2024, П`ятниця, 19.04.2024, 20:07


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Лютий » 19 » Живопис, настояний на любові (про марганецького художника П.А.Хохлова)
16:03
Живопис, настояний на любові (про марганецького художника П.А.Хохлова)

Часто буває, що ми навіть не здогадуємося, що наші знайомі, на перший погляд, звичайні люди, приховують в собі надзвичайні таланти. Мабуть, багатий духовний світ, переповненість любов’ю до людей та оточуючої природи виливаються назовні як талант творити. Так, в маленькому місті гірників на Січеславщині, місті Марганець мешкає щирий та відвертий чоловік – Павло Анатолійович Хохлов. Марганчани шанують його як доброзичливу, працьовиту людину. І лише деякі найближчі йому люди знають про захоплення цього чоловіка малюванням.

Марганецький художник Павло Хохлов

Павло Хохлов народився і виріс в родині робітників. Батько працював в кар’єрі, пізніше на шахті Марганецького гірничо-збагачувального комбінату. Брат займається ремонтом ліфтового обладнання. Зовсім випадково для себе самого Павло відкрив потяг до малювання.

Якось, працюючи кіномеханіком в клубі ім. Жданова, Павло Хохлов познайомився з вже професійним на той час художником Іваном Степановичем Голодяєвим. Одного разу Павло завітав до нього і застав за створенням чергової картини. З особливим інтересом він спостерігав, як художник вимальовує кожен мазок, як рухається його рука, як найменший порух пензля створює на полотні яскраві образи. Павло сяяв від побаченого. Мабуть, цей маленький вогник в очах Павла і помітив Іван Степанович. Він встановив полотно для малювання, дав Павлу в руки пензель і просто сказав: «Малюй, як відчуваєш!» І рука П.Хохлова потягнулася до полотна. Звідкись в голові з’явився образ мальовничого пейзажу. Ніби зачарований, Павло переносив образ з уяви в реальність. Незчувся він, як вже перед ним з’явився гарний малюнок. Так в Марганці «народився» ще один художник – Павло Хохлов.

Експозиція картин П.Хохлова в центральному парку. Марганець, 2018 р.

З того часу, малювання для Павла стало захопленням життя. Іван Степанович постійно допомагав молодому художнику розвивати свій талант, навчав, як краще писати картини, які використовувати матеріали, вказував на помилки та радив, як їх виправити. І.С.Голодяєв багато років був вчителем та наставником художника П.А.Хохлова. Пізніше Павло Анатолійович познайомився з іншими марганецькими художниками: П.О.Козловським, І.О.Барнашем, Ю.Борсуком, М.І.Боровиком, М.Я.Герасименком, О.М.Подлубним, С.Скорик. Він показував їм свої роботи, дослухався до їх порад, а також дарував свої картини. Сьогодні він підтримує дружні стосунки з художниками з Болгарії, Німеччини. Зараз найближчим порадником і наставником в малюванні є художник Мирослав Дузункевич. Так вже багато років Павло малює та удосконалює своє мистецтво, відкриває для себе нові образи та техніки їх виконання.

На косі Каховського водосховища. Картина П.Хохлова

Картина І.С.Голодяєва, наставника П.Хохлова 

Неодноразово картини П.А.Хохлова експонувалися в столиці України. Також виставку його робіт бачили і марганчани в рідному місті. Земляки мали можливість відвідати виставку його картин в міському краєзнавчому музеї, під час організації «Арт-простору щасливих людей» в центральному парку.

Виставка картин П.Хохлова в Марганецькому міському краєзнавчому музеї

Павло Анатолійович – дуже щира та товариська людина. Тому в нього багато друзів по всьому світу, з яким він постійно підтримує зв’язки. Від усієї душі Павло часто дарує свої картини. Його хороші знайомі, що мешкають в Італії, Франції, Німеччині, знаючи про його захоплення малювати, надсилають Павлу фарби, пензлі та інші потрібні матеріали. А інколи просто маленькі приємні подарунки для душі. І він, в свою чергу, дарує їм твої роботи. Давній друг Павла, історик-краєзнавець допомагає йому замовляти в м. Запоріжжі гарні рамки для оздоблення готових картин.

Природа Чехословаччини на картині П.Хохлова

Природа Чехословаччини на картині П.Хохлова

За довгі роки художньої практики Павло Анатолійович має вже свій сформований стиль виконання. Він малює переважно пейзажі, адже надзвичайно захоплюється природною красою нашої місцевості. Мандруючи мальовничими куточками нашого краю, він помічає особливі краєвиди. А потім, зберігаючи побачені образи в пам’яті, переносить їх за допомогою пензля на полотно. 

Поряд з малюванням Павло полюбляє фотографувати мальовничі пейзажі нашого краю. Його світлини, якими він ділиться у Фейсбуці, надзвичайно гарні та яскраві. Також П.А.Хохлов майструє з дерева. Він спеціально знаходить зразки деревини, які примітні своїм чудернацьким виглядом, створеним самою природою. Павло їх обробляє та виготовляє дерев’яні вази.

Зустріч марганецьких талантів: митець пензля П.Хохлов з митцем слова С.Рубаном

Душевні скарби роблять людину кращою та уподібнюють її до Творця здатністю створювати витвори мистецтва, сповнені світлою енергією високих почуттів. Не кожному дається здібність побачити та оцінити красу, яка, можливо, стала звичною і тому неважливою. У митців, наділених Божою іскрою, варто повчитися любити цей світ і бачити в ньому стільки всього чудового та прекрасного. Підмічати невимовну красу природи та переносити теплоту від споглядання творів мистецтва на своє повсякденне ставлення до людей та всього оточуючого світу.

Ольга Забенько, Сергій Рубан

Переглядів: 550 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 4.7/3
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Ми на карті
Відзнаки