2024, Середа, 24.04.2024, 19:09


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2015 » Травень » 21 » Творчість марганчан на сторінках журналу «Хортиця»
15:08
Творчість марганчан на сторінках журналу «Хортиця»

   Марганчани-книголюби вже прочитали нові художні твори Анатолія Антоненка і Анатолія Гнєзділова у другому номері запорізького літературно-художнього журналу «Хортиця».

   Відомий в нашому місті поет, прозаїк, художник, краєзнавець Анатолій Олексійович Антоненко опублікував тут надзвичайно яскраві, соковиті, колоритні оповідання про наш край: «Жила-була річка» (про Голу Грушівку – назва балки, річки і села; про історію церкви в с. Грушівка; про художників І.Ю.Репіна та В.О.Сєрова, які були у Голій Грушівці (теперішня Ільїнка); як знищували Великий Луг). Автор з великою повагою і визнанням згадує запорізького художника, свого друга М. І. Боровика, нікопольського краєзнавця П.М.Богуша, вчителя історії села Добра Надія О. Ф. Рубана, доктора історичних наук А. Л. Сокульського, вченого О. В. Харлана та інших. Тут, на сторінках «Хортиці», можна побачити фото 1934 року кам’яної церкви в селі Грушівка, яка була знищена в радянські часи. А зараз група ентузіастів не перший рік домагається відтворити церкву Архистратига Михайла в селі Грушівка.

  Ви, читачі, не залишитесь байдужими і до наступних оповідань Анатолія Антоненка – це «Стара груша», «Я не серб», «Три кольори», «Доброго ранку». Все, що написано цим автором викликає захоплення – багатство знання української літературної мови, глибокий інтелект, широкий кругозір, інтерес до історії краю, пошукова, дослідницька кропітка праця, добре і вдячне ставлення до людей і до всього, що його оточує. Цього автора хо-че-ться перечитувати!

   В цьому ж номері журналу «Хортиця» опубліковане і оповідання нашого марганчанина, члена Спілки письменників України Анатолія Гнєзділова «Кондор пролетів». Автор розповідає нам про велику співачку з Парагваю Іму Сумак. Вона – героїня одного з кращих віршів Ліни Костенко.
  «Порівняти Іму ні з ким: це явище природи, шість октав – від найтоншого піанісимо до густого контральто», - пише автор.

   Поряд з оповіданням А. С. Гнєзділова редакційна Рада журналу опублікувала і вірш Ліни Василівни Костенко «Іма Сумак».

   Центральна міська бібліотека ім. М. Островського м. Марганця дякує головному реактору літературно-художнього журналу «Хортиця» Г. І. Лютому та редакційну Раду, що впродовж багатьох років вони публікують твори наших талановитих, неповторних творчих марганчан і дають можливість читати їх твори в Україні й за кордоном.

   А Ви ще не прочитали «Хортицю» за 2015 №2?  Запрошуємо Вас до бібліотеки! Читайте і отримуйте справжню насолоду!

Л. В. Пономарьова, директор Марганецької міської ЦБС

Переглядів: 722 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ми на карті
Відзнаки