2024, Четвер, 18.04.2024, 14:56


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2020 » Листопад » 16 » Книги українського письменника Андрія Кокотюхи
14:47
Книги українського письменника Андрія Кокотюхи

Свій 50-річний ювілей 17 листопада відзначає український письменник та кіносценарист Андрій Кокотюха. Він - багаторазовий переможець конкурсу "Коронація слова", Вибір видавців "Гранд Коронації-2010", Золотий письменник України (2012).

Андрій Кокотюха – один із найвідоміших сучасних українських письменників, белетрист, сценарист і журналіст, автор 75 книжок і понад 200 сценаріїв, його твори перекладені на іноземні мови, а деякі – екранізовані. Пише Андрій дуже швидко, особистий рекорд – книга за 28 днів.

“Ми повинні формувати новий образ українського героя, який перемагає, а не тільки страждає”,- стверджує Кокотюха Андрій.

А.Кокотюха народився у Ніжині, перший твір написав у 7 років, до 12 років читав і писав лише казки. Мріяв стати бібліотекарем. Працював збиральником меблів, різноробом та муляром на будівництві. Але закінчив факультет журналістики Київського університету ім Т. Шевченка. Перше оповідання опубліковане 1987 року. Відомість принесла повість «Шлюбні ігрища жаб», яка отримала нагороду видавництва «Смолоскип» у 1995 року і негативний розголос у пресі. Від 2000-го року – постійний учасник Всеукраїнського конкурсу романів, сценаріїв та п’єс «Коронація слова». Пробував себе у жанрах горору (роману жахів), кримінальної мелодрами, трилера, комедії, соціального гостросюжетного роману, класичного детективу. За окрему плату писав «жіночі» оповідання. Як сценарист співпрацює з Національною студією ім. О. Довженка, українськими продакшн-студіями, провідними українськими телеканалами, як журналіст – з найбільш популярними українськими газетами, журналами і телеканалами.

До 2014 року писав російською мовою, після – принципово українською. Твори Кокотюхи неодноразово були відзначені нагородами. У 2012 році став «Золотим письменником України». За однією з його журналістських публікацій на студії ім. О. Довженка зняли фільм під назвою «Тупик». Також були екранізовані його детективні романи «Темна вода», «Легенда про Безголового», трилер «Повзе змія». Написав сценарії для кількох документальних фільмів з циклу «Кримінальні історії» на каналі ISTV.

Історичний роман "Червоний" (2012) досяг 50-тисячного накладу, а його екранізація стала одним з найуспішніших фільмів 2017 року.

Марганецька центральна міська бібліотека пропонує своїм читачам такі книги Андрія Кокотюхи. Вони популярні і мають свою армію прихильників.

Кокотюха, Андрій Анатолійович. Червоний [Текст] : роман / А. А. Кокотюха. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 320 с. : іл.

Їм закидають масові вбивства вчителів. Бандерівцям місце в ГУЛАГу, де вони... можуть бути корисними. Замість скніти в таборах, ватажок повстанців Данило Червоний наводить там лад! І нехай він планує втечу, йому єдиному до снаги приборкати ув’язнених злодіїв.

Як це було, розкажуть три свідки: міліціонер, чекіст і ворог народу. Не шукайте Червоного ані серед мертвих, ані серед живих, шукайте — серед овіяних легендою!

Роман увійшов до «довгого списку» книжкової премії Книга року ВВС — 2012.
За тиражем в Україні «Червоний» обігнав новий роман Стівена Кінга «Темна Вежа: Вітер у замкову шпарину».
Роман було перекладено російською мовою видавництвом Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля».

В 2012 роман "Червоний" отримав спеціальну відзнаку за найкращий історико-патріотичний твір Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова-2012».

В 2017 році роман екранізований з однойменною назвою.

Кокотюха, Андрій. Чорний ліс [Текст] : укр. хроніки 1943 року : роман / Андрій Кокотюха. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 298, [2] с.

Події роману розгортаються під час Другої світової війни. У Чорному лісі на Волині українці ведуть смертний бій на три фронти: з німцями, росіянами та поляками. Головному героєві — колишньому міліціонерові з Миргорода, зекові, радянському диверсанту — непросто розібратися в тому, хто є ворогом його народу. Утім, вроджене прагнення справедливості не лишає для нього сумнівів, на чиєму боці правда, а стрімке розгортання подій, у вирі яких він опинився, спонукає відстоювати її зі зброєю в руках.

