Та насамперед ідеться про те, як позбутися сміття, перетворивши його при цьому на щось корисне. А ще автор згадує одну з найболючіших проблем сучасності – засмічення мізків.
Українською перекладена вперше.
Розрахована на вчених і студентів – істориків, антропологів, філософів, соціологів, а також тих, хто цікавиться проблемами екології.

Кайку, Мічіо. Гіперпростір [Текст] : наукова одіссея крізь паралельні світи, викривлений простір-час і десятий вимір : пер. з англ. / М. Кайку ; пер. А. Кам’янець ; наук. ред. І. Вакарчук. - 2-е вид. - Львів : Літопис, 2019. - 399 с. : іл., схеми.

Чи існують ще виміри, крім звичних трьох просторових і одного часового? Чи можливо подорожувати в часі й змінити минуле? Чи існують паралельні світи? Багато з нас замислювалися над цим, однак донедавна науковці відкидали такі ідеї. Тепер усе змінилося, і ці питання стали темою інтенсивних наукових досліджень. “Гіперпростір” – це наукова одіссея крізь паралельні світи, викривлений простір-час і десятий вимір, а також захоплива розповідь про пошук славнозвісної “теорії всього”, яка б об’єднала всі сили природи і розкрила таємницю походження Всесвіту.

Гокінґ, Стівен. Найкоротша історія часу [Текст] : научно-популярная литература / Стівен Гокінґ і Леонард Млодінов ; [пер. з англ. Ігоря Андрущенка]. - 2-е вид. - Х. : Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2018. - 160 с. : іл. - (#1 New York times bestselling authors). - Дод. тит. арк. англ. - Пер. изд. : A briefer history of time / Stephen Hawking, Leonard Mlodinow.

Стівен Гокінґ – людина-легенда, науковець, відомий своїми дослідженнями в астрофізиці. Хвороба прикувала його до інвалідного візка, але не зломила дослідницького духу. Він читає лекції, популяризує наукові знання, знімається в наукових фільмах. Твір написаний живою мовою і розрахований на широке коло читачів без академічних знань з фізики. Це скорочене й доповнене новими відкриттями в науці перевидання бестселера Стівена Гокінґа «Коротка історія часу», який розійшовся по світу накладом понад 10 млн примірників! Ви дізнаєтесь про появу Всесвіту, чорні діри, теорію суперструн і квантову механіку.

Запитуйте ці книги на абонементі Марганецької центральної міської бібліотеки.

Більше дізнатися про наявність книг в фонді бібліотеки ви можете в електронному каталозі.

Переглядів: 282 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ми на карті
Відзнаки