2024, Четвер, 25.04.2024, 07:04


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2017 » Січень » 15 » Засідання "Віри" пам'яті Анатолія Антоненка
13:38
Засідання "Віри" пам'яті Анатолія Антоненка

   На початку грудня минулого року все місто Марганець, а особливо членів Марганецького міського літературного об’єднання "Віра", сколихнула трагічна звістка – передчасно пішов з життя голова літоб’єднання, відомий марганецький письменник, провідний стоматолог міста, громадський діяч і почесний громадянин міста Марганця – Анатолій Олексійович Антоненко.

 

    13 січня 2017 року в читальному залі Марганецької центральної  міської бібліотеки ім. М. Островського зібралися члени літоб’єднання «Віра», друзі, близькі та шанувальники творчості Анатолія Антоненка.  Чергове засідання, перше в цьому році всі присутні вирішили присвяти вшануванню пам’яті голови об’єднання «Віра». Адже 15 січня вже буде 40 днів з дня смерті А.О.Антоненка.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували світлу та вічну пам’ять поета, адже в наших серцях і думках він назавжди залишиться живим. А в своїх неперевершених творах він буде вічно жити для читачів.

Кожному з присутніх в бібліотеці під час цього заходу було що сказати про Анатолія Антоненка. Бо всі його знали як чесну, порядну людину, талановитого поета, прозаїка, публіциста, майстерного стоматолога, вірного друга, дуже розумного та інтелігентного чоловіка. Цілком заслужено у вересні 2016 року Анатолій Олексійович отримав звання «Почесний громадянин міста Марганця».

Спогадами про Анатолія Антоненка ділилися: Микола Смирнов, Володимир Пугач, Тамара Єгорова, Анатолій Супрун, Оскар Лаар, Іван Барнаш, Олександр Малишко, Лідія Пономарьова, Олександр Михальченко, Олександр Багаутдінов, Любов Лопатюк, Віра Сокур, Тетяна Кошкіна, Равіль Байбурін, Яков Должиков, Ірина Штабенко, Геннадій Самойленко. (Фото всіх виступаючих дивіться у фотоальбомі.)

Стілець, на якому завжди сидів Анатолій Антоненко і проводив засідання «Віри», в цей день не був порожнім. На ньому красувалися видання останньої книжки Анатолія Олексійовича «Переправа», яку він залишив по собі для всіх нас.

В останні дні свого життя Анатолій Антоненко хотів, щоб цю книгу мав кожний. Він залишив її, як частку своєї душі, свого щирого серця – частинку самого себе. Ця книга включає прозові твори українською мовою. Анатолій Олексійович, вже будучи тяжко хворим, дуже хотів, щоб ця книга вийшла друком, дуже мріяв встигнути її побачити. Майже кожний твір має присвяту дорогим та близьким йому людям. Людям, яким він дуже цінував і любив за життя, і які після його смерті будуть завжди берегти світлу пам’ять про цю непересічну особистість, «золоту людину, щирого друга.

 

Наприкінці засідання постало питання, хто тепер буде очолювати Марганецьке міське літературне об’єднання «Віра». Було висловлено багато різних думок та пропозицій. Але, дійшовши згоди, новим головою літоб’єднання було обрано Миколу Сергійовича Смирнова, талановитого марганецького поета, постійного члена літоб’єднання «Віра».

 

Більше фото у фотоальбомі.

Ольга Забенько

Переглядів: 954 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/3
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ми на карті
Відзнаки