2024, П`ятниця, 26.04.2024, 17:02


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2017 » Березень » 24 » Засідання Марганецького літоб'єднання "Віра" з нагоди Всесвітнього дня поезії
12:07
Засідання Марганецького літоб'єднання "Віра" з нагоди Всесвітнього дня поезії

Місто Марганець може по праву пишатися своїми поетами. Вона талановиті, досвідчені та визнані не лише в місті та в країні, але й далеко за її межами. Про їх творчість знають, її люблять, самими поетами захоплюються, як непересічними особистостями, людьми високо духовними, представниками української культури, зокрема, літератури.

22 березня у центральній міській бібліотеці ім. М. Островського відбулося чергове засідання міського літературного об’єднання «Віра». Засідання було присвячене поезії, бо 21 березня відзначався Всесвітній день поезії.

Поезія – це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини. Будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія – головний засіб самоствердження і дієвий стержень творчості. Отже, поезія допомагає нам жити. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними людьми. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу – це один із чинників сприяння культурного різноманіття, життєво важливе джерело натхнення.

В цей день міське літературне об’єднання «Віра» на чолі з Миколою Сергійовичем Смирновим віддали шану і повагу великим, всесвітньо відомим поетам та письменникам, місцевим творчим людям, хто покинув цей світ і сучасникам, запаливши три свічки.

Далі голова літературного об’єднання «Віра» привітав березневих іменинників: Анатолія Степановича Гнєзділова та Віру Павлівну Сокур.

Продовжилось засідання виступом директора міської ЦБС Л.В.Пономарьової, яка розповіла про творчість місцевих поетів, згадала прізвища творчих людей, які залишили цей світ, але назавжди залишилися в наших серцях.

Дуже змістовно, доступно виступила Т.І.Єгорова, почесний громадянин м. Марганця, заслужений вчитель України. Вона розповіла про поезію, чим є в житті людини, чи потрібна поезія сьогодні. І зупинилася на поетах «срібного віку».

Виступ Т.І.Єгорової підтримали і продовжили А.А.Мельник і В.Х.Пугач, які розповіли, як потрібно працювати над словом, щоб текст був доступним і зрозумілим читачу, як уникнути помилок. Для прикладу були зачитані вірші.

Висловили свою думку про поезію і поділилися власними віршами В.П.Сокур, Л.В.Лопатюк, В.Ф.Обозюк, Т.О.Кошкіна, Я.І.Должиков, Г.О.Самойленко, О.В.Федорченко та інші.

Як завжди, дуже приємно здивував своїми віршами і виконанням композитор, виконавець, викладач музичної школи Ю.Ф.Дагаєв. Всі присутні потрапили у полон позитивної енергії і отримали велику насолоду від спілкування. 

У теплій, дружній атмосфері всі присутні привітали і познайомилися з молодими місцевими поетами Анною та Денисом Кайдишевими,ж познайомившись з їх творчості.

Також всі присутні привітали гостя – Михайла Андрійовича Шалая, колишнього архітектора нашого міста, який висловив свою думку про поезію та красу душі. М.А.Шалай був приємно здивований творчістю наших місцевих поетів та письменників.

Микола Сергійович Смирнов, голова «Віри», підвів підсумки засідання і подякував всім присутнім за творчість, невгамовність, інтелектуальне та культурне зростання і побажав гармонії та нових творчих здобутків.

Публікацію підготували:

Вікторія Фіалковська, Ольга Забенько

Переглядів: 583 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ми на карті
Відзнаки