2024, П`ятниця, 29.03.2024, 11:30


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Березень » 7 » Відкритий перегляд літератури «Єднаєм душі словом Кобзаря»
12:12
Відкритий перегляд літератури «Єднаєм душі словом Кобзаря»

9 березня українська громадськість відзначає 207-у річницю від дня народження українського генія Тараса Григоровича Шевченка.

«Він був сином мужика і став володарем у царстві духа, - писав про Кобзаря І. Франко. – Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, світлі шляхи професорам і книжним ученим. Десять літ він томився під вагою солдатської муштри, а для волі зробив більше, ніж десять переможних армій… Найкращий та найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу, яку в мільйонів людських сердець все заново збуджуватимуть його твори».

Задля вшанування пам’яті цієї насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців бібліотекарями читальної зали Марганецької центральної міської бібліотеки оформлено відкритий перегляд літератури «Єднаєм душі словом Кобзаря».

Представлені видання висвітлюють життєвий та творчий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України,  його мандрівки різними куточками світу, спогади про Кобзаря, невідомі епізоди та цікаві факти із життя письменника. 

Виставка-перегляд  призначена допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового Слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю та стати інформаційним приводом для зміцнення рівня національної самосвідомості. Актуальність Шевченкового слова, його ідей гуманізму і патріотизму, вболівання за долю України – це те, що об’єднує всіх українців навколо безсмертного «Кобзаря».

В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й ім’я великого українського поета – Тараса Григоровича Шевченка.

Підготували бібліотекарі читального залу ЦМБ: І.І.Мащенко, О.О.Середіна

Переглядів: 263 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ми на карті
Відзнаки