2024, Четвер, 28.03.2024, 15:35


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2023 » Квітень » 11 » "Побачення з Шекспіром "до Шекспірівських днів"
13:45
"Побачення з Шекспіром "до Шекспірівських днів"

                                                                           

Про дитинство Вільяма Шекспіра відомо дуже мало. Він народився в англійському місті Стратфорд-на-Ейвоні, приблизно в 100 милях на північний захід від Лондона, в 1564 році. Батько Вільяма був успішним торговцем шкірою, який колись обіймав державну посаду олдермена. Він був третім із шести дітей, включаючи двох старших сестер та трьох молодших братів.

Виріс у Стратфорді-на-Ейвоні, Вільям жив у будинку зі своєю великою родиною на вулиці Генлі. Він пішов до місцевої гімназії, де дізнався про поезію, історію, грецьку та латинську мови.

Коли Вільяму виповнилося вісімнадцять, він одружився на Енн Хетеуей. Енн була на вісім років старша за Вільяма. Незабаром у них була сім'я, включаючи дочку на ім'я Сусанна та близнюків на ім'я Гамнет та Джудіт.

                                                                                

По досягненні 18 років він одружився з Енн Хатауей – дочці одного заможного поміщика, яка на кілька років була старша за нього. У них було троє дітей.

Коли Вільяму було приблизно 23 роки, він переїхав до Лондона, де влаштувався на роботу. Спочатку він виконував будь дрібні роботи, а потім влаштувався в театр. Достовірно невідомо, коли почалася його кар’єра, але біографи відносять цей етап до середини 1580-х років.

1592 року Шекспір ​​був уже відомим драматургом, а також членом лондонської акторської трупи Бербеджа, яка при Якова I отримала королівський статус. До цього часу відноситься і перша згадка про «Генріха VI», яка ставилася на сцені театру «Роза», приналежному Філіпу Хенслоу.

                                              

У 1599 році його трупа побудувала новий театр на південному березі Темзи під назвою «Глобус». Через кілька років вони придбали ще один театр закритого типу «Блекфайерс». Завдяки стрімкій театральній кар’єрі, Шекспір ​​незабаром став дуже багатою людиною. Є відомості, що вже в 1597 році він придбав один з найбільших будинків у рідному Стретфорді.  Поєднуючи акторську і драматургічну діяльність, Шекспір ​​проводив більшу частину свого часу в Лондоні, але в перервах виїжджав додому.

На початку XVII століття багато театрів Лондона закривалися через спалахи чуми. Актори, залишаючись безробітними, їхали додому. Так, незадовго до своєї смерті Шекспір ​​повернувся в Стретфорд-на-Ейвоні. dovidka.biz.ua За 1606-1607 роки він написав ще кілька п’єс, а в 1613 зовсім перестав писати. Вважається, що останні три п’єси були написані спільно з іншим драматургом – Джоном Флетчером.

Шекспір ​​помер 23 квітня 1616.

Саме до Шекспірівських днів бібліотека підготувала для Вас, наші маленьки читачі книжкову виставку, яка називається

"Побачення з Шекспіром", де ви маєте змогу оглянути та продивитися всі книжки видатного англійського драматурга Вільяма Шекспіра. 

                                 

Особливу увагу зверніть на книгу Шекспіра видання 1903 року. Це Золотий фонд нашої бібліотеки, яким ми пишаємось та залюбки ділимось з вами. Отже приємного вам перегляду, та до зустрічі у бібліотеці!

                                                                                                           Матеріал підготувала бібліотекар дитячого відділу Олена Рак

 

Переглядів: 132 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Квітень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ми на карті
Відзнаки