2024, Четвер, 25.04.2024, 22:10


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2020 » Лютий » 5 » Презентація книги "Боян" Любові Лопатюк
16:30
Презентація книги "Боян" Любові Лопатюк

Марганецька поетична скарбниця поповнилася новим виданням. В цьому році побачила світ книга "Боян" відомої марганецької поетеси, члена Марганецького міського літературного об'єднання "Віра" Любові Василівни Лопатюк, авторки двох поетичних збірок: "Чарівне натхнення" та "Источник".

Талант Любові Василівни вже давно визнаний не лише марганчанами, але й в Україні та світі. Л.В.Лопатюк є досить різноплановою поетесою. Вони створює вірші на різні теми. Цього разу Любов Василівна звернулася до однієї з найважчих тем для поетичної творчості - історичної. Адже для цього жанру мало створити тільки співучі поетичні рядки, важливо відобразити історичні образи та дотримуватись хронології й достовірності подій. Л.В.Лопатюк довго працювала над своїм новим твором - три довгих роки поетеса ретельно вивчала обрану тему. І ось, нарешті, ми маємо можливість тримати в руках цей твір.

5 лютого в Марганецькій центральній міській бібліотеці відбулася презентації книги "Боян" Любові Лопатюк. На цей захід завітали учні ЗОШ №12 разом з вчителями та директором О.Ф.Галко, громадські активісти та перші читачі поеми "Боян". Всі присутні зацікавилися виходом в світ цього видання та завітали до бібліотеки.

Ведуча презентації, бібліотекар ЦМБ Ірина Мащенко розповіла присутнім про життя та творчість Любові Лопатюк, а потім дещо торкнулася теми - хто ж такий Боян. Адже саме він є головним героєм історико-ліричної поеми Л.В.Лопатюк. Слайд-супровід до заходу підготувала пр. бібліограф ЦБС Ольга Забенько.

Далі сама авторка твору розповіла історію написання поеми, зачитала уривки з неї та поділилася своїм авторським задумом. Любов Василівна згадала про те, що Марганецьке міське літературне об'єднання "Віра" колись мало назву "Боян". І тоді, зауважила вона, багато хто не знав, хто такий Боян і чому на його честь названа поетична спілка. Вже, мабуть, тоді зародилася у Любов Василівни думка розповісти про цю історичну постать, але зробити це цікаво, поетично.

Л.В.Лопатюк подякувала всім працівникам Марганецької центральної міської бібліотеки, а також провідному бібліографу ЦБС О.В.Забенько за допомогу у створенні цієї книги.

Про книгу "Боян" забажали поділитися власними думками перші читачі історико-ліричної поеми. Тетяна Григорівна Рабійчук, відома вокалістка, членкиня літоб'єднання "Віра", розповіла, що цей твір викликав у неї велике захоплення. Через призму історії поетеси зобразила колоритні пейзажні та чуттєві стосунки головних героїв поеми. Невеликий уривок надихнув Тетяну Рабійчук, і вона його заспівала.

Віра Федосіївна Обозюк, членкиня літоб'єднання "Віра", поділилася з присутніми своїми враженнями від прочитаного та розповіла, які почуття викликав у неї цей твір.

Не тільки про поему "Боян", але й про всі тонкощі творчості Любові Лопатюк на заході розповіла Лідія Віталіївна Пономарьова, директорка Марганецької міської ЦБС. Вона порадила читати цей твір вдумливо, малюючи описані образи в своїй уяві. Адже твір дуже емоційний, чуттєвий та просто цікавий.

На завершення презентації книги присутні вітали Любов Лопатюк з успішним написанням твору та виходом книги, дарували квіти та подарунки, а на згадку про зустріч фотографувалися. Таку знакову подію для всіх марганчан було відзнято оператором телеканалу "МСТ".

Підготувала Ольга Забенько, пр. бібліограф ЦБС.

Фото - Вікторія Фіалковська, бібліотекар ЦМБ.

Переглядів: 518 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/2
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ми на карті
Відзнаки