2024, Четвер, 18.04.2024, 02:22


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2013 » Грудень » 8 » Творчий вечір поета Анатолія Антоненка
14:15
Творчий вечір поета Анатолія Антоненка
     В цю п’ятницю 6 грудня в центральній міській бібліотеці ім.М.Островського відбувся творчий вечір відомого поета Анатолія Олексійовича Антоненка під назвою «Із Музою в парі». В цей день поет відзначав 65-річний ювілей та вихід в світ його нової книги «Дике поле».
    На святковий захід в читальному залі бібліотеки зібралося чимало гостей. Це – талановиті поети та письменники міста, журналісти, друзі поета та прихильники його таланту.
 
     Творчий вечір підготувала та провела директор Марганецької міської ЦБС Л.В.Пономарьова. Вона розповіла про життєвий шлях поета, про його творчі досягнення і задумки на майбутнє. Лідія Віталіївна зупинила увагу на тому, що книга Анатолія Антоненка «Песня прожитих лет» поділена на змістові частини, а тому і святковий вечір вона запропонувала розділити на частини. Адже тематична спрямованість творів поета надзвичайно різноманітна. І, окрім різножанрової поезії, Анатолій Олексійович має й прозові твори.
    Анатолія Олексійовича вітав радник міського голови, депутат міської ради від Партії регіонів, член депутатської комісії з питань освіти, культури, спорту та у справах сім’ї та молоді А.Я.Ситник. Він висловив захоплення його високомайстерною поезією та подарував квіти.

Вітає радник міського голови А.Я.Ситник

      Помічник-консультант народного депутату України від Партії регіонів Олега Царьова Володимир Харлантійович Пугач привітав ювіляра і від імені О.Царьова, і від себе особисто. Подарував Анатолію Олексійовичу привітання від НДУ, квіти і прочитав свої нові поетичні рядки, присвячені А.О.Антоненку.

Щирі поздоровлення від помічника-консультанта НДУ О.Царьова, поета В.Пугача
   На святі виступив відомий в місті історик-краєзнавець Равіль Мубаракович Байбурін. Він наголосив на надзвичайній достовірності історичних поем автора, на його невгамовності в справі пошуку загублених відомостей про історичні події, що відбувалися на наших землях, та про відомих постатей історії нашого краю та й України в цілому. Равіль Мубаракович, з погляду вчителя, зауважив, що історичні твори А.Антоненка – це неоціненний матеріал для вивчення історії нашої краю.
 

Виступ Р.Байбуріна

       Ведуча свята Лідія Віталіївна розповіла гостям про дружбу Анатолія Олексійовича з Григорієм Лютим, головним редактором журналу «Хортиця», та з самим журналом. Показала цей чудовий журнал, в якому часто публікують твори наших талановитих земляків, серед яких почесне місце займає й Анатолій Антоненко.
        Квапилися висловити свої теплі привітання Анатолію Олексійовичу поети літературного об’єднання «Віра», яке очолює саме ювіляр.
    Лариса Григорівна Гончарова зачитала власний вірш-привітання, написаний з нагоди ювілею Анатолія Олексійовича, подякувала йому за творчість та побажала ще багато років плідної творчої роботи.

Привітання від Л.Гончарової

      З найкращими побажаннями в цей святковий для Анатолія Олексійовича день виступила перед присутніми Тетяна Олексіївна Кошкіна, відома марганецька письменниця, автор роману «Судьба Ангела, или Крик сердца матери». Вона зачитала надзвичайно зворушливий вірш «Памятный день» з творчого доробку ювіляра та власне поетичне привітання.
 
Т.Кошкіна вітає ювіляра
    Заступник голови міського літературного об’єднання «Віра» Олександр Багаутдінов зачитав вірш Анатолія Олексійовича та побажав й надалі творити в тому ж дусі.
Теплі слова від О.Багаутдінова
        А відома марганецька поетеса Любов Лопатюк прокоментувала оповідання А.Антоненка під назвою «Переправа» ("Хортиця", 2013, №5), яке справило на жінку неймовірне емоційне враження.

