2024, П`ятниця, 29.03.2024, 03:17


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2015 » Березень » 23 » Презентація книги Віри Сокур "Хай щастям стелиться дорога!"
09:02
Презентація книги Віри Сокур "Хай щастям стелиться дорога!"

      Березень порадував марганчан виходом в світ книги марганецької поетеси, члена Марганецького міського літературного об'єднання "Віра", постійної читачки нашої бібліотеки Віри Павлівни Сокур. Почала писати вірші Віра Павлівна ще в 45 років. І ось - така довгоочікувана подія! 

   21 березня в бібліотеці ім.М.Островського зібралися найрідніші і найближчі люди для Віри Павлівни Сокур, представники органів обласної та місцевої влади, найкращі друзі авторки та постійні читачі бібліотеки. Всі вони з нетерпінням очікували на вихід книги Віри Сокур. Взагалі 2015 рік для Віри Павлівни та її чоловіка Геогрія Демидовича став знаменним: в цьому році вони відзначають 65-річчя Віри Павлівни, 80-річчя Георгія Демидовича, 10-річчя спільного подружнього життя. Тому вихід в світ такої довгоочікуваної книги стало ще однією великою радістю.

   Перед початком презентації книги "Хай щастям стелиться дорога!" для всіх присутніх демонструвалися фото з архіву Віри Сокур та з архіву центральної міської бібліотеки ім.М.Островського.

 

 

   Автора книги привітали: депутат Дніпропетровської обласної Ради Т. В. Мороз, керуюча справами виконкому марганецької міської Ради О. М. Максименко, депутат міської Ради, начальник управління праці й соціального захисту населення Г. Р. Хникіна, начальник відділу культури міськвиконкому Т. С. Севастіді.

  Авторку збірки вітає Т.С.Севастіді

Поетесу Віру Сокур вітає Т.В.Мороз                                         Авторку збірки вітає Т.С.Севастіді

   Незабутнім подарунком для Віри Павлівни Сокур був музичний класичний твір у виконанні учениць музичної школи Ангеліни Некорич та Анаїт Шахназарян.

Виступ учениць музичної школи

   Додали настрою автору і всім присутнім пісні, які виконав Ю. Ф. Дагаєв, композитор, виконавець, викладач музичної школи.

Виступ Ю.Ф.Дагаєва, викладача музичної школи

   А весь стан душі поетеси допомогла передати професійна актриса, талановитий режисер, почесний громадянин міста Марганця, заслужений працівник культури України, творча особистість, керівник театрального колективу «ВІЗ і Ко» – В. І. Зозуля, яка виконала вірш  «Вклоняюсь низько Богу я» зі збірки Віри Павлівни.

Віра Сокур і Валентина Зозуля

  Привітала й дуже душевно, емоційно прочитала вірш Віри Павлівни учениця гімназії 9-го класу Валерія Ткач.

Вірш декламує Валерія Ткач

   До поетеси зі словами привітання звернулася директор міської ЦБС Л. В. Пономарьова, подякувавши автору за подарунок – книгу.

Віру Сокур вітає Л.В.Пономарьова

   Поезію Віри Сокур розуміють і полюбляють марганчани. А творчість знають і шанують робітники такого підприємства в нашому місті, як хлібозавод. Тому в день презентації першої книги саме цим колективом був спечений коровай з борошна, вирощеного на нашій козацькій землі. Коровай був вручений від імені директора хлібозаводу А. П. Волошина і його колективу. Андрій Петрович не тільки подарував розкішний духмяний коровай, а ще й смачні булочки, виготовлені вправними марганецькими пекарями. Поетеса Віра Сокур, колектив центральної міської бібліотеки ім.М.Островського на чолі з директором Марганецької міської ЦБС Л.В.Пономарьової щиро дякує Марганецькому хлібозаводу на чолі з А.П.Волошиним за щедрість та небайдужість до літературного процесу в нашому місті.

Розкішний коровай для Віри Сокур від А.П.Волошина та колективу  Марганецького хлібозаводу

    Про роки щасливого подружнього життя розповів чоловік Віри Павлівни Георгій Демидович Євтєєв. В цьому році подружжя святкує 10-річчя сімейного життя. Георгій Демидович згадав, як він познайомився з поетесою. Щодня вони радіють, що знайшли один одного, та не втомлюються насолоджуватися справжнім сімейним щастям.

Віра Павлівна і її коханий чоловік Георгій Демидович

       На свято до Віри Павлівни приїхали із м.Запоріжжя її подруги зі школи-інтернату, в якій вони навчалися разом в дитинстві. Так сталося, що інтернат став для Віри Сокур рідною домівкою, а інтернатівськи подруги - рідними сестрами. Вже довгі роки дружба жіночок допомагає їм долати життєві труднощі та негаразди. Тому і в цей довгоочікуваний день розділити радість авторки збірки приїхали її подруги.

Інтернатівські подруги Віри Сокур

    Вже багато років Віра Сокур є членом Марганецького міського літературного об'єднання "Віра" (колишня поетична студія "Боян"). Вона систематично відвідує засідання об'єднання, які щомісячно проводить голова літературного об'єднання А. О. Антоненко. Побратими по перу люблять і шанують Віру Павлівну. Вони завжди підтримували задум видати збірку її творів і в день презентації завітали до бібліотеки. З найкращими побажаннями звернувся до Віри Павлівни відомий марганецький поет, перекладач В. Х. Пугач.

Віру Сокур вітає В.Х. Пугач

Прийшла і відома марганецька поетеса Л.В.Лопатюк. Вона зачитала вірші для Віри Сокур та подарувала книжечку зі словами побажання щастя, радісного майбутнього і подальшої плідної творчості.

Марганецька поетеса Л.В. Лопатюк на презентації книги Віри Сокур

   Постійна читачка нашої бібліотека, відома в місті журналістка Т.М. Чепелянська висловила своє захоплення творчістю В.П.Сокур і подякувала за такий чудовий подарунок всім марганчанам - вихід в світ її збірки віршів.

Привітання від Т.М.Чепелянської

   Ще один відомий журналіст нашого міста О.Д. Чекубаш також вітав Віру Сокур і визнав, що залюбки завжди читає вірші поетеси. Він зізнався, що давно вже є шанувальником поетичного таланту Віри Сокур. І зараз надзвичайно радіє виходу друком збірки віршів.

О.Д.Чекубаш

   Наприкінці заходу Віра Павлівна приймала привітання від всіх своїх шанувальників. Вони вітали поетесу з ювілейними датами та висловлювали радість з приводу виходу в світ збірки віршів.

   Захід підготували і провели бібліотекарі читального залу В. В. Фіалковська та О. О. Середіна. Мультимедійне оформлення забезпечила бібліограф Марганецької міської ЦБС О. В. Забенько.

   Ведучі від імені всіх присутніх побажали автору книги міцного здоров’я, цікавих зустрічей з читачами і творчого натхнення.

    З нагоди презентації книги Віри Павлівни Сокур бібліотекарі читального залу ЦМБ ім.М.Островського оформили виставку, на якій серед поетичних творів, надрукованих в поетичних збірках марганецьких поетів, в місцевій пресі, красувалася на видному місці новенька яскрава книжечка - збірочка віршів "Хай щастям стелить дорога!".

 

Переглядів: 2440 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/2
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ми на карті
Відзнаки