2024, Субота, 27.04.2024, 01:04


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Січень » 25 » Нові книги від Українського інституту книги
15:04
Нові книги від Українського інституту книги

Шановні читачі! Ви скучили за новими книгами? Маємо надзвичайно приємну новину. Марганецька центральна міська бібліотека та міська бібліотека для дітей отримали багато нових україномовних цікавих книжок. Це 827 найновіших книг українських видавництв: 510 екземплярів для дітей та  317 для дорослих, що надійшли від Українського інституту книги в рамках державної програми "Українська книга".

Бібліотеки КЗ "Централізована бібліотечна система відділу культури виконкому Марганецької міської ради Дніпропетровської області" - одні  з небагатьох, які були відібрані для поповнення фондів. Нові книжки – це велика радість і для бібліотечних працівників, і для користувачів.

Отримані книжкові новинки порадують абсолютно всіх читачів марганецьких бібліотек. Для дітей та підлітків міська бібліотека для дітей отримала багато яскравих та популярних видань: казки, пригодницькі твори, фантастичні історії, детективи та ін. Для дорослих читачів та юнацтва ми маємо твори сучасних українських авторів, зарубіжні переклади, документальні видання, ґрунтовні історичні праці, дискусійні роботи тощо.

Нові книги зараз знаходяться в обробці. Але вже зовсім скоро будуть доступні читачам. Слідкуйте за публікаціями на сайті!

Нагадуємо, що Марганецька центральна міська бібліотека обслуговує користувачів щодня з 8-30 до 17-00, вихідний - вівторок, останній день місяця - санітарний.

 

Довідково

Український інститут книги – державна установа при Міністерстві культури та інформаційної політики України, покликана формувати державну політику у книжковій галузі, проводити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність, популяризувати українську літературу за кордоном.

Читання – не просто корисна звичка, це – шлях до здобутків. Воно позитивно впливає на розвиток мислення, мовлення, уяви, креативності, емоційного інтелекту та вміння адаптуватися до навчання у школі у дітей та підлітків. Читання розвиває soft skills у дорослих та дітей. 

Олександра Коваль, директор Українського інституту книги вважає: «Книги допомагають прийняти правильне рішення у ситуації складного вибору. Для мене, наприклад, однією з таких книжок була «Людина в пошуках сенсу» Віктора Франкла, зокрема, слова «Справи кепські. Але вони погіршуватимуться й далі, якщо ми не зробимо все, що в наших силах, аби їх покращити». Це стало поштовхом до того, щоби діяти: спершу разом з Форумом видавців, далі в Українському інституті книги. В інституті ми працюємо над розвитком книжкової сфери та промотуємо читання на загальнонаціональному рівні».

За даними Українського інституту книги за 2020-й, серед українців лише 8% читають щоденно, 38% – читають раз на місяць, а 19% населення – нерегулярні читачі. Показники залишаються низькими, на рівні 2018 року. Хоча при цьому 90% українців вважає, що читання сприяє саморозвитку.

Переглядів: 1001 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ми на карті
Відзнаки