2024, Вівторок, 23.04.2024, 13:02


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Березень » 1 » Книги про навчання і виховання від УІК
12:59
Книги про навчання і виховання від УІК

Пропонуємо ознайомитися з новими книгами, які висвітлюють теми навчання і виховання дітей, зокрема, інклюзивний підхід до особливих дітей.

 Ці книги Марганецька центральна міська бібліотека отримала за програмою поповнення фондів публічних бібліотек "Українська книга" від Українського інституту книги (про це тут).

Остер, Емілі. Шпаргалка для батьків [Текст] : науковий підхід для спокійних батьків – від народження до садка / Е. Остер ; пер. з англ. Н. Валевська. - К. : Yakaboo Publishing, 2019. - 384 с.

Емілі Остер — економістка, дослідниця, професорка економіки в Браунському університеті, авторка бестселерів і мама двох дітей, яка виступає за науково обґрунтований підхід до батьківства і вагітності.
Озброївшись даними, авторка виявляє,що загальноприйняті знання про батьківство та догляд за дітьми не завжди є правильними. Авторка перевіряє та розвінчує міфи про грудне вигодовування (не панацея), напрацювання режиму сну (не так вже й погано!), перші слова (діти, які починають рано розмовляти не обов’язково стануть геніями), привчання до горщика (що раніше, то… гірше?) та багато інших. Остер також дає поради про те, як повернутись на роботу з декрету, як підійти до дисципліни трирічної дитини, як поєднувати батьківство і романтичні взаємини водночас.

 

Мур, Ґарет. Прокачай свій мозок! [Текст] : цікаві вправи для тренування / Ґ. Мур ; пер. з англ. Н. Мочалова. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 192 с.

Ас логічних головокруток і техніки мозкового штурму

Продано понад 1 млн примірників. Перекладено 29 мовами. Стати генієм… за 40 днів.

Ви - це ваш мозок. І він чекає, коли ви зможете використати весь його потенціал. Ідеальна нагода - влаштувати 40-денний марафон ""мозкового штурму"". Персональний тренер з інтелектуальної прокачки Ґарет Мур підготував круті вправи на всі ""групи м'язів"". День за днем, крок за кроком долайте невеликі, прості етапи, які ґрунтуються на найновіших наукових досягненнях і вчать сповна використовувати вроджені здібності. Складайте власний графік тренувань і займайтесь у вільний час! Бо для розв'язання деяких завдань вам знадобиться не один день…

P. S. Усі відповіді до завдань - у кінці книжки.

" Вправи для креативного письма

" Завдання для розумної аргументації

" Розвивальні ігри та головокрутки

" Математичні приклади та задачки для гуманітаріїв"

Чеботарьова, Олена. Психолого-педагогічний супровід навчання дітей з інтелектуальними порушеннями [Текст] / О. Чеботарьова, Г. О. Блеч [и др.]. - Харків : Ранок, 2020. - 256 с. - (Інклюзивне навчання).

У виданні висвітлюються особливості психолого-педагогічного супроводу та корекційно-розвиткової роботи з дітьми з інтелектуальними порушеннями. Розкриваються актуальні питання організаційно-методичного забезпечення, реалізації інноваційних педагогічних технологій та надаються рекомендації щодо впровадження їх у практику. Наводяться результати експериментальних досліджень з реалізації трудового виховання, розвитку мовленнєвої, ігрової, соціально-побутової діяльності. Репрезентуються авторські адаптивні технології навчання дітей з інтелектуальними порушеннями.

Видання адресовано фахівцям закладів загальної середньої освіти, науковцям, працівникам соціальних служб, викладачам та студентам вищих навчальних закладів. А також батькам дітей з особливими освітніми потребами і всім особам, зацікавленим у вирішенні проблем сучасної спеціальної педагогіки та психології.

Брембаті, Федеріка. Специфічні розлади розвитку дитини та процес навчання [Текст] / Ф. Брембаті. - Харків : Ранок, 2019. - 160 с.

