2024, Субота, 20.04.2024, 07:13


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2015 » Листопад » 16 » Святкування 65-річчя дитячої музичної школи
08:54
Святкування 65-річчя дитячої музичної школи

14 листопада 2015 року в Палаці культури гірників МГЗКа відбувся святковий концерт з нагоди 65-річного ювілею Марганецької міської дитячої музичної школи.

День народження - це не лише квіти і привітання, але і спогади. З почуттям глибокої поваги і вдячності розпочалася концертна програма. Згадували педагогів, які в різні роки керували музичною школою. Їх гарячі серця, професійна майстерність були спрямовані на те, щоб Марганецька музична школа була найкращою.

У далекі 50-ті стояв біля колиски «альма-матер» музичної культури м Марганця І. М. Черноков. Самовіддано і наполегливо створював Ігор Михайлович матеріальну базу  музичної школи: діставав музичні інструменти, обладнання, навчальні меблі та справжнє багатство - шикарні концертні роялі, якими і зараз можуть позаздрити музичні училища та консерваторії.

З 1975 року школою керувала І.Л. Морщавка - прекрасний музикант і досвідчений педагог. Активна та ініціативна, до своєї роботи вона завжди підходила творчо.

Л. В. Куриленко керувала школою з 1988 року. Захоплена улюбленою професією, вона в той же час приділяла велику увагу будівлі школи. За час її керівництва школа помітно змінилася.

У 1999 р. на посаду директора був призначений один з перших випускників школи - Є. Г. Чухновський. Ще будучи зав. відділом культури, він, добре знаючи всі проблеми школи, брав активну участь у їх вирішенні.

У 2000 році колектив музичної школи очолив Анатолій Федорович Березняк. Основоположними критеріями у своїй роботі він бачив підготовку талановитих та обдарованих дітей до музичних конкурсів, підвищення професійного та педагогічної майстерності педагогів.

В даний час керує музичною школою Леонід Васильович Лелюх. Він вдихнув в життя школи нові віяння: відкрито клас домри, клас сольного співу (академічного та естрадного). Намагається зберегти і примножити все краще, передове з накопиченого його попередниками.

Незамінними помічниками директорів в різні роки були завучі: Р. Ф. Іванова, Т.В. Ковалевська. І ось в 2008 році естафету завуча школи прийняла у свого викладача з сольфеджіо Світлана Дмитрівна Скрипкіна.

У цей ювілейної вечір згадали і тих, кого немає поруч, хто залишився жити в наших серцях вічно, вони стали частиною історії школи, її легендою.

Свято продовжили теплі поздоровленням і врученням грамот від директора музичної школи Л. В. Лелюха.

Директор музшколи Л. В. Лелюх та завуч Т. Д. Скрипкіна

Не залишилися без уваги і ветерани. Згадали Л. І. Домашенко, М. Т. Коровіну, л. Н. Шакалова, Р. В. Федько, Л. І. Діденко, А. Ф. Березняка. Вони довгі роки свого життя йшли тернистою, але прекрасної дорогою мистецтва, несли Божу іскру в серця своїх учнів, сіяли вічне зерно прекрасного в нашу українську землю. Завдяки їхнім зусиллям у нашому місті виросло нове покоління музикантів.

Привітати з ювілеєм музичну школу прийшли заступник міського голови Леся Михайлівна Дуплій і керуюча справами виконкому Марганецької міської ради Ольга Михайлівна Максименко.

Заступник міського голови Л. М. Дуплій та керуюча справами міськвиконкому О. М. Максименко

З теплими словами поздоровлень і побажань виступила начальник відділу культури виконкому Марганецької міської ради Тетяна Сергіївна Севастіді.

Начальник відділу культури Т. С. Севастіді

  Для привітання на сцену запрошувалися: голова міської профспілкового комітету працівників культури А. П. Бідняк, директор міської централізованої бібліотечної системи Л. В. Пономарьова, заслужений вчитель України та почесний громадянин Марганця Т. І. Єгорова та інші.


 

Протягом 65 років викладачі музичної школи сіють зернятка любові до музики в душі своїх учнів. Особлива гордість школи - це її випускники. Їх у неї 2 тисячі. Імена багатьох з них відомі в різних куточках нашої країни і за її межами. Школа по праву ними пишається.

Весь вечір глядачів радували своїми музичними номерами теперішні талановиті вихованці школи: Даша Маковецька, Катя Ткач, Маша Коссова і Е. В. Бучинська, Настя Левіна, Юлія Касич, Алевтина Руденко, Свєта Димніч, Оля Краснюк, Ангеліна Нікорич, ансамбль скрипалів, дует флейтистів.

Концерт був дуже яскравим, насиченим творчими виступами та привітаннями. Сяючі радістю очі, посмішки, бурхливі овації, дають право думати, що ця зустріч безсумнівно відгукнулася теплом у серцях присутніх у залі.

Переглядів: 810 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/2
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ми на карті
Відзнаки