2024, Вівторок, 23.04.2024, 17:31


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Лютий » 22 » Нові книги від Українського інституту книги. Захоплюючі романи
16:25
Нові книги від Українського інституту книги. Захоплюючі романи

Пропонуємо ознайомитися з підбіркою художньої літератури на різні теми. Ці книги Марганецька центральна міська бібліотека отримала за програмою поповнення фондів публічних бібліотек "Українська книга" від Українського інституту книги (про це тут).

Мойєс, Джоджо. Подаруй мені зірку [Текст] : роман / Дж. Мойєс ; пер. з англ.: Д. Петрушенко, О. А. Чупа. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 400 с. 

Джоджо Мойєс - англійська романістка, журналістка, одна з небагатьох письменниць, яка двічі здобула премію Асоціації любовних романістів у номінації ""Любовний роман року"", володарка нагороди ""Книга року"" від Galaxy Book Award. Її зворушливі історії кохання посідають перші позиції у списках бестселерів The New York Times, їх перекладено багатьма мовами світу.

Еліс просто хотіла бути щасливою. Гадала, що одруження подарує їй те, про що вона так мріяла. Але коли рідна Англія лишилася за океаном, Кентукі зустрів її задухою та консерватизмом. Чоловік, який в усьому слухався батька, почуття скутості - все, що отримала Еліс. Тож коли в містечку почали шукати волонтерів для кінної бібліотеки, вона не вагаючись зголосилася. Тут Еліс знайомиться з Марджері, яка не кориться закам'янілим традиціям і знає, як це - бути по-справжньому щасливою та вільною. Життя Еліс карколомно змінюється. І чоловік, який був для неї всім, виявляється чужим. Бо вона вже давно кохає іншого. Того, з ким зможе стати собою…

Мойєс, Джоджо. На крилах мрії [Текст] : роман / Дж. Мойєс ; пер. з англ.: Д. Петрушенко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 512 с.

"The Times" та "USA Today" рекомендують

Письменниця, що задає тенденції сучасної романтичної прози.

Джоджо Мойєс - англійська романістка, журналістка, одна з небагатьох письменниць, яка двічі здобула премію Асоціації любовних романістів у номінації ""Любовний роман року"", володарка нагороди ""Книга року"" від Galaxy Book Award. Її зворушливі історії кохання посідають перші позиції у списках бестселерів ""The New York Times"", їх перекладено багатьма мовами світу.

Наташа Маколей - успішна адвокатка. Щодня вона захищає права дітей, але у її власному житті ? суцільна плутанина. Дивні стосунки з колишнім чоловіком та невизначені - з теперішнім другом, проблеми на роботі… Як дати лад цьому всьому?

Сара - онука талановитого вершника Анрі Лашапеля. Дідусь вклав у неї всі свої знання, що стосувалися коней та майстерності верхової їзди. Він бачив в онуці здійснення власної мрії. Проте зараз Сара залишилася сам на сам із викликами дорослого світу…

Здається, для цього не було жодних передумов і все сталося зовсім випадково, та у непростий період життя кожної з героїнь їхні долі перетинаються. Доросла жінка та дівчинка-підліток - вони зустрілися, щоб врятувати одна одну…

Мойєс, Джоджо. Останній лист від твого коханого [Текст] : роман / Дж. Мойєс ; пер. з англ. Т. Заволоко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 400 с.

Зворушлива оповідь, що торкається душі кожного. Дві закохані жінки, між якими — півстоліття… Два кохання, над яким не владний час…

Аристократка Дженніфер потрапила до жахливої автокатастрофи. Вона вціліла дивом. Доля подарувала їй життя, але відняла пам’ять. Молода жінка не може пригадати ані обставин аварії, ані чоловіка, ані рідних, ані… загадкового незнайомця, листи якого вона знайшла у своїх речах. Вони сповнені такої пристрасті, такої туги, такого безмежного кохання, що її серце завмирає у передчутті дива.

Через майже 50 років один з цих листів знайшла журналістка Еллі. Вона вражена їхньою щирістю і прагне знайти того, хто написав його, і ту, що надихнула чоловіка на ці слова. Розпочинаючи пошуки чужого кохання, Еллі й гадки не мала, що зробила крок назустріч власному.

