2024, П`ятниця, 29.03.2024, 14:58


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2020 » Серпень » 5 » Новинки художньої літератури іноземних авторів
15:33
Новинки художньої літератури іноземних авторів

Шановні читачі! Пропонуємо вам ознайомитися з новими книгами художньої літератури іноземних авторів, які з'явилися в Марганецькій центральній міській бібліотеці!

Кініллі, Томас. Список Шиндлера [Текст] : роман / Т. Кініллі ; пер. з англ. Г. Яновської. - Третє видання. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 432 с. 

Світовий бестселер, удостоєний Букерівської премії та екранізований Стівеном Спілбергом!  В основу роману лягли спогади в`язня краківського гетто, приреченого на смерть і врятованого Шиндлером.  Успішний бізнесмен Оскар Шиндлер відкриває в Кракові фабрику з виготовлення посуду. Для нього євреї з гетто і табору Плашув — просто дешева робоча сила. Однак зовсім скоро він відчуває безмежну повагу та співчуття до своїх робітників. Коли людей з Плашува починають перевозити до Аушвіцу, Оскар за допомогою свого друга, Іцхака Штерна, складає список тих, кого він нібито бере на фабрику.  До нього увійшли понад тисячу людей, приречених на смерть. Аби врятувати їх, Шиндлер не шкодував ані грошей, ані сил, ані часу.

Ішігуро, Кадзуо. Залишок дня [Текст] : роман / К. Ішігуро ; пер. з англ. Г. Лелів. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. - 235 с.

Улітку 1956 року дворецький Стівенс, який усе життя прослужив у багатому маєтку під назвою Дарлінґтон-Голл, вирушає в автомобільну мандрівку південно-західною Англією. Коротка шестиденна виправа перетворюється на подорож у минуле, що виринає на тлі розкішних англійських пейзажів, у минуле, в якому особисті драми розгортаються разом із драмами світовими. Цей роман, за який Кадзуо Ішіґуро здобув Букерівську премію, — витончена історія про невисловлені почуття і прихований відчай, про жаль, що затьмарює залишок дня, коли з гіркотою розумієш, що все могло скластися інакше...

Цвейг, Стефан. Марія Стюарт [Текст] / С. Цвейг ; пер. з нім. П. В. Таращук. - К. : Довженко Букс, 2019. - 348 с.

«Марія Стюарт» — один з кращих життєписів, що належить перу Стефана Цвейга. У романі зображено протистояння Марії Стюарт, шотландської королеви, яка претендувала ще й на англійський трон і для якої на першому місці завжди були поклики серця і тільки потім — аргументи розуму, та англійської королеви Єлизавети, що ніколи не пізнала радощів материнства й подружньої любові. Але передусім це була боротьба не двох королев, а двох Жінок — видатних, розумних, підступних, хоробрих, які діяли в ім'я любові та влади, і кожна з них заплатила за це свою ціну.

Кундера, Мілан. Вальс на прощання [Текст] : роман / М. Кундера. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. - 272 с.

Вісім героїв зійшлися у містечку зі старосвітським чаром, поєднавшись у вальсі, що чимраз прискорюється: гожа медсестра, фантазер-гінеколог, заможний американець (святий і Дон Жуан заразом), славетний сурмач, колишній в’язень, жертва політичних чисток, що ось-ось має покинути цю країну… «Сон літньої ночі». «Чорний водевіль». Автор ставить у цьому романі дуже важливі питання, до того ж робить це з блюзнірською легкістю, яка дає нам змогу збагнути, що новітній світ позбавив нас права на трагедію.

П'юзо, Маріо. Сицилієць [Текст] : роман / М. П'юзо ; пер. з англ. О. Оксенич. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 400 с. 

Легендарний Майкл Корлеоне під час свого вигнання на Сицилію отримує від батька завдання — вивезти до США Сальваторе «Турі» Ґільяно. Він відомий як італійський Робін Гуд, а його банда — це справжні месники. Безстрашні шибайголови, кримінальні генії, вони ховаються в горах, роблять вилазки та грабують багатіїв. Але не заради втіхи чи бажання наживи: Турі прагне звільнити простих людей Сицилії від панування мафії та продажної влади. Мафіозі не влаштовує такий розвиток подій, так само як і місцевих політиків. Ґільяно становить загрозу їхньому авторитетові, тому його необхідно зупинити. На італійського Робіна Гуда розпочинають полювання: впіймати живим, а ще ліпше — мертвим. Чи встигне Майкл Корлеоне врятувати Ґільяно? Його вороги — наймогутніші люди Сицилії…

Кізі, Кен. Над зозулиним гніздом [Текст] / К. Кізі. - К. : КМ-БУКС, 2018. - 320 с. 

Міжнародний бестселер!  На початку 1960-х, під час навчання в університеті, Кен Кізі кілька місяців підробляв санітаром у психіатричному відділенні однієї з лікарень. Саме там, на нічних змінах, він почав писати свій дебютний роман - "Над зозулиним гніздом". Очима індіянця- напівкровки Вождя Бромдена, якого всі вважають глухонімим, читач побачить героїчну боротьбу веселого шахрая Рендла Патрика Макмерфі проти могутнього Комбінату, що підкорив уже собі все людське життя. Більш ніж півстоліття цей неперевершений роман приваблює нові покоління читачів.  Входить у сотню найкращих англомовних романів ХХ століття за версією журналу "Тайм".  Однойменна оскароносна екранізація з Джеком Ніколсоном у головній ролі.  Номер 58 у Рейтингу 100 найкращих книг усіх часів журналу Ньюсвік.

Доленга-Мостович, Тадеуш. Знахар [Текст] : роман / Т. Доленга-Мостович ; пер. з польської Б. Антоняк. - Львів : Урбіно, 2018. - 303 с.

Довоєнна Польща. Родинна трагедія змінює все життя геніального хірурга Рафала Вільчура. Від нього йде кохана дружина, забравши із собою маленьку доньку. Того ж таки дня професор Вільчур опиняється на вулиці, де волоцюги побачивши в нього велику суму грошей, вивозять його за місто і, вдаривши по голові, покидають непритомного. Отямившись, Вільчур не пам’ятає, хто він і де живе. Так починаються довгі роки його поневірянь...  Проте доля усміхається йому. Уже під іменем Антонія Ко-сиби він знаходить притулок у сім’ї мельника, де рятує від каліцтва молодшого сина господаря і стає членом родини. Відтоді про знахаря заговорили в усій околиці...

Стівенсон, Роберт Луїс. Викрадач тіл та інші загадкові історії [Текст] / Роберт Луїс Стівенсон, Луїза Мей Олкотт ; [пер. з англ. Анна Нікіфорова-Вакалюк]. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2019. - 134, [1] с. 

До уваги книголюбів — містичні історії класика пригодницького жанру Р. Стівенсона та його колеги по перу Л. Олкотт. Багато таємниць приховують герої оповідань, а ще більше несподіваних поворотів підкидає їм доля, намагаючись викрити приховане, бо ж добре відомо: усе таємне рано чи пізно стає явним. І все-таки, незважаючи на примхливу, а почасти й жорстоку фортуну, персонажі намагаються зберегти чесність, шляхетність та порядність, залишаючись людьми у найприкріших ситуаціях. Чи це їм вдається — судити тобі, допитливий читачу. Будь до них поблажливим, адже життя таке парадоксальне... 

Запитуйте ці книги на абонементі Марганецької центральної міської бібліотеки.

Більше дізнатися про наявність книг в фонді бібліотеки ви можете в електронному каталозі.

Переглядів: 323 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ми на карті
Відзнаки