2024, П`ятниця, 26.04.2024, 17:47


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2014 » Лютий » 8 » Пам'ятний вечір до 70-річчя звільнення Марганця
14:30
Пам'ятний вечір до 70-річчя звільнення Марганця

    8 лютого в центральній міській бібліотеці ім.М.Островського відбувся пам'ятний вечір, присвячений знаменній даті - 70-річчю з дня визволення міста Марганця від німецько-фашистських загарбників.

Ведучі заходу - ансамбль "Бойові подруги"
(керівник Т.О.Кошкіна, акомпаніатор В.В.Малібога)
       6 лютого 1944 року неможливо забути. В цей день радянські війська звільнили наше місто від нацистів, фашистських поневолювачів жителів міста. З радістю та сльозами дочекалися марганчани цього дня. І ось вже 70 років кожного лютого місяця ми згадуємо цю дату.
      Про визволення міста, про події Великої Вітчизняної війни на марганецьких землях у бібліотеці розповідали «діти війни», учасники ансамблю «Бойові подруги» (керівник Т.О.Кошкіна, акомпаніатор В.В.Малібога).
 

Ці жінки – очевидці бойових дій далеких 50-х років минулого століття. Вони розповідали про долю жителів міста та найближчих населених пунктів під час окупації німцями. На заході учасники ансамблю зачитали уривки з віршів відомого марганецького поета А.Антоненка про війну, а також виконали багато пісень на воєнну тематику: «Военное танго», «Вставай, страна огромная», «Женька», «Ехал я из Берлина», «Смуглянка» та інші.
     Всіх героїв-визволителів на заході було вшановано хвилиною мовчання.
 
Хвилина мовчання
     Учасниці ансамблю «Бойові подруги» - Петелько Марія Михайлівна та Троценко Надія Миколаївна – поділилися з присутніми спогадами про події війни на марганецьких землях.
    Згадував про 1941 – 1945 роки Войтенко Петро Михайлович, який, стримуючи сльози, розповів, як війна забрала в нього батька.
    Ветеран війни в Афганістані, помічник народного депутата України Олега Царьова Віктор Анатолійович Ткачук подякував учасниць вечора за те, що вони зберігають і поширюють серед молоді пам’ять про Велику Вітчизняну війну. Він щиросердно подарував їм квіти.

Звертаючись до учнів, присутніх в залі, Віктор Анатолійович зазначив, що завдяки виховання патріотизму прикладом героїв Великої Вітчизняної війни, радянські хлопці змогли вистояти в Афганістані.

Передаючи привітання від Олега Царьова зі святом визволення Марганця від німецько-фашистських загарбників, В.Ткачук розповів, що О.Царьов очолює форум антифашизму, щоб більше ніколи не повторилися події 1941-1945 років.
     З привітальними та патріотичними словами виступили Мірошниченко В.О., полковник збройних сил, Чубкін В.І., підполковник морської авіації, Лисенко Т.О., депутат міськради від Партії регіонів, головний лікар міської лікарні, Єгорова Т.І., заслужений вчитель України.
     Про книги в фонді ЦМБ ім.М.Островського щодо подій Великої Вітчизняної війни на Дніпропетровщині та, зокрема, в Марганці розповіла директор Марганецької міської ЦБС Пономарьова Лідія Віталіївна. Цікавими з даної тематики будуть книги місцевих авторів Антоненка А.О. та Байбуріна Р.М.
     Олексій Анатолійович Антоненко, вірші якого лунали на заході від ведучих – учасниць ансамблю «Бойові подруги», був присутній у залі. Він подарував ведучим вечора та всім школам книгу – свою поему «Дике поле».
        Учні середніх шкіл №№2, 11 та 12, які зібралися на вечір пам’яті в залі бібліотеки ім.М.Островського, разом з Малишко Є.Г. розповіли про долю знайомих, близьких та рідних - учасників Великої Вітчизняної війни та представили їх фотографії.

    Наприкінці заходу всі присутні в залі разом із ансамблем "Бойові подруги" співали пісню "День Победы".
Ансамбль "Бойові подруги"
 

    Весь захід супроводжувався показом фото- та відеоматеріалів за допомогою проектору з екраном та ноутбуку, які підготувала та показала бібліограф ЦБС Забенько О.В.
     Бібліотекарі читального залу Фіалковська В.В. та Павлова Н.М. оформили з нагоди пам’ятної дати книжкову виставку.
Переглядів: 812 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Ми на карті
Відзнаки