Джоджо Мойєс — відома своїми зворушливими романами про кохання. Всесвітнє визнання вона отримала за роман «До зустрічі з тобою», який одразу після виходу 2012 року ввійшов до списку бестселерів The New York Times і був успішно екранізований 2016 року.

Лачина, Анна. Останні канікули [Текст] / А. Лачина ; пер. з польс. Н. Зотова. - Харків : Школа, 2020. - 528 с. - (Сучасна європейська підліткова книга). 

Анна Лачина — біолог за освітою та покликанням. Авторка серії навчальних казок, фантастичних оповідань і соціально-побутових романів. Дворазово здобула літературну відзнаку польської секції IBBY (2007 року за твір «Інвазія вірусів», а 2010 року — за роман «Фактор кохання»).

Життя сімнадцятирічної Оськи перевернулося догори дриґом: у серпні, на останніх канікулах, вона мусить переїхати до сім’ї батька, якого ніколи не бачила. Підслухана в потязі розмова пов’язує Оську з людьми, для яких ці канікули теж непрості. В один сюжет сплітаються цілі низки подій та стосунків: і непорозуміння батьків, і виклик «швидкої», і втеча через вікно, і вибір весільної сукні, і вуличні бійки, і втручання поліції. Та поміж усім тим — любов, яка «ніколи не перестає». Читачам, знайомим із попередніми книгами авторки — «Фактор кохання», «Украдений цвіт» та «Кохання під зіркою Сіріуса», — буде цікаво стежити за новими, часто карколомними поворотами в долях уже знайомих героїв.

Лачина, Анна. Кохання під зіркою Сіріуса [Текст] / А. Лачина ; пер. з польс. Н. Зотова. - Харків : Школа, 2019. - 496 с. - (Сучасна європейська підліткова книга). 

Прочитавши назву «Кохання під зіркою Сіріуса», можна подумати, що цього разу будемо мати справу з космосом. Це не так, хоча… Справи любовні то і є космос. А хто ми у тому просторі? У книзі є декілька любовних ліній і всі вони мають щасливий кінець. Іза, Анджей, Магдик і Роберт навчаються в одній школі, мають багато справ, різними способами намагаються їх вирішити. Для підлітків характерна виняткова імпульсивність та бунтарство, тож, скажімо, Роберт, той самий Паскудник, частенько «заливав» своє горе алкоголем, Магдик і Анджей поринали у світ віртуального спілкування, сподіваючись хоч якось відволіктися від реальності. Люцина, тітка Роберта, любила гуляти на самоті, ходити пішки вулицями міста, Іза доглядала за тваринами з притулку. Ці лінії життя об’єднує одне — усі вони зійшлися «в плюс» і дорівнювали сподіванню, що завтра буде краще. У школі сповістили про смерть Рея від інфаркту… Життя Магдик перевернулося, проте згодом змогло повернутися на стару колію. Чи була вона винна? А може то Роберт-Паскудник довів вчителя своїм нестерпним характером? Минув час і був організований концерт пам’яті Рея, Магда стала однією з організаторів. До підлітків приєдналися дорослі, й усі разом вони змогли зробити велику справу. А далі все як у найромантичнішому фільмі про кохання. Красень барабанник зізнається у коханні дівчині, з якою ще декілька тижнів тому не бачив майбутнього. А що ж дівчата роблять у таких ситуаціях? Просто плачуть і погоджуються з усім, що пропонують. Така вже вона — емоційна дівоча натура.

Лачина, Анна.  Фактор кохання [Текст] / А. Лачина ; пер. з польс. Н. Зотова. - Харків : Школа, 2018. - 304 с. - (Сучасна європейська підліткова книга). 

