2024, Субота, 27.04.2024, 07:10


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2020 » Лютий » 19 » Засідання Марганецького міського літоб'єднання "Віра"
12:11
Засідання Марганецького міського літоб'єднання "Віра"

Марганецьке міське літературне об'єднання "Віра" гуртує різних неординарних, але надзвичайно талановитих і творчих людей. Серед більшості поетів та прозаїків, безумовно, виділяється дослідник-винахідник Оскар Карлович Лаар. Він - непересічна особистість з високим інтелектом, людина, багата життєвим досвідом та науковими знаннями й відкриттями.

Саме тому члени літоб'єднання "Віра" вирішили на лютневому засіданні дізнатися про наукові відкриття Оскара Карловича. Всі вони детально роз'яснені в книгах Оскара Лаара: "Первичное движение", "Энергетическая масса", "Закономерность первичного движения", "Объёмный гармонический осциллятор". Всі вони є в фонді Марганецької центральної міської бібліотеки. Усі його книги поєднали в собі цікаві та пізнавальні матеріали, наукові відкриття автора. Оскар Карлович прагне відкрити в повсякденному світі щось незвичайне, примушує читачів замислитися над дивами оточуючого світу. Але складні наукові поняття краще зрозуміти, послухавши розповідь Оскара Карловича. Тим паче, що Оскар Лаар намагався здійснити дослід та наочно продемонструвати свої тези.

Його дослідження у фізиці високо оцінені науковцями, але він не спиняється на досягнутому. Оскар Карлович успішно освоїв сучасні інформаційні технології та розмістив свої роботи в Інтернеті. У нього є своя сторінка (сайт Оскара Лаара http://oskar-laar.at.ua/), останні роки він докладає чимало зусиль задля популяризації своїх відкриттів. Матеріали про його відкриття розміщені у Вікіпедії.

(Стаття про Оскара Лаара на порталі "ДніпроКультура"

 https://www.dnipro.libr.dp.ua/vynakhidnyk_marksheyder_heometr_fizyk_hirnycha_sprava_karyery)

Виступ Оскара Лаара викликав у присутніх безліч коментарів та запитань. Відбулося жваве обговорення його наукових відкриттів, до якого долучилися Анатолій Супрун, Олександр Михальченко, Яків Должиков та Микола Смирнов.

Після виступу Оскара Карловича літоб'єднанці "Віри" декламували власні вірші на різні теми. Свої твори на розсуд однодумців представили: голова літоб'єднання "Віра" Микола Смирнов, а також члени літоб'єднання: Віра Сокур, Ірина Штабенко, Любов Лопатюк, Яків Должиков, Марина Бондаренко, Віктор Онуфрієнко та інші присутні.

Члени "Віри" обговорили плани щодо відзначення літературних заходів, ювілеїв колег по перу в березні, намітили провести презентацію нових книг поета Юрія Третяка для дорослої аудиторії та ювілейний поетичний вечір Віри Сокур. Чекайте на анонси на сайті бібліотеки та в Facebook-групі.

Підготувала Ольга Забенько, пр. бібліограф ЦБС.

Фото - Вікторія Фіалковська, бібліотекар ЦМБ.

Переглядів: 362 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ми на карті
Відзнаки