2024, Вівторок, 23.04.2024, 21:09


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Серпень » 30 » Подарунок від автора
13:57
Подарунок від автора

В 2021 році вийшло друком нове видання марганецького письменника Сергія Рубан. Це - роман "Коли боги мовчать...". Автор твору С.О.Рубан завітав до бібліотеки і подарував свою книгу. Вихід в світ цього роману - це справді визначна подія для Марганця. Адже марганецькі письменники, якими так багатий наш край, рідко видають саме романи. А роман подібного стилю - взагалі перший серед літературної скарбниці творчості марганецьких авторів.

Рубан, С. Коли боги мовчать...: роман/ Сергій Рубан. - К.: Ліра-К, 2021. - 168 с.

Роман Сергія Рубана зовсім не схожий на інші класичні твори подібного жанру. Він надзвичайно відвертий та сміливий. Тому і читачеві варто бути готовим сміливо визнати деякі моменти життя і зрозуміти героя роману. Автор має мужність називати речі своїми іменами і відверто говорити про те, про що багато-хто волів б мовчати чи вдавати, що цього немає. Тому цей твір викликає багатий спектр найрізноманітніших емоцій, почуттів та спогадів.

Там, де справжнє кохання, буває часто страшний біль, поряд з життям іде смерть, а несправедливість нашого існування часто не пояснюється людськими мірками. Коли людині болить в душі несправедливість, прагнення правди виринає на поверхню. Чому поряд з величним почуттям кохання, щирості та любові до життя існують педофіли, що руйнують невинні дитячі долі, чоловіки, які знущаються з дружин. Чому боги дозволяють жити таким нелюдам? А може вони карають їх руками іншим людей?! Часткою Бога в людині  є її сумління, її внутрішній голос.

Роман написаний про життя відверто, без прикрас. Варто мати сміливість сприймати життя таким, як воно є, а воно не завжди правильне і безхмарне. Бо ми приходимо в цей світ, щоб вчитися, розвиватися та ставати кращими, але кожен сам обирає свій шлях. І дуже важко визначити, чи правильний він, чи ні. 

Йдучи на поклик справедливості головний герой вчиняє вбивство. Чи виправдовує його мета цей вчинок? Треба мати мужність, щоб визнати, що наш світ недосконалий, але прекрасний тим, що в ньому є любов, безмежне щастя кохання. Щира, чиста та справжня любов - вона повинна стати тим дороговказом на життєвому шляху, стати головним вказівником для внутрішнього голосу. А найбільший гріх - то будь-який злочин проти любові. Бо лише любов і є тією рушійною силою, яка рухає Всесвіт, лише кохання надає глибинного сенсу нашому існуванню.

Коли боги мовчать, головний герой робить вчинок, який нібито злочин, а може, то саме Божа іскра в ньому відновлює справедливість і карає тих, хто на це заслуговує.  Кожен читач по-своєму поставиться до цих подій. Викликані думки і емоції від прочитаного будуть індикатором того, скільки любові до людей і до цього світу у Вашій душі. 

Видання побачило світ у видавництві "Ліра-К" та швидко розійшлося по всій Україні та далеко за її межами. А відтепер і користувачі бібліотеки мають можливість відкрити для себе світ роману "Коли боги мовчать" Сергія Рубана.

Переглядів: 332 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ми на карті
Відзнаки