Старшокласниці Магда й Патриція навчаються в гімназії, більш-менш терплять одні предмети й часом люблять інші, спостерігають за стосунками мам і тат і знаходять кохання. Патриція — у реальному житті, більш традиційно, а Магда — у віртуальному світі. Патриція в реальному просторі й реальному часі закохується в Едварда Каллена. Магда знайомиться в Мережі із таємничим Адвененом. Едвард Каллен у реальному житті? Ой так! Ерік якщо й не справжній вампір, то дуже навіть на нього схожий. Він імпозантний, гарно володіє англійською, і-і-і за ним просто цікаво спостерігати з вікна у ванній. А що? Щоб підступитися до такого хлопця, треба спершу вивчити його на відстані сусіднього будинку! А от до Магдиного Адвенена ще складніше наблизитися: він неперевершено зберігає своє інкогніто. Що ж із цього буде? Можна лише здогадуватися… Проте не підлітками єдиними в польському янґедалті.

«Фактор кохання» Анни Лачиної — друга книжка із серії «Сучасна європейська підліткова книга». Першим романом серії стали такі ж не егоїстичні «Samotni. com» Барбари Космовської. До чого егоїзм? Уважається, що саме підлітки — головні егоїсти. Проте польські автори й авторки янґедалтів лейтмотивно говорять: є не тільки підліток, а й дорослі. У них свої конфлікти, їм не легко вирішувати не лише власні проблеми. Є тата, яким байдуже до своїх родин. Для них принципово — провести бездоганний вечір. Бездоганний – це щоб усі гості (посли, директори, міністри, радники) залишилися нагодованими й задоволеними. І насправді байдуже, що робитиме під час цього світського збіговиська донька. Тим паче зайве й неприємно знати, як дружина готує цей прийом, як готує кожну страву й готує кожну кімнату до цього візиту. Але, звісно, буде найкраще, коли вона звільниться з роботи й займатиметься лише приготуваннями: викладацька справа забирає надто багато часу… Тата із деспотичними замашками — це не рідкість, і це серйозна проблема. Але кожному варто пройти через свої неприємності й кохання-закоханості. Можливо, хтось пересвідчиться в існуванні прекрасного вампіра, а хтось більше не шукатиме почуття в Інтернеті. Проте с’est la vie й немає на це ради. І це чудово: усі мають шанси на перемоги й поразки

Лаґерлеф, Сельма. Сага про маєток [Текст] / С. Лаґерлеф ; пер. зі швед. О. Король. - Львів : Апріорі, 2020. - 128 с. 

У романі «Сага про маєток» шведської письменниці, лауреатки Нобелівської премії Сельми Лаґерлеф (1858–1940), йдеться передусім про кохання спадкоємця занепалого помістя й простої дівчини. Це почуття розвивається в них обох упродовж усієї оповіді, яка відзначається крутими поворотами сюжету, правдивістю в описі реалій Швеції ХІХ століття, вишуканою поетичністю й глибокою психологічністю. «Сага про маєток» вийшла у світ 1899 року, й відтоді її перекладено багатьма мовами.

Українською публікується вперше.

Лоурі, Лоїс. Хранитель [Текст] / Л. Лоурі. - Харків : Читаріум, 2018. - 240 с.

Надзвичайно захоплива книга «Хранитель» Лоїса Лоурі уже стала справжнім бестселером світової літератури. З перших сторінок вона закохує у себе підлітків, відкриваючи для них цікаву та оригінальну історію.

Сюжет розповідає про ідеальний світ хлопця Джонаса, у якому все прекрасно, адже знаходиться під повним контролем. В цьому світі немає страху, соціальної нерівності, болю, безробіття і конфліктів. Тут дітей народжують спеціально призначені люди, а потім немовлята розподіляються по сім’ях. Кожна людина отримує своє призначення, якому має слідувати все життя. А усі інші вибори особистості обговорюються громадою.

Та Джонаса чекає дещо особливе. Його навчанням буде займатися загадкова людина – Хранитель. Саме він тримає у собі спогади про справжні людські почуття: біль, радість, задоволення та інші. Як же вплине на хлопчика сприйняття реальних відчуттів і чи це змінить його? Дізнавайтеся зі сторінок книги.

Кундера, Мілан. Безсмертя [Текст] / М. Кундера ; пер. з франц. Л. Кононович. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 360 с.

Грайливий відрух руки немолодої жінки в басейні, наче помах крилець метелика, починає цей роман, міксуючи долі героїв і переплітаючи життя вигаданих персонажів із життями класиків світової літератури. Безсмертя можна означити єдиним помахом руки, але хтозна, чи той жест не сфальшований, підсвідомо не вкрадений у когось.

