2024, П`ятниця, 29.03.2024, 02:09


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2015 » Серпень » 17 » Фестиваль "З країни в Україну" в м. Марганці
11:06
Фестиваль "З країни в Україну" в м. Марганці
«З країни в Україну» – це масштабний культурно-просвітницький фестиваль, який відбувається у маленьких містах східних областей України. Проект започатковано у 2014 році, щоб максимально допомогти місцевим громадам патріотів наповнити свої міста атмосферою єдності, підтримки та відчуттям українського духу. Для цього до міст привозять частинки історії, культури, краєвидів, а також пісні, книжки, знання та вміння із різних куточків України.

15 серпня 2015 року в рамках цього фестивалю в міській бібліотеці ім. М. Островського відбулися загальноосвітні лекції, які провели для марганчан висококваліфіковані фахівці наукових установ з м. Києва.

Крім того, науковці подарували бібліотеці ім. М. Островського книжки з історії України. Всі мешканці та гості міста тепер в будь-який час ознайомитися з подарованою літературою, збагатити свої знання з культури т історії України.

Один з лекторів Владислав Берковський передав книги директору Маргнецької міської ЦБС Лідії Пономарьовій

Разом із науковцями з м. Києва до Марганецької бібліотеки завітав кобзар Юрко. Він заспівав та заграв на кобзі для всіх присутніх в залі. А людей в цей зібралося чимало, бо багатьох марганчан зацікавили анонсовані теми лекцій.

Олександр Гаранін, кандидат історичних наук, директор Українського науково-дослідного інституту архівної справи та документознавства, провів лекцію на тему "Тайм-менеджмент особистого життя або навіщо потрібне планування власного майбутнього".

В напрямку архітектури України присутні в залі прослухали лекцію Липи Катерини, кандидата історичних наук, мистецтвознавця, автора понад 300 праць з історії української архітектури, яка називалася "У сяйві мистецтва бароко".

Про національний український одяг гості в бібліотеці не тільки почули, але й побачили на власні очі, як вбиралися українські жінки.  Людмила Тихонова, провідний науковий співробітник Національного музею українського народного декоративного мистецтва (м.Київ), дослідниця українського ткацького мистецтва та одягу, розповіла про  народний костюм в традиційній культурі українців: одяг, символ, оберіг. Крім того, вона вдягла дівчину в автентичний український костюм.

Людмила Тихонова вдягає автентичний національний костюм на Ольгу Забенько

Про українське національне відродження 1920-х років розповів Тимошенко Юрій, доктор історичних наук, професор, автор понад 200 наукових праць з історії повсякдення України у 1920-1940-рр.

Не менш цікавою була лекція на тему "(Не)втрачені надії. Українське державотворення (IX-XVIII ст.)", яку провів Берковський Владислав, кандидат історичних наук, архівіст-історик, автор понад 200 наукових праць з історії економіки України.

Всі лекції були надзвичайно цікавими, проведені на високому професійному рівні. На заході було продемонстровано відеонарізку з документальних кадрів про шлях здобуття Україною незалежності. Всі присутні були зацікавлені темами виступів, ставили питання лекторам, деякі навіть вступали з науковцями в дискусію. По завершенню лекційної програми гості в залі та бібліотекарі щиро подякували київським історикам за цікавий матеріал та корисно проведений час.

Оля Забенько, бібліограф Марганецької міської ЦБС

Переглядів: 734 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ми на карті
Відзнаки