2024, Субота, 20.04.2024, 05:51


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2016 » Січень » 13 » Виставка "Часопису "Хортиця" - 15 років"
11:54
Виставка "Часопису "Хортиця" - 15 років"

Шановні читачі!

Пропонуємо Вам в читальному залі центральної міської бібліотеки ім. М. Островського  виставку "Часопису "Хортиця" - 15 років".  

   "Хортиця" - це українсько-російський літературно-художній та громадсько-політичний часопис Запорізької обласної організації Національної спілки письменників України. Видавцем журналу є відкрите акціонерне товариство "Мотор Січ".

    Його головним редактором є Григорій Лютий - поет, заслужений діяч мистецтв України, голова Запорізької обласної організації Національної спілки письменників України, і це далеко не повний перелік тих важливих і відповідальних турбот, які сьогодні, в пору громадянської і творчої зрілості митця, вимагають дедалі більшої самовіддачі, забирають час у власне літературної праці, але й живлять її сторицею з нових джерел. 

   Журнал "Хортиця" видається з січня 2001 року, а отже в січні 2016 святкує свій 15-річний ювілей!

   Марганець пишається тим, що в цьому популярному та авторитетному виданні систематично друкуються марганецькі прозаїки та поети. Це було започатковано дружбою членів міського літературного об’єднання «Віра» на чолі з його головою Анатолієм Олексійовичем Антоненко з головним редактором «Хортиці» Григорієм Івановичем Лютим.

   Першим почав друкуватися в цьому виданні Анатолій Олексійович Антоненко, відомий марганецький поет, прозаїк, художник, краєзнавець. Завдяки зусиллям Анатолія Олексійовича і вмінню відкривати перед читачем світ талановитих марганчан, побачили світ в «Хортиці» твори інших наших земляків. Представити на суд читачів свої поетичні та прозові твори талановиті марганецькі письменники – Анатолій Гнєзділов, Анатолій МельникМикола Овчаренко, Олег Жига, Володимир Пугач

    

   Вже полюбилися читачам надзвичайні оповідання та повісті нашого марганчанина, члена Спілки письменників України Анатолія Гнєзділова. А талановитий марганецький художник Іван Барнаш надав редакції журналу «Хортиця» фото своїх картин для оздоблення одного з випусків журналу. 

   Центральна міська бібліотека ім. М. Островського м. Марганця дякує головному реактору літературно-художнього журналу «Хортиця» Г. І. Лютому та редакційній раді, що впродовж багатьох років вони публікують твори наших талановитих, неповторних творчих марганчан і дають можливість читати їх твори в Україні й за кордоном.

 

Марганецька міська централізована бібліотечна система

щиро вітає часопис "Хортиця"  з 15-річним ювілеєм!

Бажаємо великих тиражів, нових талановитих авторів, ще більше захоплюючих рубрик, вдячних читачів, невичерпної енергії та творчої наснаги для підготовки та випуску нових номерів "Хортиці"!

 

  В 2015 році бібліограф Марганецької міської ЦБС підготувала і видала рекомендаційний бібліографічний покажчик "Творчість марганчан та сторінках журналу "Хортиця"". З нього можна дізнатися про всі твори марганецьких авторів, які були надруковані в "Хортиці" впродовж 2010 - 2015 рр.

Покажчик "Творчість марганчан на сторінках "Хортиці""

      А Ви читали «Хортицю»? Запрошуємо Вас завітати до бібліотеки, щоб отримати справжню насолоду від читання!
Переглядів: 973 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/4
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ми на карті
Відзнаки