2024, Четвер, 25.04.2024, 08:04


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2016 » Червень » 24 » Перегляд документального фільму "Рейд: сила нескорених"
14:10
Перегляд документального фільму "Рейд: сила нескорених"

24 червня 2016 року в Марганецькій центральній міській бібліотеці ім. М. Островського відбувся перегляд документального фільму «Рейд: сила нескорених».

Бібліотекар читального залу ЦМБ ім. М. Островського Вікторія Фіалковська розповіла, що цей фільм присвячений війні за незалежність і свободу, найгероїчнішій сторінці нашої новітньої історії і сприяє формуванню почуття патріотизму, національної свідомості, любові до українського народу, рідної землі, Української держави.

Присутні в залі підлітки та дорослі не лише мали змогу побачити, а й відчути правдиву історію, сувору розповідь про унікальну операцію українських військових, про кількакілометровий військовий рейд наших мобільних бригад.

    Наприкінці літа, на початку осені 2014 року українські десантники здійснили низку унікальних рейдових операцій. Це дозволило зупинити російську агресію. Українські воїни відкрито демонстрували військову майстерність, мужність, героїзм завдяки якому агресор вимушений був пересісти зі своїх палаючих танків за стіл переговорів.

    Але ж унікальний шанс із втілення мирного плану не реалізований. А стається так через злочинні дії бойовиків. Вони публічно декларують своє небажання підтримувати мирний план взагалі та припинення вогню. За даними ООН на початок 2016 року в зоні АТО кількість загиблих досягла понад 6.8 тисяч осіб, з них 2,3 тисячі осіб військових. Найбільші втрати понесли Дніпропетровська, Київська. Львівська, Житомирська та Волинська області.

   Приклад наших воїнів: відстоювати, захищати рідну землю виховує та надихає не одне покоління захисників України. Герої сьогоднішнього документального фільму є безпосередньо учасниками подій. Вони і будуть розповідати нам про найскладніший водночас найгероїчний період в історії України.

    Дорога до миру виявилася дещо складнішою, ніж хотілося. Сила та міць Української держави в єдності армії та народу.

   В заключному слові бібліотекар звернулася до присутніх, що нашу Батьківщину, нашу Україну зламати не можна. Як птах фенікс, вона відроджується із попелу, стає міцнішою і сильнішою. Не було ще жодної війни, після якої не настав би мир. І ми віримо, впевнені, що скоро на нашу землю прийде довгоочікуваний мир.

 

Підготували

Ольга Забенько і Вікторія Фіалковська.

Переглядів: 649 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ми на карті
Відзнаки