2024, Вівторок, 14.05.2024, 05:51


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Липень » 14 » Виставка "Душа поета" до дня народження Олександра Морщавки
08:09
Виставка "Душа поета" до дня народження Олександра Морщавки

14 липня свій день народження відзначає Олександр Анатолійович Морщавка, журналіст, поет, композитор, виконавець пісень, лауреат Міжнародної премії ім. Гулака-Артемовського, автор двох поетичних збірок «Інтервали» та «Сходинками до істини»; співавтор 3-х колективних поетичних збірок «Величальная Марганцу» (2003р.), «Город серебристых тополей» (2005г.), «Краю мій лелечий» (2009р.).

Олександр Морщавка починав свій життєвий і творчий шлях в місті Марганці. На книжковій виставці "Душа поета" представлені видання, до яких увійшли твори Олександра Анатолійовича.

Олександр Анатолійович видав дев’ять пісенних збірок та декілька пісенних компакт-дисків у співавторстві з марганецькими поетами: Олексієм Гацою, Аллою Кислою, Вірою Хвостик, Людмилою Паниченко, Григорієм Бідняком, Маратом Погрєбцовим та іншими. Його пісні співають не тільки в Україні, а й також у багатьох українських діаспорах світу.

Олександр Морщавка народився 14 липня 1979 року в місті Марганець, що на Дніпропетровщині. Його мама все життя працювала у музичній школі викладачем. Батько був моряком. Дитячі та юнацькі роки Олександра пройшли в Городищі, в мальовничих місцях, де в річку Дніпро впадають річки Томаківка та Ревун. Саме тут була побудована перша козацька Січ – Томаківська. І саме звідси почався визвольний рух проти польських гнобителів під проводом Богдана Хмельницького.

Після закінчення 9 класів СШ №5 Олександр навчається в Нікопольському педагогічному училищі, де здобуває професію вчителя молодших класів. Саме в цей час з’являються перші вірші та пісні. Але потяг до рідної мови та літератури спонукав Олександра продовжити навчання у Криворізькому державному педуніверситеті на філологічному факультеті. Паралельно працює вчителем в рідній школі №5. В цей же час активно друкується в газетах: «Марганчанка», «Горняцкий вестник», «Шахтар Марганця», «Рабочее слово», «Літературне Придніпров’я», «Вечірній Київ» та інші масмедіа. Згодом Олександр йде працювати на телеканал «МГОК-ТВ» ведучим програм.

З 2003 року Олександр Морщавка мешкає та працює в Києві. Він журналіст, ведучий та редактор телепроектів. Ростить доньку Єлизавету, а своєю музою Олександр Анатолійович називає дружину Світлану. Вона і ніжна, кохана, і вірний друг, і справедливий критик його нових творів. Саме ці рядки із «Сонатне Алегро» Олександр присвятив своїй коханій:

«Мені й тобі наснився сон – 
Найкращий сон одної ночі.
Хай стануть марева пророчі
Для нас обох… Не просто сном!
Мені й тобі наснився сон…»

Запрошуємо читачів поринути у дивовижний світ творчості цього талановитого автора!

 

Щиро вітаємо Олександра Анатолійовича з днем народження!

Нехай кожен день буде осяяний високим злетом душі, а добре самопочуття і гарний настрій супроводжуватимуть кожного дня.

Бажаємо Вам здоров’я, щастя, миру, злагоди та достатку у вашому домі!

 

Переглядів: 282 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ми на карті
Відзнаки