Ця книжка, авторами якої є відомі зарубіжні спеціалісти, призначена для батьків і вчителів, які дбають про підтримку дітей із труднощами у виконанні домашніх завдань. Автори надають елементарні знання про учнів зі специфічними розладами шкільних навичок, аналізують процес оцінювання їхніх навичок виконання домашніх завдань і підкреслюють важливість постійної співпраці школи і дому з використанням практичного інструменту, що визначає стратегії втручання для кожного учня: індивідуального плану навчання. Особлива увага приділяється особі тьютора, який супроводжує дитину на шляху до знань.

Вікарі, Стефано. У нас дитина з аутизмом [Текст] / С. Вікарі. - Харків : Ранок, 2019. - 112 с.

Ця книга відомого італійського спеціаліста, науковця і практика, автора багатьох книжок, присвячених дітям і підліткам з аутизмом, адресована батькам, учителям і вихователям. Використовуючи досвід лікарні Bambino Gesù в Римі й дослідження численних науково-дослідних центрів Італії, автор намагається пояснити природу розладів аутистичного спектра, дає слушні поради і, головне, — надію на те, що багато які з порушень можна скоригувати, покращити поведінку дитини й адаптувати її до соціуму. Автор стверджує, що не слід впадати у відчай: аутизм — це не вирок. Дитина з аутизмом завдяки належній терапії із часом зможе нормально взаємодіяти з іншими людьми, здобути освіту, працювати і створити сім’ю. Книга також допоможе не заблукати в морі різних теорій, програм і методів, що їх сьогодні пропонує сучасна наука. Стефано Вікарі сподівається, що його книжка допоможе людям свідомо обрати ефективну терапію.

Чеботарьова, Олена. Сонячні діти. Діти з синдромом Дауна [Текст] / О. Чеботарьова. - Харків : Ранок, 2020. - 32 с. - (Поради батькам і педагогам). 

Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують дітей із синдромом Дауна. Автори розповідають про особливості розвитку їхньої дитини, її можливості, сучасні методи та технології навчання та виховання.

Тихонова, Ксенія. Труднощі навчання: практичні рекомендації для дітей, батьків і педагогів [Текст] : дислексія, дисграфія, диспраксія, дискалькулія / К. Тихонова. - Харків : Ранок, 2020. - 152 с.

У виданні надається огляд сучасної літератури, зокрема зарубіжної, що присвячена проблемам навчання дітей із дислексією, дисграфією і дискалькулією. Видання містить головні діагностичні ознаки і пропонує підходи та сучасні методики, що їх можуть використовувати вчителі і батьки для допомоги дітям зі специфічними труднощами в навчанні.

Книга буде корисна батькам, учителям, асистентам учителів і фахівцям в галузі корекційної педагогіки, особливо в контексті інклюзивного навчання.

Сухіна, Ірина. Маленькі непосиди. Гіперактивні діти [Текст] / І. Сухіна. - Харків : Ранок, 2020. - 32 с. - (Поради батькам і педагогам). 

Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують гіперактивних дітей і дітей з дефіцитом уваги. Автор розповідає про причини і прояви гіперактивності, сучасні методи та технології корекції поведінкових порушень.

Чеботарьова, Олена. Метелики в обладунках [Текст] : діти з ДЦП / О. Чеботарьова. - Харків : Ранок, 2020. - 32 с. - (Поради батькам і педагогам). 

Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують дітей із ДЦП. Автори надають важливу інформацію про церебральні паралічі, розповідають про особливості розвитку їхньої дитини, її можливості, сучасні методи та технології навчання та виховання.

Ярмола, Наталія. Діти дощу [Текст] : діти з розладами аутистичного спектра / Н. Ярмола. - Харків : Ранок, 2020. - 32 с. - (Поради батькам і педагогам). 

Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують дітей з розладами аутистичного спектра. Автори надають важливу інформацію про аутизм, розповідають про особливості розвитку дитини з РАС, її можливості, сучасні методи та технології навчання та виховання.

Коломоєць, Сергій. Патріотичне виховання: теорія і практика [Текст] / С. Коломоєць, С. Пєтков, О. Притула. - К. : Професіонал, 2020. - 224 с.

