2024, Субота, 20.04.2024, 15:16


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Серпень » 9 » Він - гордість нашого міста
15:55
Він - гордість нашого міста

Всеукраїнський освітньо-культурний марафон «Наша_незалежність»

ВІН – ГОРДІСТЬ НАШОГО МІСТА

Він – гордість нашого шахтарського міста Марганця. Він – сама історія нашого гірничо-збагачувального комбінату. Він – зразок Людини, душевності, мудрості та працелюбності. 

Як не оспівувати Ярослава Володимировича Мандзія напередодні великого свята – 30-річчя Незалежності України!

Народився Ярослав Володимирович у січні 1934 року. І після закінчення у 1952 році фабрично-заводського навчання, його праця була пов’язана з Марганецьким гірничо-збагачувальним комбінатом. Трудова біографія Я.В.Мандзія – 14 років підземного стажу, робота у вибої, машиністом електровозу, гірничим майстром, заступником головного інженера на різних шахтах, головою профспілки МГЗКа. І сьогодні Ярослав Володимирович в ряду - активний член ради ветеранів МГЗКа і міської ветеранської організації. Марганчани до сих пір звертаються до нього за допомогою, поважають за участь в житті комбінату, міста, за щиру та відкриту душу, завзятість та цілеспрямованість в рішенні питань. А ще усі ми, марганчани, вдячні Я. В. Мандзію за те, що він тривалі роки вів колосальну громадську роботу по збиранню матеріалів, фотографій, фактів, персоналій, пов’язаних з історією гірничо-збагачувального комбінату (а значить, і міста, бо комбінат – містоутворююче підприємство Марганця). І потім він зміг розповісти марганчанам про сторічну історію розвитку Марганецького гірничо-збагачувального комбінату з початку 1885 року. І дякуючи адміністрації комбінату в 2018 році вийшла в світ книга Ярослава Володимировича «130 лет упорства, подвигов, свершений: посвящено 80-летию г. Марганец».  Великий трудівник, дослідник, активний громадський діяч, письменник Я.В.Мандзій більше 5-ти років працював з архівами, місцевою періодикою, щоб цю книгу написати, опублікувати окремі статті в «Горняцком вестнике». 

В 2016 році Ярославу Володимировичу Мандзію заслужено було надано звання «Почесний громадянин м. Марганця».

Напередодні свята Я.В.Мандзій говорить про те, що наша люба ненька Україна повинна вийти зі скрутного економічного положення, стати справжньою європейською державою. Людина праці повинна стати головною в нашій країні, жити в достатку, мати стабільну роботу, належне безкоштовне навчання, лікування. Нам потрібне патріотичне виховання молоді, а усім потрібно бути патріотами України.

Ми, бібліотекарі, вітаємо в особі Ярослава Володимировича Мандзія марганчан і усіх українців зі святом! Бажаємо усім, хто живе на українській землі, здоров’я, миру та злагоди!

Лідія Пономарьова, 
Заслужений працівник культури України

Переглядів: 214 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ми на карті
Відзнаки