Кундера, Мілан. Нестерпна легкість буття [Текст] / М. Кундера ; пер. з франц. Л. Кононович. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. - 320 с.

«Нестерпна легкість буття» — легендарний роман одного із найвизначніших письменників сучасності Мілана Кундери, сповнений глибокого сенсу, із блискучими та грайливими роздумами і різноманітністю стилів; це книга, що надихає і змушує замислитися.  Томаш — успішний хірург, а згодом мийник вікон — ніжно любить свою дружину Терезу, втім, не може відмовитися від поза­шлюбних зв’язків, які виправдовує власною теорією про буцімто різне походження любові тілесної й душевної. Така життєва філософія примушує Терезу страждати впродовж усього шлюбу. Після вторгнення російських танків до Праги подружжя емігрує до Цюриха. Тереза сподівається на нове життя, та чи судилося її мріям збутися? Чи здатна людина перевірити на правильність свій вибір? Адже життя не має дублів, воно водночас і генеральна репетиція, і, власне, вистава. Життя легке, та легкість його нестерпна

 

Майклідіс, Алекс. Мовчазна пацієнтка [Текст] / А. Майклідіс ; пер.з англ. Ю. Підгорна. - Харків : Vivat, 2021. - 288 с. 
Алекс Майклідіс — сучасний письменник і сценарист, народився й виріс на Кіпрі. Його дебютний роман «Мовчазна пацієнтка» став найбільш очікуваним детективом року й одразу увійшов у список бестселерів The New York Times (2019) та найкращих книжок місяця за версією Amazon (2019). Права на книжку продано в 42 країни.

Життя Алісії Беренсон ідеальне. Успішна художниця та щаслива дружина, вона мешкає у великому будинку в найкращому районі Лондона. Аж поки одного вечора не всаджує п’ять куль в обличчя свого чоловіка. Жодного пояснення, жодного виправдання — протягом наступних шести років Алісія не вимовить ані слова. Тривале мовчання жінки і її таємничий автопортрет перетворили це вбивство на загадку для суспільства. Мовчазну пацієнтку переховують від уваги ЗМІ у «Ґроу», судово-медичній установі в Північному Лондоні. Психотерапевт Тео Фабер переконаний, що зможе розкрити таємницю злочину й вилікувати Алісію. Та причини її мовчання заховані набагато глибше, ніж він гадав. І якщо вона заговорить — чи захоче Тео почути правду?

 

Метерлінк, Моріс. Життя бджіл [Текст] : філософські есії / М. Метерлінк ; пер. М. Якубяк. - Львів : Апріорі, 2019. - 239 с. 

Моріс Метерлінк звертався до філософії та естетики символізму, намагаючись пояснити життя і діяльність людини через аналогії, взяті зі спостережень за природою.…Бджоли не відають, чи споживатимуть зібраний ними мед. Ми не знаємо, зі свого боку, хто використає духовну потугу, котрою ми збагачуємо світ. Як і бджоли, що перелітають з квітки на квітку за медом, якого забагато для особистих потреб і своїх дітей, так і нам треба переходити від реальності до реальності в пошуках усього, ладного живити загадкове полум’я духовної сфери людини. Отож, маємо бути готові зустріти будь-яке явище, переконані щодо виконання питомого завдання. В цьому сенсі долучаймо власні почуття, пристрасті, живлячи все видиме, суще, збагненне, дотичне. Застосовуймо всю суть свого єства, а це ідея, отримана з відкриттів, і висновки, здобуті під час спостережень. Настає момент, коли все обертається благом для людського розуму, який скорився добрій волі величного людського завдання” Моріс Метерлінк.

Кейн, Джеймс М. Листоноша завжди дзвонить двічі [Текст] : роман / Дж. М. Кейн ; пер. з англ. А. Євса. - К. : РІДНА МОВА, 2020. - 126 с. - (Культовий роман). 

найвідоміший роман американського письменника Джеймса М. Кейна «Листоноша завжди дзвонить двічі».

