2024, Четвер, 28.03.2024, 19:09


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2014 » Листопад » 13 » День фахівця "Бібліотекар: нова генерація, нові вимоги, новий імідж"
12:58
День фахівця "Бібліотекар: нова генерація, нові вимоги, новий імідж"

     13 листопада в центральній міській бібліотеці ім.М.Островського відбувся День фахівця під назвою "Бібліотекар: нова генерація, нові вимоги, новий імідж".

    О 9-ій ранку до ЦМБ ім.М.Островського завітали: в.о. начальника відділу культури виконкому Марганецької міської ради Т.С.Севастіді, відомий марганецький поет, перекладач В.Х.Пугач, бібліотечні спеціалісти бібліотек Марганецької міської ЦБС та бібліотекарі бібліотек інших систем і відомств міста. Відкрила День фахівця директор Марганецької міської ЦБС Л.В.Пономарьова.

     До бібліотекарів міста звернулася в.о.начальника відділу культури Т.С.Севастіді, яка висловили своє захоплення бібліотечними фахівцями та рівнем бібліотечної справи в місті.

В.о. начальника відділу культури виконкому Марганецької міської ради Т.С.Севастіді.

     Грунтовну консультацію за темою Дня фахівця надала Л.В.Пономарьова. Вона розповіла про те, яким повинен бути сучасний бібліотекар, яким його хочуть бачити читачі, який сьогодні сучасний читач. Лідія Віталіївна познайомила колег з молодими спеціалістами, які нещодавно стали працювати в бібліотеках Марганецької міської ЦБС: методист Марганецької міської ЦБС І.О.Кандала, бібліотекар читального залу ЦМБ ім.М.Островського О.О.Середіна, бібліотекарі бібліотеки для дітей О.Г.Хабун, А.В.Харченко. Молоді спеціалісти ЦМБ ім.М.Островського вже зарекомендували себе з позитивної сторони як старанні працівники. Молоді спеціалісти бібліотеки для дітей тільки нещодавно стали на шлях освоєння бібліотечної справи.

Директор Марганецької міської ЦБС Л.В.Пономарьова.

     Продовжила День фахівця бібліограф Марганецької міської ЦБС О.В.Забенько виступом "Бібліотекар 3D формата". Вона розповіла, які вимоги ставить час до бібліотечних фахівців з урахуванням інформатизації бібліотек та суспільства в цілому. Присутні дізналися про досвід бібліотек у створення електронних ресурсів. Центральна міська бібліотека ім.М.Островського має власний сайт, веде віртуальну газету "Марганець бібліотечний", сторінки в соціальних мережах Facebook, Twitter, Вконтакте. Бібліотека-філіал №2 впродовж поточного року поповнює власний блог "Бібліородина" та сторінку в соціальній мережі Facebook. На початку листопада цього року започатковано блог бібліотеки для дітей "Книжковий дім по вулиці Садовій". Ольга Валентинівна запропонувала всім бібліотекарям починати робити перші кроки в напрямку створення власних електронних ресурсів для висвітлення роботи бібліотеки, для залучення нових користувачів, обміну досвідом та ін. Прикладами кооперації бібліотек є віртуальна газета "Марганець бібліотечний" та Дніпропетровський обласний краєзнавчий каталог статей з періодичних видань області "Дніпропетровщина", для якого ЦМБ ім.М.Островського та бібліотеки з інших міст та районів області надсилають бібліографічні записи для цієї бази даних.

Бібліограф Марганецької міської ЦБС О.В.Забенько.

     Про досвід своєї роботи розповіла присутнім завідувачка бібліотеки Марганецького професійного ліцею Ковалевська Н.Б. Вона є ініціатором проведення в бібліотеці цікавим заходів та акцій. Зважаючи на подіє на сході країни, вона започаткувала в ліцеї акцію по збору коштів для підтримки поранених бійців в зоні АТО, які перебувають в лікарні. Всім присутнім Наталя Борисівна продемонструвала власний відеоролик щодо попередження насильства серед підлітків.

Завідувачка бібліотеки Марганецького професійного ліцею Н.Б.Ковалевська.

    Про сучасну, інноваційно оснащену бібліотеку ПАТ "Арселор Міттал Кривий Ріг" (м. Кривий Ріг) розповіла завідувачка бібліотеки ПАТ "МГЗК" А.В.Гордієнко. Вона побувала у відрядженні на цьому підприємстві, зокрема її цікавила роботи бібліотеки цієї установи. Анна Василівна поділилася своїм захопленням щодо сучасного обладнання робочих місць бібліотекарів та наявність інноваційної техніки для роботи. Поділилася своєю думкою, що кожній бібліотеці потрібні для роботи таке новітнє технічне обладнання.

Завідувачка бібліотеки ПАТ "МГЗК" А.В.Гордієнко.

     Про законодавчо-нормативні документи бібліотечної справи розповіла методист Марганецької міської ЦБС І.О.Кандала. Вона звернула увагу на основні закони, які регулюють бібліотечну справу та якими варто керуватися у своїй роботі. Крім того, Інна Олександрівна розповіла про найважливіші державні стандарти, за яким необхідно здійснювати ті чи інші види бібліотечної роботи.

Методист Марганецької міської ЦБС Кандала І.О.

     Наприкінця Дня фахівця до бібліотекарів завітав відомий марганецький поет-перекладач В.Х.Пугач. Він розповів про свої плани щодо випуску своєї нової книги та зачитав присутнім власні вірші та переклади. Поетичне слово Володимира Харлантійовича зачарувало бібліотекарів, затамувавши подих вони слухали переклади віршів О.Пушкіна, Г.Лютого, В.Федорова та власні вірші поета.

Відомий марганецький поет-перекладач В.Х.Пугач

  Наприкінці Дня фахівця директор ЦБС запропонувала гостям провести "круглий стіл" обговорити наболілі питання, поділитися здобутками.

Переглядів: 1357 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ми на карті
Відзнаки