2024, Субота, 27.04.2024, 04:21


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2020 » Квітень » 17 » Зустріч-подарунок у світлий день Великодня
11:44
Зустріч-подарунок у світлий день Великодня

Весна’2020... Як ми чекали на її прихід, як ми скучали за особливим весняним повітрям, квітам, птахам і бджолам! Хотілося, як завжди весною, оновлення всього: почуттів, думок, гардеробу, бажання жити по-новому. Але... Але в бій з людством вступив коронавірус. Страшне слово і випливаюча з нього страшна хвороба. Але кожна людина хоче жити, кохати, мріяти і сподіватися.

Наступає Великдень і великодні дні. Для кожного з нас найочікуваніше і найсвітліше свято, свято Вічного життя. В цьому році Великдень святкуватиме лише вдома, богослужіння в храмах будемо дивитися в інтернеті, подзвонимо всім рідним, близьким та друзям з привітанням «Христос воскрес!» А я ще подзвоню всім бібліотекарям нашого міста – моїм улюбленим і глибоко шанованим колегам. Наприклад, привітаю Олену Василівну Рак – бібліотекаря центральної міської бібліотеки, з якою ми працюємо разом вже тридцятий рік! В нашому місті, області, Україні (вона дарувала свої роботи і колегам з інших областей нашої країни) її знають як чудову народну майстриню по виготовленню ляльок. Шедеври рук Олени Василівни прикрашають наші бібліотеки і приватні колекції. 

Вже давно полюбилася користувачам Марганецької центральної міської бібліотеки постійно діюча виставка «У майстрині авторської ляльки Олени Рак». На ній представлено безліч ляльок, виготовлених в різних техніках декоративно-прикладного мистецтва.
Зараз я бесідую з Оленою Василівною по Скайпу:

- Що нового Ви подаруєте онлайн марганчанам напередодні Великодня?
- Авторську ляльку, виконану в техніці «скульптурний текстиль».

- Створюючи цю ляльку, про що Ви думали?
- Я хотіла подарувати кожному марганчанину радість, посмішку, хороший настрій. Я хотіла, щоб лялька викликала позитивні емоції.

- Як Ви знаходите свій ковток натхнення?
- Це якийсь внутрішній поштовх створити щось дуже гарне, неповторне. Спочатку я виношую саму ідею створення того чи іншого образу. За допомогою уяви я бачу ляльку такою, якою вона буде. А потім відбувається процес створення самої ляльки, але в ньому часто відбуваються зміни того, що я уявляла спочатку. Понад усе мені подобається процес створення ляльки. Потім відчуваю величезну радість від кінцевого результату. В душі виникає внутрішній спокій і гармонія. 

- Що таке, на Вашу думку, щастя?
- Для мене  - це моя родина: чоловік Олександр Володимирович, доньки Юлія і Марія, онук Родіон, матуся Людмила Іванівна та улюблена тітка Ганна Данилівна. І бібліотека. Бо щастя – це коли вранці хочеться йти на роботу, а ввечері – додому.

- Що Ви постійно говорите в настанову своїм донькам?
- Жити по совісті, жити з Богом.

- Кожному дається по вірі його. У що віриш, те й отримаєш. У що вірите Ви?
- Так, Ваша правда. Ще великий письменник А.П.Чехов писав: «Людина – це те, у що він вірить». І я вірю в Бога, в сім’ю, в своїх дітей та онука. В розуміння і підтримку своїх колег в бібліотеці.

- Що б Ви побажали всім марганчанам в день Великодня?
- По-перше, я кожному дарую онлайн свою нову ляльку Дарину. Бажаю, щоб всі були вдома, в колі своїх любимих людей. У цей світлий і урочистий день Великодня бажаю вам добра, благополуччя і миру! Нехай ваше життя оновиться разом із приходом весни, а почуття світлої радості ніколи не покидає душу. Бажаю гармонії, великої любові, сімейного затишку і щастя!

Колектив центральної міської бібліотеки вітає свою колегу О.В.Рак та її гарну, дружню сім’ю з Великоднем! А також приєднується до її святкових привітань для всіх марганчан!

Директор Марганецької централізованої бібліотечної системи
Лідія Пономарьова

Переглядів: 309 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ми на карті
Відзнаки