2024, Середа, 24.04.2024, 07:18


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2017 » Вересень » 1 » В День знань про Європу
09:52
В День знань про Європу

«Європа – цивілізаційний вибір України»

Вже стало традицією в центральній міській бібліотеці ім. М. Островського 1 вересня в День знань проводити перший урок для учнів шкіл нашого міста. В цьому році до бібліотеки на урок-спілкування «Європа – наш цивілізаційний вибір» завітали учні 9-10 класів ЗОШ №11.

Ведучі заходу В.В.Жданова та В.В.Фіалковська розповіли учням, що Європа – це велика, міцна родина, об’єднання прогресивних демократичних держав у Європейський Союз. Україна є частиною Європи і бажає вступити до ЄС. 

Захід супроводжували пісні про Україну та Гімн Європи «Ода до радості». Старшокласники мали змогу подивитися відео про влаштування ЄС та його мету; дізнатися про основні цінності, на яких базується європейська спільнота. Це повага до людської гідності, толерантність, справедливість, свобода, верховенство закону, відсутність дискримінації. 

Учні на уроці дізналися, що головна перевага вступу України до ЄС полягає у можливості виходу нашої держави на один рівень з провідними країнами Європи та прийняття ї до співдружності вільних, розвинутих в економічному та політичному плані держав. 

Ведучі заходу провели з учнями вікторину «Страви європейських країн» та гру «Пізнаємо Європу». Про безвізовий режим з країнами Єврозони  розповіла координатор Пункту європейської інформації «Все про Європу», провідний бібліограф ЦБС О.В.Забенько. Вона, крім того, ознайомила присутніх з тим, які послуги пропонує Пункт своїм користувачам. 

Про вільні подорожі Європою і можливість навчатися в Європі детально розповіла запрошена на захід керівник туристичного агентства «Поїхали з нами» А.С.Масльоха. Присутні дізналися про європейські освітні програми та навчальні заклади не лише вищої, але й середньої освіти.

Обмінюючись враженнями наприкінці заходу, молодь дійшла висновку, що наш народ з його культурною спадщиною, гуманістичною ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце, адже ми – єдина європейська родина.

Вікторія Жданова, бібліотекар юнацького абонементу 
ЦМБ ім. М. Островського.

 

Переглядів: 606 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ми на карті
Відзнаки