Емоціна розповіль Л.Лопатюк
         З привітаннями до ювіляра звернулися й інші члени літературного об’єднання «Віра»: Анатолій Мельник, Микола Смирнов, Віра Сокур, Олександр Малишко.
      Великою прихильницею поетичного таланту Анатолія Антоненка є заслужений вчитель України, філолог, перший, а нині почесний директор СШ №10 Тамара Іванівна Єгорова. Вона зачитала вірш поета «Мы, славяне…» і поздоровила ювіляра з днем народження.

Вірш зачитує Т.Єгорова
     Виразно і яскраво продекламувала вірш Анатолія Олексійовича під назвою «Пам'ять» та "Отцвели хризантемы в саду" головний спеціаліст міського управління статистики, акторка театру «ВІЗ і Ко», прихильниця таланту ювіляра Тамара Михайлівна Жуліда.

Прихильниця поета Т.Жуліда
    На заході для Анатолія Олексійовича пролунало багато музичних привітань.
      Першим музичним подарунком для ювіляра були пісні солістки Палацу культури гірників Олександри Жарук «Украина» та «Офицерский вальс» (акомпаніатор Сергій Бессмертний).

Співає О.Жарук
     Пісню на слова Анатолія Антоненка, музику до якої написала і виконала Тамара Боброва (фортепіано), на святі заспівала Марина Рой, під супровід скрипки учениці музичної школи Ліни Некорич. Ця пісня дуже зворушила ювіляра, особливо гра на скрипці Ліни Некорич. Анатолій Олексійович підписав юній скрипачці і подарував на пам’ять свою нову книгу «Дике поле».

Марина Рой та Ліна Некорич
      Вітав своїм виступом Анатолія Антоненка поет, композитор, виконавець, викладач музичної школи Юрій Федорович Дагаєв. Талановито і захоплююче він виконав кілька пісень на слова А.Антоненка під гітару, прочитав свої поетичні рядки на честь винуватця свята.

Викладач музичної школи Ю.Дагаєв
     Особливим стало привітання ведучої заходу, директора Марганецької міської ЦБС Лідії Віталіївни Пономарьової. Саме вона підштовхувала поета до випуску його першої книги, підтримувала в його творчих пошуках, а колектив ЦМБ ім.М.Островського завжди допомагав поетові в його історичних дослідженнях та в напрямку популяризації його творів серед жителів та гостей міста.
Ювіляра вітає директор Марганецької міської ЦБС Л.Пономарьова
      Сам автор в кожній логічній частині свята зачитував напам’ять присутнім у залі свої вірші – як вже давно відомі марганчанам, так і нові, нещодавно написані. Автор зупинився на поезіях різних за жанрами, за темами. Він висловив слова глибокої любові до рідного краю, до всіх марганчан. Зачитав поезії з його любовної лірики, уривки з історичних поем. Присутні, затаївши подих, слухали декламування поезії автором.

Поет Анатолій Антоненко
    Весь святковий захід супроводжувався презентацією, де присутні побачили фото Анатолія Антоненка з архіву ЦМБ ім.М.Островського, переглянули на екрані відеоролики до пісень. Відео- та фотоматеріали підготувала та показала бібліограф Марганецької міської ЦБС О.Забенько.
       Ювілейний вечір Анатолія Антоненка став радісною приємною подією для всіх присутніх на святі. А ювіляр дуже радів привітанням від своїх друзів та близьких. Анатолій Олексійович висловив велику подяку директору ЦБС Лідії Пономарьовій за проведення такого чудового заходу, за активну популяризацію творчої діяльності літераторів міста Марганця.
Більше фото ви зможете переглянути у фотоальбомі.
Переглядів: 1536 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ми на карті
Відзнаки