Кокотюха, Андрій Анатолійович. Повний місяць [Текст] : роман / А. А. Кокотюха. - 2-е вид. - К. : Нора-Друк, 2015. - 366 с. - (Морок).

Осiнь 1944 року. Подiлля. Лiнiя фронту вже далеко, але спокою в тилу немає. У селищi Сатанів страх перед гестапо змiнився боязню каральних операцiй НКВС, мало того, округу тероризують озброєнi до зубiв банди кримiнальникiв та дезертирiв, але й це ще не все: кiлька мiсяцiв у околицях на узлiссi знаходять тiла людей, загризених дикими тваринами. Люди кажуть, завiвся в тутешньому лiсi вовкулака... Розгадати таємницю сатанівського лiсу береться бойовий офiцер, фронтовик Андрiй Левченко. Разом iз ним у небезпечнiй грi є втікач із сталінського табору Iгор Вовк, жорстокий капiтан НКВС Сомов, дезертир Жора Теплий та повстанський сотник Грiм. Їхнi долi сплелися в тугий вузол, кожен має свiй секрет. Кому з них вдасться вистояти в двобої з перевертнем?

Кокотюха, Андрій. Іван Кожедуб [Текст] / А. Кокотюха; пер. з рос. В. Немашкало. - Харків : ПЕТ, 2015. - 127 с.

Іван Микитович Кожедуб - військовий льотчик, визнаний кращим асом авіації союзників у Другій світовій війні. На його рахунку 330 бойових вильотів, 120 повітряних боїв, 62 збитих літаки противника. Як найрезультативніший льотчик-винищувач був тричі удостоєний звання Героя Радянського Союзу. Після війни Кожедуб - командир авіадивізії (разом з якою брав участь у війні в Кореї), маршал авіації, займав відповідальні посади в ВВС. Ім'я цього видатного льотчика-винищувача увійшло в історію світової авіації.

 

Більше про Івана Кожедуба ТУТ.

Кокотюха А. Найти и уничтожить/ Андрей Кокотюха; предисл. С. В. Душкевича; худож. Н. Переверзева. - Харьков: Клуб Семейного Досуга; Белгород: Клуб семейного досуга, 2013. 304с.: ил.

Военнопленные в немецком лагере сержант Роман Дробот и чекист Николай Дерябин понимают, что их вот-вот расстреляют. Николай переходит на сторону оккупантов, а Роману удается выбраться из-за колючей проволоки. Теперь Дробот в составе партизанского отряда намерен уничтожить секретный спец-объект фашистов, о котором он узнал от одного из заключенных. Отряд готовит неожиданный и жесткий удар, но что ждет народных мстителей в логове врага?..

 

 

Кокотюха, Андрій Анатолійович. Різник із Городоцької [Текст] / А. А. Кокотюха ; худож.-оформ. Л. П. Вировець. - Харків : Бібколектор, 2016. - 250 с. - Библиогр.: с. 249.

Львів, 1913 рік. Напередодні Різдва жорстоко вбито кількох дівчат легкої поведінки. Газети дали невловимому вбивці прізви­сько — Різник із Городоцької. Але кримінальна хроніка та інші сенсації більше не цікавлять уже відомого читачеві львівського адвоката Клима Кошового. У нього життя налагоджується: він має адвокатську практику, заможну клієнтуру, повагу в суспільстві й наречену — відому акторку театру і кіно. Та захищати хворого юнака, якого підозрюють у жорстоких вбивствах, Кошовий усе ж таки погоджується. Програти він не може, а перемога — це додаткова й гучна реклама. Але щойно невинний виходить на волю, на Клима починається справжнє полювання. Щоб урятувати своє життя, йому треба якнайшвидше знайти Різника. Так починаються пошуки, котрі приводять Кошового та його друга Йозефа Шацького в стіни психіатричної лікарні, відкривають світ львівських повій і таємниці хворих душ. Клим не знає, як Різник змінить його життя. І тим більше не уявляє, що ця справа підніме завісу над однією з таєм­ниць впливової красуні Магди Богданович…

Кокотюха, Андрій Анатолійович. Автомобіль із Пекарської [Текст] / А. А. Кокотюха. - К. : Довженко Букс, 2016. - 283 с.

