2024, П`ятниця, 26.04.2024, 12:24


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2017 » Серпень » 30 » Участь в семінарі-тренінгу на тему "Еколого-просвітницька діяльність бібліотечних установ"
13:18
Участь в семінарі-тренінгу на тему "Еколого-просвітницька діяльність бібліотечних установ"

29 серпня 2017 року у Дніпропетровській обласні універсальній науковій бібліотеці імені Первоучителів слов'янських Кирила і Мефодія пройшов семінар-тренінг на тему "Еколого-просвітницька діяльність бібліотечних установ". Центральна міська бібліотека ім. М. Островського взяла участь в семінарі-тренінгу, де зустрілася з головою Всеукраїнської екологічної ліги Тетяною Валентинівною Тимочко та заступником Оленою Вікторівною Пащенко. 

Всеукраїнська екологічна ліга - громадська організація, що ставить собі за мету поліпшення екологічної ситуації в Україні, формування в Україні збалансованого розвитку, формування нового природоохоронного світогляду, підвищення рівня екологічної освіти та культури громадян. Заснована в 1997 році і на сьогоднішній день - одна з найпотужніших в Україні громадських організацій екологічного спрямування. Осередки ліги є в усіх регіонах України, великих містах, районних центрах та селах. Практично природоохоронна робота, грунтовні наукові дослідження, робота з дітьми та молоддю, внесення пропозицій щодо формування національної екологічної політики, видання журналів, серій екологічних карт, тематичних збірок - далеко не повний перелік справ організації.

Під час заходу Всеукраїнська екологічна ліга презентувала створення тритомної екологічної енциклопедії - широкопланового науково-довідкового видання, в якому на основі досягнень національної та світової екологічної науки подано сучасну інформацію про всі її галузі. До роботи над ним залучено висококваліфікованих фахівців у різних сферах теоретичних і прикладних питань екології, представників громадсько-екологічного руху, а до складу редакційної колегії увійшли відомі українські вчені та представники провідних наукових установ України. Словникову структуру енциклопедії створено на основі вивчення вітчизняної та зарубіжної енциклопедичної літератури, сучасних монографічних видань екологічного спрямування, підручників, словників, а також консультацій з фахівцями. Екологічна енциклопедія розкриває зміст 3556 термінів, значна частина яких подається вперше. У виданні вміщено понад 1000 ілюстрацій, графіки та діаграми, а також 112 оглядових і спеціальних карт, які в комплексі характеризують сучасний розвиток екологічної науки та її основні галузі. Особливістю екологічної енциклопедії є те, що в ній вміщено значний масив довідкового матеріалу в текстовій і табличній формі.

Центральна міська бібліотека ім. М. Островського отримала також від екологічної ліги журнал "Екологічний вісник", збірку інформаційних матеріалів "Екологічна варта", серію еколого-географічних карт. Бібліотека запрошує користувачів завітати і отримати найповнішу, найсучаснішу інформацію про стан навколишнього середовища та окремих його компонентів, про основні екологічні проблеми глобального рівня та про методи розв'язання цих проблем. Сподіваємося, що література буде цікавою та корисною, як для фахівців, так і для широкого загалу користувачів.

Вікторія Фіалковська,

бібліотекар читального залу ЦМБ ім. М. Островського

Переглядів: 602 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ми на карті
Відзнаки