2024, Четвер, 18.04.2024, 21:04


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2015 » Серпень » 28 » Засідання літоб'єднання "Віра"
08:41
Засідання літоб'єднання "Віра"

27 серпня 2015 року в читальному залі центральної міської бібліотеки ім. М. Островського відбулося планове засідання Марганецького міського літературного об'єднання "Віра". Голова об'єднання Анатолій Олексійович Антоненко зібрав багатьох письменних і творчих людей нашого міста, щоб обмінятися новинами та пропозиціями на майбутнє. 

Літератори обговорювали питання щодо встановлення пам'ятника на могилі відомої марганецької письменниці Віри Павлівни Хвостик. У вересні цього року виповнюється 2 роки як Віри Павлівни не стало серед нас. На честь цієї талановитої поетеси, прозаїка, редактора багатьох книг місцевих авторів, видатної журналістки і було перейменоване літературне об'єднання, яке раніше називалося - поетична студія "Боян".

На цьому засідання голова об'єднання "Віра" Анатолій Олексійович розпочав цикл занять щодо правильності складання віршів. Поети розглянули віршовані розміри на прикладі поетичних творів видатних поетів, а потім спробували проаналізувати власні вірші.

Наприкінці засідання митці поділилися новими поезіями. Свої вірші зачитували О.М.Багаутдінов, В.Х.ПугачА.А.Мельник, М.І.Перлє, Л.В.Лопатюк, В.Ф.Обозюк, В.П.Сокур, І.П.Штабенко та ін. Виступаючі отримали від слухачів цінні доречні поради та зауваження щодо покращення своєї поетичної діяльності.

Члени літературного об'єднання "Віра" прийняли до своїх рядів Юрія Федоровича Дагаєва. Він не тільки поет, а ще й композитор і виконавець власних пісень. На засіданні Юрій Федорович зачитав деякі свої вірші та заспівав під гітару власні пісні. За що отримав від присутніх похвальні відгуки.

Член міського літературного об'єднання "Віра" Анатолій Анатолійович Мельник подарував бібліотеці та її читачам літературно-мистецький журнал "Склянка часу" (2015, №№73 і 74), Вісник ІІІ Міжнародного поетичного конкурсу "Чатує в століттях Чернеча Гора" (конкурс на кращий поетичний твір) (Канів: Склянка часу, 2015) та літературно-художній альманах "Харьковский мост" (Харків, 2015). В цих виданнях були надруковані його нові вірші. Бібліотекарі подякували поету і запрошують читачів-марганчан в свою бібліотеку для ознайомлення з новими творами відомого місцевого поета А.А.Мельника.

Час для присутніх у залі пролетів непомітно. Всі були задоволені отриманими знаннями, враженнями та приємним спілкуванням.

Члени міського літературного об'єднання "Віра" і бібліотекарі запрошують всіх творчих марганчан від 15 до 100 років вступити до об'єднання "Віра", насолоджуватися спілкуванням з письменниками та поетами міста, популяризувати свою творчість, щедро ділитися із земляками своїми літературними знахідками та поетичним натхненням. Бібліотека вас чекає!

Переглядів: 646 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/2
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ми на карті
Відзнаки