2024, П`ятниця, 19.04.2024, 10:00


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2014 » Вересень » 6 » Вечір пам'яті Віри Павлівни Хвостик
15:57
Вечір пам'яті Віри Павлівни Хвостик

     На жаль, в житті бувають не лише свята. Поряд з радістю існує печаль, поряд зі щастям існує біль. Такий різнобічний наш світ. Зазвичай в бібліотеці ім.М.Островського збираються гості з нагоди різних радісних подій.

     А 5 вересня до бібліотеки завітали гості, щоб вшанувати пам'ять відомої в місті поетеси, журналістки, головного редактора місцевої газети "Марганчанка", дуже мудрої, розумної жінки Віри Павлівни Хвостик (Сторчеус). Вона за життя згуртувала всім марганецьких талановитих та творчих людей, об'єднала їх в поетичну студію "Боян". Завдяки її зусиллям та клопотанням побачили світ збірки марганецьких поетів та письменників.

    І ось 5 вересня 2014 року в читальному залі ЦМБ ім.М.Островського зібралося дуже багато людей. Це всі, хто пам'ятає Віру Павлівну, і прийшли вшанувати її світлу пам'ять з нагоди річниці з дня її смерті.

 

      Ведучі вечора бібліотекар читального залу Вікторія Валеріївна Фіалковська та методист Марганецької міської ЦБС Інна Олександрівна Кандала розповіли про життєвий шлях Віри Павлівни, про її характер, про те, який слід вона залишила по собі.

   Віра Павлівна прожила нелегке, але цікаве життя. Стикаючись з різними труднощами, вона не схиляла голову, а, навпаки, загартовувалася, ставала міцнішою перед життєвими негараздами. З роками вона набула неоцінений досвід, життєву мудрість, "золоті" знання. Всім цим вона щедро ділилася зі своїми рідними та друзями. Вона вміла об'єктивно оцінити талант людини, достукатися до серця кожного і делікатно вказати йому на помилки. Тому і не могла вона не залишити глибокий слід пам'яті в серцях тих, кого вона вивела на стежку письменницької діяльності і допомогла зробити перші кроки на літературний ниві.

    Вшановуючи світлу і вічну пам'ять Віри Хвостик, на заході було оголошено хвилину мовчання. Всі присутні піднялися, і абсолютна тиша на хвилину запанувала в залі.

 

       Багато теплих слів було сказано в ході заходу. Кожний з виступаючих хотів розповісти про свою першу зустріч з Вірою Павлівною, про значення Віри Хвостик в його житті. І, стримуючи емоції, присутні розповідали про свої теплі спогади і найщиріші почуття, які живуть в їх серці і після смерті Віри Хвостик.

Анатолій Олексійович Антоненко, відомий марганецький поет, голова літературного об'єднання "Віра"

Володимир Харланійович Пугач, відомий марганецький поет, перекладач, громадський діяч, головний фінансист і технічний редактор усіх виданих книг марганецьких авторів

 

Таміла Миколаївна Чепелянська, журналіст-ветеран, член Національної спілки журналістів, письменниці, редактор книг марганецьких авторів

 

Тамара Іванівна Єгорова, заслужений вчитель України, почесний громадянин м. Марганця, почесний директор СШ №10

 

Володимир Михайлович Зотов, марганецький поет, друг В.Хвостик

 

Лариса Григорівна Гончарова, культпрацівник-ветеран, керівник музичного колективу «Золота осінь», «Краща жінка Придніпров’я», відома марганецька поетеса

 

Тамара Боброва, поет, композитор, виконавиця

 

 

Євдокія Порфиріївна Лапсар, найкраща подруга Віри Павлівни

 

Олександр Миколайович Багаутдінов, марганецький поет, прозаїк, публіцист, заступник голови міського літературного об'єднання "Віра"

Олександр Володимирович Малишко, марганецький поет

Анатолій Анатолійович Мельник, відомий марганецький поет

 

Яков Должиков, марганецький поет

 

Тетяна Олексіївна Кошкіна, художній керівник ансамблю "Бойові подруги", автор книги "Судьба Ангела, или Крик сердца матери"

 

Олександр Дмитрович Чекубаш, член Національної спілки журналістів України

 

Віра Павлівна Сокур, марганецька поетеса

 

Юрій Федорович Дагаєв, вчитель музичної школи, композитор, поет

 

Микола Сергійович Смірнов, відомий марганецький поет

 

Надія Троценко, учасниця вокального ансамблю "Золота осінь"

 

Син Руслан з А.О.Антоненко, голова міського літературного об'єднання Віра"

 

Невістка Ірина

 

Фото на згадку

 

Переглядів: 841 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ми на карті
Відзнаки