Львів, 1911 рік. У центрі міста, на вулиці Пекарській, у власному розкішному автомобілі знайдено мертвою доньку нафтового магната. У вбивстві підозрюють її таємного коханця. Це – Густав Сілезький, один із королів львівського злочинного світу. Він може довести свою невинність, та докази готовий довірити лише одній людині – Климу Кошовому. Тепер герой повинен знайти справжнього вбивцю, аби витягнути давнього знайомого з тюрми. У пошуках йому допомагає вірний друг Йозеф Шацький, і разом вони розкривають брудні таємниці з життя міської аристократії. Люди в масках, кримінальні ватажки, мільйонери, провокатори – підозрюються всі. І все ж найбільший ризик для Клима Кошового – його приватне розслідування категорично не подобається впливовій красуні Магді Богданович…

 

 

Кокотюха, Андрій Анатолійович. Адвокат із Личаківської [Текст] : роман / А. А. Кокотюха ; худож. Л. П. Вировець. - Харків : Фоліо, 2015. - 281 с. : il. - (Ретророман).

Ретророман про пригоди молодого киянина Клима Кошового, який 1908 р. тікає від переслідувань царської влади до Львова. Але й тут його заарештовує поліція — біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки. Самогубство — чи вбивство? Пошуки істини водять Кошового темними лабіринтами львівських вулиць. Правда приголомшить Кошового та його нового відданого друга Йозефа Шацького.

Кокотюха, Андрій Анатолійович. Привид із Валової [Текст] : роман / А. А. Кокотюха ; худож. Л. П. Вировець. - Харків : Фоліо, 2015. - 283 с. : іл. - (Ретророман).

Початок ХХ століття, 1909 рік. Успішний київський адвокат Клим Кошовий від переслідувань царської охранки тікає до Львова, де стає лише скромним помічником старого нотаря. Його нудні злиденні будні порушує візит комісара кримінальної поліції: у кишені трупа, знайденого у будинку на вулиці Валовій, виявили візитівку Клима. Сам чоловік загинув за досить дивних обставин, хоча офіційно це нещасний випадок.

Але той дім має у Львові недобру славу. Кажуть, у ньому вже сто років блукає привид Чорної пані. Всякого, хто зустрінеться з нею, чекає погибель. І така смерть на Валовій — не перша. У гонитві за привидом Кошовий та його відданий друг Йозеф Шацький змушені зануритися у львівські нетрі та спуститися на міське дно. Ризикуючи життям, вони таки дізнаються правду про привида. І вона дуже не сподобається загадковій та впливовій красуні Магді Богданович…

Кокотюха, Андрій Анатолійович. Леонід Кравчук [Текст] / А. А. Кокотюха. - К. : Укрвидавполіграфія, 2013. - 118 с.

До уваги читачів книга про першого президента незалежної України Леоніда Кравчука. Ця людина увійшла в історію політичного життя країни не тільки важливістю займаного поста, але і високим рівнем професіоналізму і дипломатичності, що змушує українську громадськість і сьогодні прислухатися до його думки. Наскільки правильним було напрямок, обраний Леонідом Макаровичем для нової української держави, історія відповість пізніше. Відповіді ж його першого президента перед суспільством і країною за свою діяльність багато в чому надає дана книга.

Україна. Нова епоха: 1991-2011 [Текст] / сост. А. А. Кокотюха. - К. : КМ Publishing, 2011. - 352 с.

На карті світу сьогоднішня Україна, з її тисячолітньою історією, — одна з наймолодших незалежних держав. Усе, що відбувається нині з нами, визначає наше життя, мислення, впливає на менталітет і часом докорінно змінює звички та звичаї. Пропоноване читацькій увазі подарункове видання — спроба озирнутися на минулі двадцять років і згадати, чим ми жили починаючи з 24 серпня 1991 року, що забулося, що ні, про що згадуємо з радістю, а про що з болем. Усе це — і Чорноморський флот, і "кравчучки", і бандитизм 1990-х, і Вєрка Сердючка, і введення гривні, і "Роксолана", і "кучмагейт", і Помаранчева революція, і розкладачка в кабінеті прем’єр-міністра, усі перемоги в світі й поразки всередині країни — це ми, наше життя і наша доба. Книга пропонує згадати події, факти й людей, без яких ми сьогодні не можемо уявити ні себе, ні свого життя у власній молодій державі.

Більше дізнатися про наявність книг в фонді бібліотеки ви можете в електронному каталозі.

Підготували:

Ольга Забенько, пр. бібліограф ЦБС,

Тетяна Мархасіна, пр. бібліотекар ЦМБ.

Переглядів: 424 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ми на карті
Відзнаки