2024, П`ятниця, 19.04.2024, 18:44


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2014 » Вересень » 3 » Перший урок для страшокласників "Україна - єдина країна"
11:48
Перший урок для страшокласників "Україна - єдина країна"

Вже традиційним стало проведення в центральній міській бібліотеці ім.М.Островського в день 1 вересня першого уроку для читачів-старшокласників.

В цьому році бібліотекар читального залу ЦМБ ім.М.Островського Вікторія Валеріївна Фіалковська та методист ЦБС Інна Олександрівна Кандала провели перший урок за темою "Україна - єдина країна". Сьогодні як ніколи ця тема є дуже актуальною. Адже єдність країни хвилює зараз кожного небайдужого українця. Душею та серцем ми всі вболіваємо за проблеми нашої держави.

На урок завітали учні 10-А і 10-Б СШ №11 разом з вчителем. Багато зі старшокласників були урочисто вдягнуті в вишиванки. 

 

Гості на заході почули про героїчне минуле України, про її славетних героїв, які боролися за єдність та незалежність нашої держави. Наша країна може пишатися своїми державними та народними символами, своїми ресурсами та досягненнями в різних сферах діяльності. Незважаючи на багатостражденну історію, Україна постала з колін як нова самостійна унітарна державна. І сьогодні нелегкий час, коли знову країна проходить через нові труднощі, стикається з новими проблема та перешкодами на шляху до єднання та процвітання. Лише за 23 роки своєї незалежності Україні є чим пишатися.

Працівники бібліотеки на свято знань підготували для учнів захоплюючу подорож знаннями про рідну батьківщину. Учням розповіли про історію, символи та здобутки України. Все це мало на меті виховувати почуття гордості за рідний край та патріотизму.

Приємною несподіванкою для гостей на святі став виступ відомого марганецького поета, громадського діяча, кращого стоматолога міста, голови міського літературного об'єднання "Віра" Анатолія Олексійовича Антоненка.

Він звернувся до учнів як до повноправних членів суспільства. Закликав поважати та берегти рідну країну. Наголосив, що як батьків так і батьківщину ми не обираємо. Тому дуже важливо в житті, щоб не трапилося, любити своїх батьків та шанувати рідну землю. Анатолій Олексійович зачитав присутнім в залі свої нові вірші. На знак вдячності учні подарували поетові квіти.

Захід супроводжувала цікава презентація та відеокліпи з піснями про Україну. Всі матеріали підготувала та показала бібліограф Марганецької міської ЦБС Ольга Валентинівна Забенько.

До свято знань бібліотекар читального залу Вікторія Валеріївна підготувала книжкову виставку «Україна – єдина країна», на ній представила найкращі книги про історію та сьогодення України, про Дніпропетровщину та місто Марганець, а також збірки творів марганецьких поетів та письменників.

Наприкінці першого уроку учні із задоволенням та гордістю, що вони – українці, сфотографувалися біля державного українського прапора біля входу до бібліотеки.

Переглядів: 748 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ми на карті
Відзнаки