2024, Вівторок, 23.04.2024, 22:05


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2020 » Липень » 23 » З нагоди дня народження Л.С.Боровика, журналіста, письменника-публіциста, краєзнавця м. Марганця
09:07
З нагоди дня народження Л.С.Боровика, журналіста, письменника-публіциста, краєзнавця м. Марганця

23 липня свій день народження відзначає талановитий журналіст міста Марганця, письменник-публіцист, краєзнавець, громадський активіст - Леонід Семенович Боровик.

Леонід Семенович багато років присвятив журналістській роботі і навіть зараз не полишає своє покликання. Він пише дивовижні статті, його письменницький талант сповнений художньої поетичності, фантазійності та емоційності. Його статті важко сплутати з роботами інших журналістив: Леонід Семенович має свій унікальний стиль викладу матеріалу.

Л.С.Боровик народився та виріс в с. Мар’ївці, що в передмісті Марганці. Він всім серцем щиро любить рідний край, через всю свою душу пропускає усі негаразди та проблеми рідного селища і не може стояти осторонь, щоб не вирішити їх. Вже багато років Леонід Семенович - головний редактор газети “Нам тут жити”, що полюбилася багатьом марганчанам, особливо мар’ївчанам. В ній друкуються статті про здобутки та досягнення в місті, підіймаються наболілі проблеми та шукаються шляхи їх вирішення.

Як говорить сам Леонід Боровик: “Талант журналіста в собі відчув випадково. Перші проби пера були в шістдесяті роки минулого століття, коли я проходив строкову службу в армії, в інженерно-саперному батальйоні під Будапештом (Угорщина).” На батальйон з Радянського Союзу приходила газета “Ленинское знамя”. Багато хто з солдат і офіцерів писали для неї статті. Це наштовхнуло Леонід на думку спробувати себе , і він взявся вперше за перо. Перша замітка була невеликою і присвячувалася солдату роти В.Ганевичу. Так Леонід Боровик став громадський воєнкором.

Після армії Леонід Семенович повернувся на рідну Дніпропетровщину та пішов працювати трактористом в Грушевський кар’єр Марганецького гірничо-збагачувального комбінату. Для місцевої газети “Шахтар Марганця” Леонід Семенович готував публікації про життя механізаторів, кращий виробничий досвід. Дещо з гірничої кореспонденції він відправляв до обласної газети “Днепровская правда”.

В 1969 році Л.С.Боровика знову призвали на воєнну службу. Він продовжує співпрацю з газетою “Ленинское знамя”, що видавалася Київський воєнним округом. Редакція була дуже задоволена якісними публікаціями Леоніда Боровика.

Потім були роки навчання в Київському державному університеті на факультеті журналістики, по закінченню якого Леоніда Семеновича направили працювати в редакцію газети “Шахтар Марганця”. Тут він плідно працював на журналістській ниві та набирався досвіду від колег-журналістів: Віри Хвостик, Анатолія Гнєзділова, Миколи Овчаренка, Микити Лещенка.

Коли при Марганецькому гірничо-збагачувальному комбінаті з’явилося радіомовлення, то Леоніда Боровика призначили редактором місцевого радіо, яке регулярно готувало випуски “Новини Марганця”. Як головний редактор радіомовлення, Л.С. Боровик співпрацював з обласним радіо, що охоплювало Нікопольський, Томаківський та Апостоловський райони, часто виїздив у різні села, відвідував збори колгоспників на полях, фермах, рибколгоспах тощо. Виходив сотні кілометрів, побував у найвіддаленіших районах області: Криворізькому, Солонянському, Широківському, Томаківському.

За багато років роботи на обласному радіо Леонід Семенович підготував десятки репортажів, провів сотні зустрічей з прекрасними, добрими, працьовитими людьми, написав безліч нарисів про трудові колективи. В кожному матеріали Л.С.Боровик намагався показати справжню суть людини - її ставлення до праці, життя в родині, внутрішній світ. А слухачі завжди з інтересом очікували вихід в ефір марганецького журналіста. Їх підкупали його щирість, м’якість інтонації голоса, відсутність фальші. Хоча він міг і перевтілюватися і змінювати голос залежно від теми. Його порівнювали з відомим диктором Ю.Левітаном, диктором Всесоюзного радіо В.Балашовим.

Багато років Леонід Семенович випускав газету “Правдивий вісник”. Він завжди слідкував, щоб матеріали були якісними, цікавими, достовірними, художньо виразними. Зараз свій журналістський досвід Леонід Боровик втілює в газету “Нам тут жити”.

Сьогодні Леонід Семенович може сміливо пишатися своїми творчими здобутками. Ним підготовлено та написано безліч найрізноманітніших публікацій. Для шанувальників його творчості на правах рукописів він випустив книги: “Вище сил своїх” (2012), “Молотом, серпом та бойовим пером” (2014). А до ювілейного дня народження Леоніда Семеновича побачила світ його книга “Покличте мене” (2016). (Запитуйте ці книги в Марганецькій центральній міській бібліотеці.)

В 2016 році Л.С.Боровик відзначив в Марганецькій центральній міській бібліотеці ювілейний день народження, на який привітати іменинника прийшли колеги, друзі та шанувальники творчості ювіляра.

Нещодавно в Марганці за ініціативи товариства “Марганець Туристичний” започатковано проєкт по створенню в Мар’ївці лісопарку “Великий Луг Запорозький”. Леонід Семенович бере активну участь в його реалізації, допомагає по можливості активістам товариства та завжди щиро радіє успіхам в реалізації задуманого. Така вже він небайдужа та непосидюча людина, що не може не підтримати гарних починань, що сприяють покращенням в нашому місті.

 

Щиро вітаємо Леоніда Семеновича Боровика з днем народження! Бажаємо його міцного здоров’я, невичерпного оптимізму, безмежного натхнення, нових цікавих публікацій та вдячних читачів!

(відео від "Марганець Туристичний")

Підготувала Ольга Забенько, пр. бібліограф ЦБС

Переглядів: 303 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ми на карті
Відзнаки