2024, Вівторок, 16.04.2024, 19:27


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2015 » Червень » 25 » Зібрання членів міського літературного об'єднання "Віра" в парку ім. М. Островського
14:19
Зібрання членів міського літературного об'єднання "Віра" в парку ім. М. Островського

24 червня відбулося засідання міського літературного об’єднання «Віра». На цей раз було вирішено провести засідання у незвичайній обстановці – в парку ім. М. Островського.

На цю зустріч зібралося чимало місцевих поетів та прозаїків, а також прихильників поетичного слова. Захід відкрив голова міського літературного об’єднання «Віра» А. О. Антоненко.

Він звернувся до присутніх зі словами захоплення чудовою природою та атмосферою високої духовності, яку створили всі члени об’єднання «Віра». Виніс на обговорення пропозицію повторити віршові розміри ямб та хорей.

Захід готували і вели поетеса Л. В. Лопатюк та прихильниця поетичного слова В. Ф. Обозюк. В підготовці та організації свята брала участь бібліотекар ЦМБ ім. М. Островського О.О.Середіна. 
На заході Л.В. Лопатюк розповіла про день літнього сонцестояння та про традицію відзначення свята Івана Купала. Зачитала свій вірш «На Ивана Купала». Привітала всіх колег з літом, зі святом Івана Купала та запросили поділитися гарними поезіями про природу, про літо.
Багато присутніх забажали зачитати вірші.

Онучка В.Ф.Обозюк, учениця 11 класу СШ № 10 Карина Бура зачитала вірш, який вона уподобала для себе. Сама В. Ф. Обозюк зачитала вірші Лесі Українки та Тараса Шевченка, присвячені природі.

Р.М.Байбурін, історик-краєзнавець, автор кількох історичних книг, виразно та емоційно зачитав уривок з поеми «Руслан и Людмила» О. Пушкіна, а пізніше мудрі поезії Омара Хайяма.

Письменниця Т.О.Кошкіна поділилася з присутніми віршами О. Пушкіна та М. Лермонтова.

Т.І. Єгорова продекламувала присутнім декілька віршів про природу та літо. 
Щоб урізноманітнити захід, В. Ф. Обозюк залучила бубен, ніби в парку відбувалося купальське магічне дійство.
Багато віршів лунали з уст поетів. Заворожено слухали найкращі поезії у виконанні Л.В.Лопатюк, В.П.Сокур та Г.Д.Євтєєва, І.П.Штабенко, Т.С.Бобрової,  В.М.Зотова, Я.І.Должикова, Ю.Т.Третяка.


На святі лунали пісні у виконанні вчителя музичної школи, поета-пісняра, композитора і виконавця Ю.Ф.Дагаєва.
На завершення святкового зібрання А.О.Антоненко зачитав кілька своїх віршів, подякував всіх, хто прийшов і поділився своїм гарним настроєм та чудовими поетичними творами.

Літературна еліта нашого міста ще довго спілкувалася між собою. На згадку про таку зустріч всі забажали зробити колективне фото.

 

Присутні на заході бібліотекар ЦМБ ім. М. Островського В.В.Жданова та бібліограф Марганецької міської ЦБС О.В.Забенько подякували письменникам за такий живильний ковток поетичної творчості.

Переглядів: 614 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ми на карті
Відзнаки