2024, П`ятниця, 26.04.2024, 18:27


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Листопад » 29 » Всесвітній день боротьби зі СНІДом
12:38
Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими в 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно у межах акції «16 днів проти насильства».

Головна мета — звернути увагу суспільства на цю проблему. Цей день започатковано з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції, а також, як день пам’яті жертв цього захворювання.

Україна посідає одне з перших місць в Європі за темпами поширення ВІЛ-СНІДу. Хвороба прогресує, стираючи соціальні і вікові кордони. Але люди зважають на проблему лише тоді, коли інфікується хтось з близьких.

Слід пам’ятати: інфікування здебільшого є наслідком власної поведінки людини. Головним фактором ризику зараження ВІЛ-інфекцією є введення наркотиків ін’єкційним шляхом та ранні, безвідповідальні, незахищені статеві стосунки.

Кожен для себе повинен пам’ятати: єдина зброя проти СНІДу – це знання і власна обережність.

Чи потрібно людині, яка живе у сучасному світі, знати про ВІЛ і СНІД? Один мудрець сказав: "Якщо ти не знаєш ні себе, ні супротивника - ти програєш. Якщо ти знаєш тільки себе - можливо ти виграєш. Якщо знаєш і себе, і супротивника - перемога буде на твоєму боці". Цим супротивником для людства є ВІЛ/СНІД: про нього потрібно знати все, щоб убезпечити себе і своїх близьких, а також допомогти тим, кого ще можна врятувати.

Читайте більше: https://kpi.ua/use-aids

https://phc.org.ua/kontrol-zakhvoryuvan/vilsnid/kerivni-dokumenti-z-vilsnidu

У народі говорять: «інформований – значить  захищений». Тому корисну інформацію ви можете отримати, ознайомившись з оформленою бібліотекарями читальної зали  виставкою-застереження «Про СНІД треба знати заради життя»,  матеріали  якої  допоможуть дізнатися про історичне походження Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, його символіку, про історію виникнення хвороби, способи зараження ВІЛ та профілактичні методи запобігання інфікування.

Пам’ятаймо! СНІД ще не переможений, ось чому нам так важливо навчитися слухати тих, хто опинився по той бік біди. Носії ВІЛ – люди, які хочуть жити. Співіснування з інфікованими ВІЛ для багатьох людей стає випробуванням справжніх людських якостей, щирості материнських, подружніх та дружніх почуттів, фактично мірилом їхньої людяності.

Бережіть себе, піклуйтеся про ближніх і нехай Всесвітній день боротьби з ВІЛ об’єднає всіх і кожного не тільки 1 грудня, а й у всі інші дні в році.

Ці книги запитуйте на абонементі та в читальній залі нашої бібліотеки:

Заєць, В. А. Азбука СНIДу/  Володимир Аполлiнарiйович Заєць. - К.: Молодь, 1998. - 96 с.

«Чума ХХ  століття» - так  називають  СНІД – страшну  хворобу, ліки  від  якої  не  знайдено  й  досі.

Що  треба  знати  кожному  про   неї? Як  уберегтися?  Що  робити, коли  найстрашніше   сталося? Не  панікувати. На  допомогу  прийде  ця   книжка,  яка  розповість  про  вірус,  особливості  його   впливу  на  клітини  імунної  системи,  шляхи   розповсюдження   та  засоби  боротьби  із  загрозливою   хворобою. Розраховано  на   широке   коло  читачів.

   

Люди и ВИЧ: книга для неравнодушных/ Ред. Е.Пурик. – К.: Фарм-арт, 2001. – 352 с.

Эта книга для людей, которые заинтересованы узнать о ВИЧ-инфекции больше.

   

Бомбушкар, И.С. В помощь  ВИЧ – инфицированному, - я хочу, чтобы ТЫ  жил. - К.: Издательство Бомбушкара, 2014. - 687 с.

Эта поистине волшебная книга, написана для тех людей, кто желает изменить свою жизнь, – да, это не легко, но, по убеждению Игоря Бомбушкара, это возможно.

Характерной особенностью учения Мага Ингвара (именно так называет себя Игорь Бомбушкар в социуме) является целостность и однонаправленность мыслей, слов и поступков этого простого, волевого и открытого человека, который по убеждению некоторых реально помешался на добре и правде, совести и справедливости.

   

Смирнов В.В. Коріння СНІДу/  В.В. Смирнов, Л.О. Тарасишин. – К.: Знання,  1988. – 50 с.

В брошурі в популярній формі розповідається про віруси, імунітет та нову вірусну хворобу. Наведені стислі відомості про вірус, особливості його впливу на клітини імунної системи, шляхи розповсюдження, та засоби боротьби з цією грізною інфекцією.

   

 

Порохницкий, В.Г.  Что мы знаем о СПИДе / В.Г. Порохницкий,  В.Н. Гирин. – К.: Здоровья, 1994. –80 с.

В брошюре популярно излагается проблема борьбы со СПИДом. В ней описаны пути проникновения возбудителя заболевания в организме человека, первые признаки и особенности течения СПИДа. Даны рекомендации по предупреждению заражения ВИЧ, вызывающим это заболевание.

Публікацію підготувала Ірина Мащенко

Переглядів: 206 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ми на карті
Відзнаки