«Усі біди — від жінок» — так можна було б охарактеризувати сюжетну схему, яку автор використовував у більшості своїх книжок. Однак у Кейна ніколи до кінця не зрозуміло, хто кого спокушає, ангел перед нами або демон в ангельській подобі. Любовні стосунки між героями романів Кейна — це завжди вогонь, пристрасть, кров і... зрада.

Вперше твір було екранізовано в 1947 році Т. Гарнеттом, проте значної популярності набув фільм, створений в 1981 році Бобом Рейфелсоном, головні ролі в якому блискуче зіграли Джек Ніколсон і Джессіка Ленґ.

Кожен читач матиме свою думку про героїв Джеймса М. Кейна, та ніхто не залишиться байдужим до Френка і Кори. Динамічний сюжет, влучні метафори і яскраві образи — усе в цьому романі інтригує й захоплює.

листон

Слейтер, Кім. 928 миль від дому [Текст] / К. Слейтер ; пер. з англ. Г. Лелів. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 320 с.

14-літній Калум мріє стати кіносценаристом, але не дуже вірить, що це можливо у його маленькому містечку. Аж тут тато приводить додому свою нову дівчину і її сина. Виявляється, геть непросто вжитися з отаким хлопцем, який раптом стає твоїм братом, і з новою мамою. Водночас герой відчуває, що його зведений брат щось приховує. І Калум починає проводити розслідування...
 
Проникливий роман британської письменниці, лауреатки численних літературних нагород Кім Слейтер «928 миль від дому» пропонує підліткам замислитися над проблемами міграції, ксенофобії, дискримінації, упереджень і булінгу та пропагує відкритість, прийняття й емпатію...

Стрелекі, Джон П. Кафе на краю світу [Текст] : бестселер-мотиватор №1 / Дж. П. Стрелекі ; пер. з англ. М. Пухлій. - Харків : Vivat, 2020. - 128 с. - (Художня література). 

Джон Стрелекі — популярний американський письменник, автор п’яти бестселерів. Продажі його книжок сягають позначки у 3 мільйони примірників, і кількість прихильників продовжує невпинно зростати. Джон Стрелекі роками працював стратегічним радником для компаній та урядів у всьому світі. Разом з Опрою Вінфрі, Вейном Дайєром та Діпаком Чопрою він визнаний одним зі ста визначних постатей у галузі лідерства та особистісного розвитку, які надихають найбільше.

Зупиніться. Поставте на паузу щоденну метушню, вирвіться з її тенет і зазирніть до кафе на краю світу. Розгорніть меню й придивіться уважніше до останньої сторінки — там ви прочитаєте три запитання, від яких тікали все життя. Чому ви тут? Чи боїтеся ви смерті? Чи вдоволені ви?Ця книжка допоможе у пошуках відповідей. З нею ви запалите вогонь у душі, усвідомите, що цінне, а що — марнота, поглянете на життя під іншим кутом зору, незалежно від набутого досвіду. «Кафе на краю світу» — справжній видавничий феномен, бестселер поза часом, що надихнув мільйони людей у всьому світі на великі зміни. Чарівна, легка й наснажлива, ця книжка вплине на ваш світогляд і назавжди змінить життя.

Раян, Пем Муньйос. Відлуння [Текст] : роман / П. М. Раян. - Київ : BookChef, 2020. - 512 с.

Хлопчик Отто купує старовинну книгу та губну гармоніку. Того ж дня він зустрічає в лісі трьох зачарованих королівен із книги, від яких дізнається, що гармоніка рятує людські душі. Минають роки й десятиліття. Чарівний інструмент мандрує світом і опиняється в різних дітей, які стикаються з абсолютно недитячими проблемами. Та для кожного з них лунає дивовижна музика… Письменниця Пем Муньйос Раян запрошує читача в неповторний світ музики, магії та дива у реальному житті. Роман «Відлуння» став бестселером New York Times. Його відзначено медаллю Джона Ньюбері за видатний внесок в американську літературу для дітей.

№1 New York Times Bestseller

Рой, Арундаті. Міністерство граничного щастя [Текст] / А. Рой ; пер. з англ. А. Маслюх. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. - 544 с.

