2024, П`ятниця, 29.03.2024, 04:13


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2014 » Травень » 10 » Круглий стіл «Пам’ять про подвиг у серцях поколінь»
16:11
Круглий стіл «Пам’ять про подвиг у серцях поколінь»

      7 травня в центральній міській бібліотеці ім.М.Островського був проведений "круглий стіл" "Пам'ять про подвиг у серцях поколінь" з нагоди 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Ініціатором його проведення стали депутат Дніпропетровської обласної ради Тетяна Володимирівна Мороз і начальник відділу культури виконкому Марганецької міської ради Олена Владиславівна Мухіна.
       За «круглим столом» зібралися правління міської Ради ветеранів та праці, воїни-«афганці», депутати міської ради, викладачі історії, бібліотекарі, представники місцевих ЗМІ, поети, музиканти. На заході обговорювалися питання патріотичного виховання молодого покоління, зв’язок навчальних закладів міста з громадськими організаціями саме в цьому напрямку. Кожний з присутніх зміг поділитися досвідом роботи з юними марганчанами, розповісти про свої проблеми і плани. Голова Марганецької міської Ради ветеранів війни та праці Валентин Олександрович Мірошниченко підкреслив, що тільки в координації роботи в даному напрямку можна досягти якихось позитивних результатів. Депутат облради Т.В. Мороз наголосила, що наше суспільство не повинно дозолити переписувати історію рідної України, як кому заманеться. І сьогодні треба робити все, щоб, зокрема, історію подвигів радянського народу в роки Великої Вітчизняної війни розповідали молоді чесно. Майже кожну сім’ю торкнулася війна, залишила свій слід. Ми повинні говорити про страхіття війни перш за все в сім’ях, в школах, ліцеї, коледжі, бібліотеках міста та засобах масової інформації. Нехай ніхто і ніщо не буде забуто!

 

Депутат Дніпропетровської облради Т.В. Мороз, Жураков В.В., начальник шахти 9/10, воїн-"афганець", Долгорук В.П., підполковник, військком м. Марганця у 1981 - 1991рр., Таран І.Ф., полковник, відповідальний секретар міської Ради ветеранів війни та праці перед зустріччю з учасниками "круглого столу".

Начальник відділу культури виконкому Марганецької міської ради О.В.Мухіна

показує присутнім свій документальний фільм про наших земляків - учасників Великої Вітчизняної війни.

На фото (зліва направо): Войтенко П.М., конструктор, член Президіуму міської Ради ветеранів війни та праці, автор пам'ятників м. Марганця, його батько загинув на фронті в роки Великої Вітчизняної війни; Долгорук В.П., підполковник; Таран І.Ф., полковник; Чупкин В.І., підполковник, заст. голови міської Ради ветеранів війни та праці; Жураков В.В., воїн-"афганець", начальник шахти №9/10.

 

Співає М.Р. Нех - поет, композитор, виконавець.

Перегляд відеофільму.

 

Ними пишається наше місто!

Друзі бібліотеки і партнери в роботі з військово-патріотичного виховання молоді (зліва направо):

Таран І.Ф., полковник; Чупкін В.І., підполковник; Мірошниченко В.О., підполковник.

 

 

    9 травня 2014 року колектив марганецької міської централізованої бібліотечної системи разом з усіма земляками-марганчанами вшанував пам'ять всіх, хто не повернувся з полів Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945рр.

 

 

 

 

Переглядів: 763 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/3
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ми на карті
Відзнаки