2024, Четвер, 25.04.2024, 18:38


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2020 » Жовтень » 9 » До Дня художника України
09:43
До Дня художника України

Щороку у другу неділю жовтня майстри пензля відзначають День художника України. Свято встановлено в Україні «…ураховуючи роль художників України в розвитку українського образотворчого мистецтва, відродженні національних традицій у художній творчості та на підтримку ініціативи Спілки художників України…» згідно з Указом Президента України «Про День художника» від 9 жовтня 1998 року № 1132/98.

У цей день, звичайно ж, прийнято говорити про роль образотворчого мистецтва в культурному розвитку всього людства. Цей досконалий і неповторний вид творчості є одним з головних у сучасному світі. За допомогою своїх робіт художники передають внутрішні переживання, красу і недоліки навколишнього світу, намагаються достукатися до людей, малюючи свої картини.

Історія українського живопису дуже багата. Безліч художників України в своїй творчості досягли світового визнання. Вони є майстрами графіки, пластики, абстракції, проявляючи себе у різних напрямках цього мистецтва. 

День художника України можуть по праву відзначати люди, чиї твори стали невід'ємною частиною світового фонду живопису. Потенціал сучасних вітчизняних художників також вартий уваги, адже багато з них організовують свої виставки не тільки на Батьківщині, а й за кордоном — у найвідоміших виставкових центрах. При цьому вони залишаються впізнаваними й самобутніми.

До Дня художника  в читальному   залі  центральної міської бібліотеки оформлена книжкова виставка «Чари мистецтва». В експозиції представлено літературу, що висвітлює питання образотворчого мистецтва, інформацію про найвідоміших художників України, матеріали конференцій та інтерв’ю з митцями.

Саме в цей святковий день ми вітаємо марганецьких художників: Івана Барнаша, Миколу Герасименко, Любов Нарбут, Юрія Борсука, Володимира Савенка, Миколу Боровика та інших.

В Марганецькій центральній міській бібліотеці представлена арт-галерея картин марганецьких художників, а також створена тека "Художники нашого міста", в якій зібрана вся інформація про них та їх картини.

Напередодні свята художник Микола Іванович Боровик завітав до бібліотеки, поділився своїми задумами на майбутне, поспілкувався з користувачами.

Художник М.І.Боровик біля арт-галереї картин місцевих художників

Бажаємо всім художникам творчих злетів на мистецькій ниві, нового заряду енергії! Хай здійснюються всі ваші мрії і бажання, гарним буде настрій і завжди посміхається доля!

Підготували бібліотекарі читального залу:
Вікторія Фіалковська,
Ольга Середіна

 

Більше про деяких марганецьких художників тут: 

http://bibl-ostr.ucoz.ua/news/khudozhniki_m_margancja/2015-10-11-222

Переглядів: 267 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ми на карті
Відзнаки