«Міністерство граничного щастя» — другий роман індійської письменниці. Він побачив світ через двадцять років після успішного дебюту — книжки «Бог Дрібниць», що принесла їй Букерівську премію. Роману так само притаманна поетичність та глибинна краса мови, властива стилю Рой. Однак за духом він геть інакший, нелінійний і суперечливий. Адже цього разу авторка кинула своїх героїв у вир новітньої історії Індії, зокрема у прекрасні ліси штату Джамму і Кашміру, де вже багато років точиться гострий збройний конфлікт. Та й самі герої — представники розмаїтих каст, віросповідань та світоглядів (гіджри, або ж люди «третьої статі», бунтівна архітекторка, не зовсім чесний журналіст, агент спецслужб, кашмірський повстанець тощо) — говорять надто різними голосами, борються по різний бік барикад, але здобувають кілька хвилин тиші поряд із близькими, живими чи мертвими, як вищу нагороду. В мить, коли духи ледь-ледь відчиняють двері паралельних реальностей життя.

 Сімсіон, Ґрем.  Два кроки назустріч [Текст] / Ґ Сімсіон, Енн Буйст ; пер. з англ. Ю. Костюк. - Харків : Vivat, 2019. - 320 с. - (Художня література). 

Розгублена й пригнічена, після смерті чоловіка Зої їде з Лос-Анджелеса до містечка Клюні у Франції, до своєї університетської подруги, і потрапляє на Каміно-де-Сантьяґо — Дорогу святого Якова, популярний паломницький маршрут. У Мартіна є чіткий план і меркантильний інтерес на Каміно, до того ж він має купу невирішених проблем. «Дорога змінить вас», — сказав один досвідчений паломник. Ці двоє зустрінуться на ній і пройдуть свої такі різні шляхи, щоб зрештою все зрозуміти й знову навчитися любити…Про автора: Ґрем Сімсіон — австралійський письменник із Мельбурна, драматург, кіносценарист. Його роман «Проект «Розі»» був перекладений 40 мовами.

Книжка «Два кроки назустріч» написана разом із його дружиною Енн Буйст; незабаром планується екранізація. Загальний наклад книжок автора становить близько 5 мільйонів примірників.

Енн Буйст — австралійська дослідниця та лікарка-психіатр, що спеціалізується на психічному здоров’ї жінок, зокрема на післяпологових психічних розладах. Романістка, авторка психологічних трилерів.

Повне зібрання прозових творів [Текст]. Том ІІ / Г. Ф. Лавкрафт ; пер. з англ. В. Носенко. - Київ : Видавництво Жупанського, 2020. - 456 с. - (Майстри готичної прози).

Другий том повного зібрання прозових творів видатного майстра літератури «загадкового та потойбічного» Г. Ф. Лавкрафта охоплює його прозу, написану у період з 1926 по 1928 роки, і містить такі класичні і переважно розлогі твори як «Поклик Ктулху», «Сновидні пошуки незвіданого Кадата», «Справа Чарльза Декстера Ворда», «Барва з позамежжя світу», «Жахіття Данвіча».

Саме у цих повістях остаточно розкривається талант Лавкрафта, як майстерного оповідача неймовірно загадкових і химерних історій, а також автора багатьох самобутніх і досить оргінальних міфогенних та містичних концепцій.

Повне зібрання прозових творів [Текст]. Том ІІІ / Г. Ф. Лавкрафт ; пер. з англ. В. Носенко. - Київ : Видавництво Жупанського, 2018. - 456 с. - (Майстри готичної прози). 

Третій том повного зібрання прозових творів видатного майстра літератури «загадкового та потойбічного» Г. Ф. Лавкрафта присвячений останньому періоду життя і творчості письменника (1930 по 1935 рр.), коли з-під його пера з’явилися наймасштабніші твори, такі як «Шепіт у пітьмі», «У горах божевілля», «Морок над Інсмутом», «Сни у відьминому домі» та «За пеленою часу», що довершили формування циклу Міфів Ктулху і вповні оприявили жаску і химерну космогонію Лавкрафта.

Монтгомері, Люсі-Мод. Діти з Долини Райдуг [Текст] : роман / Л. - М. Монтгомері ; пер. з англ. А. Вовченко. - Львів : Урбіно, 2019. - 264 с.

