2024, П`ятниця, 19.04.2024, 05:52


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2015 » Жовтень » 29 » Семінар бібліотечних працівників міста
15:12
Семінар бібліотечних працівників міста

Марганецька центральна міська бібліотека ім. М. Островського є методичним центром для всіх бібліотек міста Марганця. Щорічно в стінах ЦМБ ім. М. Островського проходять міські семінари для бібліотекарів Марганця. На них бібліотекарі отримують ґрунтовні методичні консультації, виступають з передовим обміном роботи та пропозиціями щодо покращення роботи бібліотек, впровадження інновацій в практику роботи.

29 жовтня 2015 року в Марганецькій центральній міській бібліотеці ім. М. Островського відбувся міський міжвідомчий семінар бібліотечних працівників «БІБЛІОТЕКИ МІСТА: СУЧАСНИЙ ВЕКТОР РОЗВИТКУ». На семінар зібралися бібліотекарі всіх бібліотек, які працюють в нашому місті, а також шкільні бібліотеки. 

Відкрила семінар керуюча справами міськвиконкому Ольга Михайлівна Максименко. Вона розповіла присутнім про розвиток закладів культури міста на сучасному етапі. Вона відзначила важливість роботи бібліотек в м. Марганці, подякувала спеціалістам за чудові масові заходи, участь в міських святах, співпрацю з органами місцевої влади і допомогу в організації цікавого дозвілля в місті та культурного розвитку марганчан.

На заході отримала Почесну грамоту Дніпропетровської обласної ради за вагомий особистий внесок у розвиток бібліотечної справи в регіоні, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм бібліотекарю бібліотеки для дітей Любов Петрівні Середіній.

Подяку відділу культури виконкому Марганецької міської ради було вручено методисту міського методичного кабінету управління освіти виконавчого комітету Марганецької міської ради Євгенії Георгіївні Малишко. За сумлінну, творчу працю були нагороджені подарунками від відділу культури виконкому спеціалісти центральної міської бібліотеки ім. М. Островського: бібліограф ЦБС Ольга Валентинівна Забенько, методист ЦБС Інна Олександрівна Кандала, бібліотекарі Вікторія Валеріївна Фіалковська і Ольга Олександрівна Середіна.

Директор Марганецької міської ЦБС Л. В. Пономарьова  привітала всіх учасників семінару та побажали їм плідної, успішної роботи. Вона виступила з аналізом діяльності бібліотек міста з 2010 по 2015 роки. Сьогодні щоденно відкривають двері 23 бібліотеки всіх систем і відомств, в них працюють 46 спеціалістів, які обслуговують більше 44 % марганчан.

Далі методист Марганецької міської ЦБС Інна Олександрівна Кандала окреслила колегам головні завдання бібліотечної роботи на вимогу сучасного суспільства.

Бібліотекар читального залу  ЦМБ ім. М. Островського Вікторія Валеріївна Фіалковська консультувала колег з питань обслуговування користувачів. Вона відзначила сучасні тенденції в практиці роботи бібліотек Марганецької міської ЦБС. Зосередила увагу на найновіших формах переважно масової роботи з користувачами.

Про роботу бібліографа в епоху інформатизації, яка незворотньо набуває стрімких темпів і впливає майже на всі сфери суспільства, проконсультувала Ольга Валентинівна Забенько, бібліограф Марганецької міської ЦБС.

Цікавими та корисними для здійснення професійної діяльності були виступи фахівців з інших бібліотек.

Юлія Олександрівна Подобєдова, заступник директора Марганецької міської ЦБС по роботі з дітьми, завідуюча бібліотекою для дітей, розповіла про сучасні орієнтири бібліотек  в обслуговуванні дітей на прикладі досвіду роботи міської бібліотеки для дітей, яка на сьогодні є сучасним інформаційним центром для підростаючих марганчан до 15 років.

Про досвід роботи шкільних бібліотек розповіли методист міського методичного кабінету управління освіти Є.Г.Малишко та провідний бібліотекар СШ №2 М. Ф. Грушко.  Євгенія Георгіївна поділилася з учасниками семінару надбаннями, досягненнями і задумами на майбутнє в роботі шкільних бібліотекарів. А Маргарита Філіпівна узагальнила передовий досвід шкільних бібліотек міста у напрямку ствердження бібліотек як сучасних шкільних бібліотечно-інформаційних центрів.

На завершення семінару Л.В.Пономарьова, директор Марганецької міської ЦБС, побажала всім бібліотекарям міцного здоров’я, подальшого професійного зростання, успіхів на шляху пошуку нових форм і методів роботи в бібліотечній справі.

Семінар завершився на мажорній ноті переглядом музичного відеоролику про бібліотеку ім. М. Островського.

Переглядів: 919 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ми на карті
Відзнаки