2024, Четвер, 28.03.2024, 18:00


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2017 » Січень » 20 » Відкритий перегляд літератури до Дня Соборності України
15:24
Відкритий перегляд літератури до Дня Соборності України

   22 січня 1919 року відбулася визначна подія для історії України - проголошення Акту об’єднання Західно-Української Народної Республіки з Українською Народною Республікою.

    Зазначеним Актом було об'єднано Українську та Західноукраїнську народні Республіки і на українській землі постала єдина Українська держава.

    Це був перший крок на складному шляху державотворення, вияв нестримного прагнення народу до консолідації, територіального об’єднання та духовної єдності, незалежно від мовних традицій, національності та віросповідань.

 

   Акт Об’єднання став значним проявом волі українців до об’єднання, свідченням їх самоідентифікації, важливим етапом становлення єдиної нації. Це був реальний крок до об'єднання українських земель, який істотно позитивно впливає на національно-політичні процеси в Україні.

    Об’єднати українські землі було вкрай складно, проте Український народ зміг зробити цю складну справу і постав об’єднаною нацією і єдиною державою.

   Відчуття єдності, братства, прагнення до свободи та віра в демократичну, незалежну Україну були для мільйонів громадян потужним поштовхом, що дав надію і став передумовою для проголошення Незалежності.

Біля підніжжя пам’ятника Богданові Хмельницькому на Софійському майдані в Києві 22 січня 1919 року було урочисто проголошено Акт злуки Західно-Української Народної Республіки з Українською Народною Республікою. До речі, Хмельницький був останнім, під чиєю булавою з’єдналися обидва береги Дніпра. І було це так давно, що в Україні добряче призабули, як будувати унітарну державу. 

   Це свято нагадує, що Український народ реалізував своє багатовікове прагнення жити у вільній і соборній державі та сповідувати єдині національні і суспільні цінності.

   Україна була і буде єдиною, соборною, вільною, демократичною та європейською державою, а День Соборності України був і назавжди залишиться святом національного єднання, нагадуванням про знаменні історичні події, які заклали підвалини української незалежності, стали надійним орієнтиром у відповідальному процесі державотворення на шляху до національного прогресу, розбудови демократичної та успішної України!

   До цього свята у бібліотеці ім. М. Островського бібліотекарем читального залу Вікторією Фіалковською був оформлений відкритий перегляд літератури «Україна Соборна – моя гордість і слава!».

Велична і свята, моя ти Україно,

Лише тобі карать нас і судить,

Нам берегти тебе, Соборну і єдину,

І нам твою історію творить!

Переглядів: 756 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ми на карті
Відзнаки