Невпинні й неминучі зміни в житті Глена Святої Марії. Неподалік від Інглсайду оселяється сім'я нового пастора ― сам пан Мередіт, четверо його дітей і тітка Марта. Діти Блайтів віднаходять у нових сусідах щирих і добрих друзів; разом вони змінюються самі й змінюють долі інших ― пана Мередіта й красунь-сестер Вест, відлюдькуватого Нормана Дугласа, малої сироти Мері Ванс та подружжя Еліотів. Невідворотно ближчає й прихід страшного, загадкового Дударя ― але безтурботне дитинство триває, доки щасливої Долини Райдуг не огорнула тінь великої тривоги.  

Книжки легендарної канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874–1942) вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі. Щороку вони видаються мільйонними накладами в США, Канаді, Австралії, країнах Європи та Азії.  Це сьома книжка із циклу про Енн Ширлі в чудовому українському перекладі Анни Вовченко.

 

Монтгомері, Люсі-Мод. Енн у Домі Мрії [Текст] : роман / Л. - М. Монтгомері ; пер. з англ. А. Вовченко. - Львів : Урбіно, 2019. - 272 с.

У житті Енн відбувається довгоочікувана подія: вона стає дружиною Гілберта Блайта. Молоде подружжя вирушає на узбережжя затоки Чотирьох Вітрів, де в приморському селищі Глен СентМері Гілберт переймає лікарську практику по своєму дядькові. Енн знайомиться з новими друзями: капітаном Джимом, який працює на маяку, панною Корнелією Брайант та Леслі Мур, яка дбайливо доглядає свого невиліковно хворого чоловіка. Тут, у Домі Мрії, на Енн чекають радощі й печалі заміжньої жінки, після важкого випробування вона зазнає щастя материнства і, як завжди, не втомлюється змінювати світ довкола себе.

Книжки легендарної канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874–1942) вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі. Щороку вони видаються мільйонними накладами у США, Канаді, Австралії та країнах Європи.  Це п’ята книга із циклу про Енн у чудовому українському перекладі Анни Вовченко.

Монтгомері, Люсі-Мод. Енн із Інглсайду [Текст] : роман / Л. - М. Монтгомері ; пер. з англ. А. Вовченко. - Львів : Урбіно, 2019. - 304 с.

Дев'ять років минуло після переїзду Енн та її невеличкої сім'ї з милого Дому Мрії в нове житло – просторий і сповнений веселих та сумних історій Інглсайд. Енн стає щасливою матір'ю шістьох дітей, дружних і дуже різних особистостей. Тут вони, оточені щоденною любов'ю й турботою, ростуть, мріють, бавляться, вигадують нові світи, знаходять і втрачають друзів та вчаться відрізняти правду від облуди. Енн тим часом готується відпустити їх одного дня в чужий, і бентежний, але надзвичайно цікавий світ, вчиться на власних помилках і вкотре усвідомлює свою любов до найдорожчих людей у житті.  

Книжки легендарної канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874–1942) вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі. Щороку вони видаються мільйонними накладами у США, Канаді, Австралії та країнах Європи.  Це шоста книга із циклу про Енн у чудовому українському перекладі Анни Вовченко.

Монтгомері, Люсі-Мод. Заплутане павутиння [Текст] / Л. - М. Монтгомері ; пер. з англ. О. Фира. - К. : Знання, 2020. - 398 с. - (American Library). 

“Заплутане павутиння” — одна з небагатьох книг для дорослих, написаних канадською письменницею Люсі Мод Монгомері (1874—1924), відомою своїм дитячим бестселером “Енн із Зелених дахів”. Пропонований роман не менш цікавий і захопливий, він сповнений надзвичайної інтриги та водночас розповідає про життя як воно є, коли трагічне й комічне завжди опиняються поряд.

Це історія великого клану, де за три покоління шістдесят членів родини Пенхеллоу одружилися із шістдесятьма Дарками, сплівши таким чином заплутане павутиння відносин та емоцій.

Шукайте потрібні вам книги в електронному каталозі та запитуйте їх в бібліотеці.

Переглядів: 416 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Ми на карті
Відзнаки