2024, П`ятниця, 29.03.2024, 01:07


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2019 » Листопад » 15 » Пазли людяності "Ми- різні, але всі ми - люди"
15:10
Пазли людяності "Ми- різні, але всі ми - люди"

16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності. Незважаючи на те, що сьогодні людство досягло значного розвитку і визначного технічного прогресу, все ще багато війн і світових конфліктів з'являються через непорозуміння, неприйняття особливостей один одного.

Тому захід до Дня толерантності, що проходив 15 листопада в центральній міській бібліотеці, мав назву "Ми - різні, але всі ми - люди". Щоб не сталося в житті головне залишатися людиною, поважати гідність інших людей та зберігати свою унікальність. Саме це було головним лейтмотивом пазлів людяності, які проводили бібліотекар юнацького абонементу бібліотеки В.В.Жданова та провідний бібліограф ЦБС О.В.Забенько.

Толерантність дуже актуальна для будь-якого суспільства, адже вона передбачає цивілізовані стосунки між людьми, взаєморозуміння та взаємоповагу. Присутні на заході в бібліотеці учні ЗОШ №11 про це переглянули мультик з цікавим підтекстом. Він спонукав замислитися підлітків, що не можна ставити себе вище за когось, а також те, що зневага до інших завжди може повернутися бумерангом.

Учні прослухали вірш Василя Симоненка, "Ти знаєш, що ти - людина?..", який спонукав відчути і зрозуміти свою унікальність, унікальність кожної людини в світі, а також відчути значимість кожного з нас в світі.

Наш світ залежить від зусиль кожного з нас, а тому важливо не шукати винних чи на когось ображатися, а починати змінювати себе і покращувати навколишній світ, наскільки це можливо. Цікавим підтвердженням таких думок на заході стала відеопритча "Все в твоїх руках".

Бути доброзичливим легко. А щоб розібратися, що це означає, ведуча пазлів людяності В.В.Жданова запропонувала гостям відкрити "Скриньку порад". Кожен з учнів знайшов в скриньці  пораду для толерантного спілкування, гучно та виразно вони поділилися ними серед присутніх.

Логічним завершенням пазлів людяності до Дня толерантності став мотиваційний відеоролик. Молодь уважно переглянула його та зробила певні висновки. Ними старшокласники і поділилися з однолітками, бібліотекарями та вчителькою.

На заході в залі панувала справжня атмосфера людяності та взаємоповаги. Учасники заходу отримали задоволення від його проведення.

Ольга Забенько,

пр. бібліограф ЦБС

Переглядів: 435 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/3
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ми на карті
Відзнаки