2024, Четвер, 25.04.2024, 08:08


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2017 » Грудень » 10 » Вечір пам’яті Анатолія Антоненка
12:49
Вечір пам’яті Анатолія Антоненка

7 грудня 2017 року в читальному залі ЦМБ ім.М.Островського пройшов вечір пам’яті присвячений річниці з дня смерті знаного й шановного земляка, Почесного громадянина м. Марганця – Анатолія Олексійовича Антоненка.

 Назавжди в пам’яті марганчан він залишиться, як головний лікар стоматологічної поліклініки, поет, голова міського літературного об’єднання «Віра», допитливий дослідник-краєзнавець, художник. Всіх присутніх в залі: рідних, друзів, однодумців, журналістів, вчителів, членів міського літературного об’єднання «Віра» об’єднала безмежна любов та повага до Анатолія Олексійовича. Світла пам’ять про людину з великої літери – назавжди залишиться у літописі нашого міста.

  ЦМБ ім.М.Островського провела разом з Анатолієм Олексійовичем безліч масових заходів.  Але найбільшим порадником, однодумцем і помічником в стінах бібліотеки для Анатолія Олексійовича була директор Марганецької міської ЦБС Л.В. Пономарьова. Лідія Віталіївна у своєму виступі виразила всю біль втрати, яку зазнала марганецька громада. Анатолій Олексійович віддав своє серце Марганцю і мешканцям нашого міста, тому за свою щирість і відвертість має заслужену повагу від марганчан.

 Всі члени міського літературного об’єднання «Віра» (А.Мельник, В.Сокур, Т.Кошкіна, Г.Самойленко, Р.Байбурін, В.Обозюк, Я.Должиков, Ю.Третяк та ін.) на чолі з М.Смирновимвисловили свої почуття, думки і зачитали вірші, присвячені А.Антонеку. У виконанні Ю.Дагаєва, поета, композитора пролунали пісні присвячені пам’яті друга.

 Відданість Анатолія Олексійовича праці, безперестанно розвиватися і розширювати свій досвід завжди імпонувало Почесним громадянам нашого міста: А.Супруну, голові Ради ветеранів МГЗК і Т.Єгоровій, заслуженому вчителю України, з якими  знаходив зрозуміння і підтримку і зрозуміння у спілкуванні.

 Барвів у повсякденному житті Анатолію Олексійовичу додавала любов до живопису тому завжди підтримував зв’язки з художниками нашого міста – М.Герасименко, П.Козловським, І.Барнашем, В.Совенком.

 На вечорі пам’яті художники міста розповіли про творчі й дружні відносини. Ведуча заходу В.Фіалковська згадала життєвий шлях Анатолія Олексійовича, запропонувала відео, на якому сам Анатолій Олексійович у віршах розповів про своє дитинство.

 Зупинилась на літературній сторінці життя поета – бо це безмежна творча розповідь про особисті й громадянські, про глибинні почуття людини, її місце в соціумі й Всесвіті. Літературна палітра поета настільки багата, що кожен, хто до неї доторкнувся, знайшов чимало цікавого й корисного для себе. Все, що написано Анатолієм Олексійовичем це безцінний творчий скарб нашої громади, який не лише  зачаровує, додає наснаги, але й спонукає до роздумів, самоаналізу. А це, скажімо відверто, не кожному вдається, хто береться писати.

 Вся творчість Анатолія Олексійовича Антоненка вчить нас гідності, чесності, патріотизму, добре знати історію своєї Батьківщину. Пам’ять про Анатолія Олексійовича довічно житиме в серця людей, котрі любили й шанували його, житиме в поетичних рядках, житиме в душах творчих людей нашого міста.

Вікторія Фіалковська, бібліотекар 

Переглядів: 457 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ми на карті
Відзнаки