2024, Четвер, 25.04.2024, 14:03


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2016 » Вересень » 1 » Від проголошення Незалежності до нової України
13:15
Від проголошення Незалежності до нової України

  1 вересня 2016 року  ЦМБ ім. М. Островського гостинно відчинила двері для всіх учнів міста. З року в рік бібліотека  підтримує добру традицію зустрічати перше вересня з учнями.

  За традицією кожен навчальний рік починається з уроку знань. В цьому році перший урок пройшов під назвою «Від проголошення незалежності до нової України», присвячений до 25-річчя Незалежності України.

IMG_4508

  Цей день є визначним і радісним святом для кожного з нас, бо знаменує початок досягнення нових знань і підкорення нових шкільних вершин, відкриває нові шляхи і народжує нові мрії та нові події.

  На захід були запрошенні учні 9-х класів ЗОШ №11 (вчителі І.Ф. Міхайленко, Г. П. Гайдамака).

IMG_4465
IMG_4467

IMG_4470

  Людина народжується на світі і разом з життям отримує в спадок, мабуть найбільше і безцінне багатство – Батьківщину. ЇЇ не вибирають за смаком і бажанням, так само як не вибирають собі неньку. Вітчизна, як рідна мати – це наша доля, яка дісталася нам на радість, на всі випробування, на безперервну щоденну працю і свята. І тому приймати її потрібно такою, якою вона є.

  Ведучі заходу В. В. Фіалковська та О. О. Середіна розповіли про історію, згадали  символи України, боротьбу народу за свою незалежність.

IMG_4484

  Кожен прагне бути господарем у своєму домі. Наш народ завжди прагнув незалежності. Ідеали добра, щастя і волі завжди жили в серцях кращих синів і дочок народу. Мрія  кривдниця була одвічною, незважаючи на столітні кривди та неволі. Історія України – це історія народу, який протягом багатьох століть боровся за свою незалежність. Мабуть ніхто не уявляє України без Запорізької Січі. Згадаймо славні імена тих, хто віддав своє життя за щастя народу та свободу: Дмитро Вишневецький, Іван Сірко, Богдан Хмельницький, Максим Залізняк, Іван Мазепа. За кращу долю народу боролися відомі всьому світові діячі культури: Тарас Шевченко, Леся  Українка, Іван Франко, Михайло Грушевський. І саме молоде покоління нашої держави, повинне цінувати і берегти велике і давнє прагнення наших пращурів – суверенність країни.

  Боротьба народу за свою незалежність не пропала даремно. 24 серпня 1991 року Україна відсвяткувала свій перший день народження. Був прийнятий і затверджений Верховною радою України важливий документ – Акт оголошення незалежності України. У цьому році ми відзначили  25 років с того часу, як Україна стала незалежною державою.  В історичних масштабах цей часовий проміжок незначний, однак наш народ пройшов тернистий шлях, перш ніж здобути таку омріяну незалежність. У кожного народу своя дорога до щастя, самовизначення, свій шлях розвитку.

  Ми – свідки історії України. Нині країна переживає надскладний етап становлення державності. На долю нашого покоління випала війна. Сьогодні на сході країни здригається земля від вибухів. Вся Україна стогне від болю й сліз за полеглими; всі ми такі різні як люди, проте такі схожі, як співвітчизники, бо об’єднані палкою молитвою до Господа про мир, як безцінне благо, котре ще донедавна здавалося нам звичним і вічним – платимо за свою незалежність максимально дорогою ціною. Кожному українцю доводиться робити свій громадянський вибір, від якого залежить доля України. Але ми зуміємо вистояти та врятувати своє майбутнє, адже сьогодні наші земляки проявляють відчайдушну відвагу та єдність, витримку та милосердя. Тисячі волонтерів, ризикуючи власним життям, доправляють у зону АТО необхідні продукти та речі. Ми захистимо свою землю, ми переможемо! Ми – патріоти, які виборюють своє право.

  Наше місто також не залишилось байдужим до подій сьогодення. У нашому місті діють волонтерські  громадські організації. Волонтери регулярно відвідують на передовій  і передають необхідні речі українським воїнам.

IMG_4488

  З початком антитерористичної операції на Сході країни за покликом серця наші марганчани пішли захищати рідну землю.

  На перший урок були запрошені представники  волонтерських громадських організацій. Важливим акцентом заходу став виступ голови організації «Промінь серця» Маргарити Стрункіної, яка  дуже цікаво розповіла про свою роботу та про події, що зараз відбуваються  на Сході нашої країни.

IMG_4497

IMG_4501

   З захопленням учні зустріли голову громадської організації «Ветерани АТО» «Січ» Юлію Данченко, яка була  призвана до лав української армії  у першій хвилі мобілізації. Розповіді гостей зворушила серця усіх присутніх у залі.

IMG_4502

  Всі мешканці міста  можуть пишатися такими добрими та мудрими людьми та допомагати їм у волонтерській діяльності.

IMG_4506

  Ми марганчани, частинка великої України. Будуючи державу сьогодні, ми повинні чітко розуміти, що несемо відповідальність перед майбутніми поколіннями. Повинні творити свою Україну такою, щоб ми могли гордитися нею, живучи в повній гармонії та достатку.

  З вітальним словом до всіх присутніх звернулась директор Марганецької  міської ЦБС Л. В. Пономарьова. Лідія Віталіївна побажала учням підкорювати нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів та досягти омріяної мети. Вчителям – здоров’я, невичерпної енергії, терпіння, розуміння. Гостям заходу,  директор Марганецької міської ЦБС висловила подяку за співпрацю.

IMG_4512   IMG_4521

  Презентацію, яка супроводжувала весь захід підготувала провідний бібліограф Марганецької міської ЦБС Ольга Забенько.

    До першого уроку бібліотекарями читального залу була оформлена бібліотечна виставка, «Незалежна і єдина будь навіки, Україно!».

IMG_4445

  Захід пройшов у теплій і дружній атмосфері.

Вікторія Фіалковська,

бібліотекар читального залу

Переглядів: 803 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Ми на карті
Відзнаки