2024, П`ятниця, 29.03.2024, 08:58


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2013 » Квітень » 1 » Міжвідомчий семінар для бібліотекарів міста Марганця
11:40
Міжвідомчий семінар для бібліотекарів міста Марганця

28 березня в центральній міській бібліотеці ім.М.Островського Марганецької ЦБС відбувся міський міжвідомчий семінар для всіх бібліотекарів міста Марганця.

На семінарі розглядалася важлива й актуальна тема «Бібліотечне краєзнавство в бібліотеках міста: традиції та творчий пошук», бо саме в цьому році місто Марганець відзначатиме свій 75-річний ювілей.

На семінар завітали не тільки бібліотекарі міста, але й гості, шановані марганчани, патріоти рідного краю.

Гірничий інженер-маркшейдер Ярослав Володимирович Мандзій розповів про історію виникнення міста, про започаткування на цих землях гірничої справи, про появу перших шахт, кар'єрів, а також перших мешканців.

Ярослав Володимирович багато років працював на головному підприємстві м. Марганця - в Марганецькому гірничо-збагачувальному комбінаті. Зараз, перебуваючи на заслуженому відпочинку, продовжує цікавитись питаннями розвитку міста та роботою на марганцевих рудниках. Докладно вивчаючи гірничі справи, Я.Мандзій написав книгу про історію міста та гірничої справи в ньому. Це безцінний матеріал в напрямку збереження історичної пам'яті та напрямку подальшого розвитку шахтарської справи.

Окрім багатих рудників, наш край відомий славетним козацьким минулим. Цієї теми торкнувся у своїй розповіді відомий марганецький поет та прозаїк, шанований в місті стоматолог Анатолій Олексійович Антоненко.

Нещодавно Анатолій Олексійович порадував своїх прихильників виходом на сторінках місцевої газети "Шахтар Марганця" нової історичної поеми-балади "Білозерка". Поема заснована на реальних історичних подіях. Автор поеми з великою гордістю за рідний край розповів, як виникла ідея створення твору, яку мету він переслідував при його написанні.

Далі на семінарі виступила директор Марганецької міської ЦБС Лідія Віталіївна Пономарьова з ґрунтовною консультацією про краєзнавчу роботу в бібліотеках Марганецької міської ЦБС. Про краєзнавчу роботу в Інтернет-просторі розповіла бібліограф Марганецької міської ЦБС О.В.Забенько.



Виступила на семінарі заступник директора Марганецької міської ЦБС по роботі з дітьми, зав. бібліотекою для дітей Світлана Яківна Логінова. Вона більше уваги зосередила на краєзнавчій роботі з читачами-дітьми.


Своїм досвідом роботи в краєзнавчому напрямку раді були поділитися Е.Г.Малишко, методист Міського управління освіти, Н.Б.Ковалевська, бібліотекар Марганецького професійного ліцею, О.П.Назарова, зав. бібліотекою профспілки ПАТ «МГЗК».


По завершенню семінару всі присутні бібліотекарі завітали до Марганецького історико-краєзнавчого музею. В ньому директор Костянтин Дмитрович Бакуров, справжній патріот рідного краю та своєї справи, цікаво та захоплююче розповів про славетне минуле наших земель, починаючи зі скіфської доби і до сьогодення. Він зазначив про своє небезґрунтовне припущення, що, можливо, місто Марганець виникло не 75 років тому, а на декілька століть раніше.

В історії Марганця взагалі є багато таємниць та суперечностей.

 На згадку  бібліотекарі фотографувалися з музейними експонатами.

Семінар видався надзвичайно насиченим цінною та цікавою інформацією і сповнений цікавими зустрічами з талановитими земляками.

Переглядів: 1213 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ми на карті
Відзнаки