У роботі розглядаються питання, що пов’язані із створенням та діяльністю різнопланових, але разом з тим, однаково спрямованих на патріотичне виховання підліткових та молодіжних організацій. Варіативність у підходах до формування та організації діяльності подібних об’єднаннь, які пропонують автори посібника, дають читачу можливість обрати для себе більш прийнятний особисто варіант, спробувати реалізувати на практиці уже здобутий авторами досвід.
У книзі доводиться необхідність розвитку позашкільного виховання молоді у вигляді молодіжних організацій, напрямками діяльності яких є всебічний розвиток особистості і сприяння розбудові демократичного суспільства в Україні. В праці розглянуто ряд проблем, пов’язаних з організацією молодіжних та підлітково-молодіжних патріотичного товариств та організацій і їх вплив на формування особистості.
Робота, підготовлена на основі сучасної законодавчої бази та системного аналізу багатолітнього історичного досвіду українського народу, стане у нагоді керівникам молодіжних організацій, шкільним організаторам, працівникам військкоматів, 
викладачам та студентам педагогічних та юридичних факультетів, а також всім, хто не 
байдужий до майбутнього нашої держави.

 

Бронсон, По. Батьки в шоці: новий погляд на виховання [Текст] / П. Бронсон, Ешлі Меррімен ; пер. з англ. І. Семенюк. - Харків : Фабула, 2019. - 400 с. 

"Як ви виховуєте свою дитину? Читаєте спеціальну літературу, слухаєтеся власних батьків, радитеся з сусідами? А може, поклада­єтесь на інтуїцію й життєвий досвід? А раптом вам скажуть, що всі звичні уявлення про виховання хибні? По Бронсон та Ешлі Меррімен написали саме про це — про стереотипні принципи виховання, що насправді не дають очікуваного ефекту. Вони говорять про похвалу, обман і складний підлітковий вік. А також про те, чи потрібно розмовляти з немовлятами і що робити, якщо під час сімейного обіду почалася сварка. Спираючись на численні дослідження, автори спробували відповісти на найпоширеніші питання та зосередитися на типових ситуаціях, з якими стикається більшість батьків.

Книга «Батьки в шоці» розкриває стереотипні принципи виховання дітей, що насправді не дають очікуваного ефекту. Натомість автори наводять більш ефективні, сучасні підходи до виховання дітей"

Шеве, Улаф. Суперстудент [Текст] : як навчатися легко і з задоволенням, просто змінивши підхід / У Шеве. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 240 с.

Автор книги "Суперстудент" Улаф Шеве - знавець і викладач навчальних методик. Хоча у школі він був посереднім учнем, завдяки особливому підходу до навчання він згодом зміг виграти Фулбрайтівську стипендію; поїхавши за обміном в Каліфорнійський університет, став там відмінником, а пізніше закінчив з відзнакою Оксфорд. Улаф займається дослідження взаємозв'язку навчальних методів, мотивації, навичок, віри в себе й результатів навчання.

Чимало хто вважає, що не здатен учитися краще, бо високих результатів досягають тільки найрозумніші. У своїй книжці Улаф Шеве переконливо доводить, що це на так. Автор, який від самої молодшої школи не ловить зірок з неба, завдяки своєму унікальному підходу до навчання перетворився на суперстудента, який зміг вступити одразу в декілька найкращих університетів світу.

У своєму посібнику він розповідає про всі техніки, які застосовував з таким чудовим результатом: як читати і як запам'ятовувати, як складати усні й письмові іспити, як підвищити мотивацію і продуктивність, як покращити дисципліну й відповідальність, а головне - як знаходити в навчанні баланс, щоб отримувати від нього справжнє задоволення! Якщо ви хочете покращити свої оцінки й стати найкращим студентом, при цьому не жертвуючи свої оцінки й стати найкращим студентом, при цьому не жертвуючи своїм вільним часом, ця книжка саме для вас.

 

Переглядів: 305 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ми на карті
Відзнаки