2024, Середа, 24.04.2024, 14:30


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2015 » Жовтень » 11 » Художники м. Марганця
14:52
Художники м. Марганця

  

  У другу неділю жовтня щорічно відзначається День художника України. Художник – це не професія, це покликання душі і серця, це талан творця пензлем і фарбами створювати образи, настрій, емоції. Таїнство малювання неможливо збагнути розумом. Як на небесах влаштовуються долі людей, так під час малювання митець створює світ художніх образів, наділених почуттями. 

  Художники… Саме ці люди розмальовують чорно-білий світ у барви веселки та видаються нам інколи диваками. Адже вони - ніби інструменти в руках Всевишнього й у житті виконують якесь високе покликання.

В м. Марганці також є відомі талановиті художники, картинами яких захоплюються багато марганчан. Хочеться розказати про Івана Олександровича Барнаша, Петра Олексійовича Козловського і Юрія Борсука.

Іван Барнаш

Іван Олександрович Барнаш – художник-пейзажист. Працює в техніці акварельного живопису і графіки.   Переконаний реаліст. Його твори відрізняються глибоким змістом, тонким ліризмом, образністю і закінченістю.

Основа робіт Івана Олександровича - враження дитинства, юності й невичерпна краса околиць Марганця, що розлита у всьому: в осінньому листопаді, в боязких весняних кольорах, в сільських дорогах, йдуть кудись у нескінченність, в красуні-веселці, в сонячному кольорі дозріваючих хлібів , в загадковості місяця, сяючого на запаморочливій висоті. Художник володіє широким кругозором і високою духовністю, що намагається відобразити в своїх роботах.

І хоча почуття любові до природи, людей, світу прекрасного було притаманне Івану Олександровичу з дитячих років, він закінчив Новочеркаський політехнічний інститут в Ростовській області. За фахом гірничий інженер-маркшейдер.

Не маючи спеціальної підготовки, усвідомлено почав малювати і писати в зрілому віці. Образотворчу грамоту, виключаючи коротку навчання в ізостудії під керівництвом Павла Макаровича Безуглова, протягом довгих ліг осягав самостійно, вивчаючи відповідну літературу, відвідуючи музеї, виставки і спілкуючись з професійними художниками, творчість яких була йому до душі.

  У м.Марганця - з 1965 року; з цього часу пов'язав свою долю з став для нього рідним Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат. Сьогодні Іван Олександрович - ветеран комбінату, живе повнокровним творчим життям.

Випустив альбом робіт під назвою «Пейзажные мелодии", який одразу знайшов відгук у душах читачів і глядачів. 

Більше інформації: 

http://bibl-ostr.ucoz.ua/news/albom_rabot_marganeckogo_khudozhnika/2012-07-05-17

http://bibl-ostr.ucoz.ua/news/prezentacija_alboma_pejzazhnye_melodii/2012-09-07-22

bibl-ostr.ucoz.ua/news/simfonija_cveta_i_chuvstv_ivana_barnasha/2013-10-10-83

bibl-ostr.ucoz.ua/news/virtualna_podorozh_roslinnim_svitom_margancja_z_ivanom_barnashem/2015-03-02-167

Більше фото:

http://bibl-ostr.ucoz.ua/photo/perezntacija_alboma_khudozhnika_ivana_barnasha/12

Петро Козловський

   Петро Олексійович Козловський – художник-пейзажист. Головний жанр у творчості Петра Козловського - міський пейзаж. Він є визнаним класиком цього жанру. На його картинах можна побачити різні міста, але головною темою майстра залишається Київ.
   Міста Петра Козловського - особливий світ. Мокрий асфальт, розпливаються відблиски міських вогнів, яскраві парасольки - романтична недомовленість, очікування змін, надія на щастя. У цьому майже примарному світі художник з'єднує Лондон, Прагу, Москву, Київ ,Дніпропетровськ, Феодосію. Полотна майстра володіють дивовижною властивістю: всі вони пройняті поетичним почуттям. Витонченість ліній, гра світла, копітко відтворені відтінки кольорів ... Все це ніби переносить глядача в інший світ, де йде дощ, але в цьому світі немає місця безвиході.
   Петро Олексійович Козловський народився 17 вересня 1962 в місті Новоукраїнка Кіровоградської області. Інтерес до живопису в нього прокинувся ще в ранньому дитинстві. Уже в школі брав уроки живопису в художника Кольцова Івана Степановича. У 1986 році закінчив Московське вище художньо-промислове училище ім. С. Г. Строганова, відділення станкового живопису.
   У 1987-89 рр. працював у Москві, у творчій майстерні при Спілці художників Росії. Потім пішли роки навчання в Київському національному університеті культури і мистецтв на відділенні промислового дизайну. Після закінчення навчання відкрив майстерню в Києві і спільно з іншими художниками організував асоціацію «Майстер Арт». Представництва асоціації існують в Запоріжжі, Дніпропетровську, Марганці та інших містах України.
   З 2002 року - член Національної спілки художників України. Учасник всеукраїнських, міжнародних виставок.
  У 2004 році брав участь у «Виставці двадцяти», що проходила в Осло (Норвегія), в галереї «Кампен». Роботи художника успішно експонувалися у Франції, Швеції, Чехії, Польщі, Росії, Йорданії. Його полотна знаходяться в зборах українських і російських музеїв, приватних колекціях відомих діячів мистецтва та представників політичного бомонду України та Росії.

  В 2006 році  Петро Козловський успішно дебютував у феодосійському музеї Гріна на різдвяній виставці «Настала зимова весна ...» з картиною «Прага. Старе місто". Потім цю роботу художник подарував музею. Восени 2007 року майстер представив феодосійцям свою персональну виставку «Романтичний пейзаж». Пізніше відбулася персональна виставка художника в Будинку Гріна під назвою «Малюю музику дощу».

Більше інформації :

 http://grinworld.org/exhibitions/exhibition_23.htm

https://www.youtube.com/watch?v=UmkeD725snY

Картини: 

http://arts.in.ua/artists/Artmedas/

Юрій Борсук

Юрій Борсук - марганецький художник. Закоханий у природу козацького краю, віддає перевагу написанню реалістичного пейзажного живопису.

Він народився в м.Марганець, Дніпропетровської області 16 липня 1963 року. У 1980 році закінчив середню школу. Перші кроки до образотворчого мистецтва були зроблені під час служби у лавах Збройних Сил (з 1981 по 1984), де він був членом гарнізонної редакційної колегії з художнього оформлення газети. Після звільнення з армії до 1993 року працював в Марганецькій міській газеті «Шахтар Марганця» фотокореспондентом. У 1993 році створив свою фото-художню студію.
Брав участь у міських та обласних фото і художніх виставках. З 2000-го року активно працює як самодіяльний художник. За цей період написав більше двохсот живописних робіт, які виставлялися на регіональних виставках в Нікополі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Києві.

Картини:

http://artboyko.com/artist;BYF;all

Переглядів: 874 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/3
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ми на карті
Відзнаки