2024, П`ятниця, 19.04.2024, 21:56


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Лютий » 8 » Новинки художньої літератури від УІК
10:22
Новинки художньої літератури від УІК

Шановні читачі! На початку цього року центральна міська бібліотека отримала нові україномовні книги від Українського інституту книги (про це тут). Серед них чимало цікавих різнопланових художніх творів. 

Пропонує вам познайомитися з отриманими книгами. Запитуйте їх на абонементі бібліотеки.

Шеффер, Мері Енн. Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння [Текст] : роман / М. Е. Шеффер, Е. Берровз ; пер. з англ. Т. Скрипник. - Харків : Vivat, 2019. - 272 с. - (Світовий бестселер). 

Мері Енн Шеффер, яка померла в лютому 2008 року, працювала редакторкою, бібліотекаркою і продавчинею у книжкових крамницях. «Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння» — її перший роман. Племінниця Мері Енн — Енні Берровз — авторка серії дитячих книжок про Айві та Біна, а також роману «Чарівна половинка». Мешкає на півночі Каліфорнії.Мері Енн Шеффер зі своєю племінницею Енні Берровз створили книжку, що стала видавничим феноменом. «Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння» видано в 25 країнах світу, продано понад 1 мільйон примірників. Роман п’ятнадцять разів опинявся у списках «Найкращих книжок року».

Джулієт — молода письменниця. Вона шукає сюжет для нової книжки. Та краще їй бути обачнішою. Не відповідати на листи незнайомців із острова Ґернсі. Не радити їм хороші книжкові крамниці у повоєнному Лондоні. Краще взагалі оминати цю тему. Бо так дівчина ризикує дізнатися про «Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння». Виникне безліч запитань, і Джулієт напише листа у відповідь… Її життя перевернеться догори дриґом. Героїня з головою порине в карколомні пригоди. Там буде все: війна та похмурі часи німецької окупації, заборонене товариство, де збиратимуться ті, хто не втратив надії, а ще дивакуваті книголюби, що знають, якою має бути надзвичайна книжка. Саме такою, як ця…

Сетон-Томпсон, Ернест. Оповідання про тварин [Текст] / Е. Сетон-Томпсон ; пер. з англ. І. Лемко. - Львів : Апріорі, 2018. - 160 с.

Ернест Сетон-Томпсон - відомий канадський природознавець надхненник скаутського руху і чудовий письменник. Він був першим у світі хто зробив тварин головними героями художньої книжки. Його тварини-герої думають, відчувають, люблять і помиляються, як люди. Його книгами зачитуються діти і дорослі усього світу. Книга містить найкращі його оповідання, що увійшли до шкільної програми.

Гемінґвей, Ернест. Мати і не мати [Текст] / Е. Гемінґвей ; пер. з англ. В. Морозов. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. - 224 с. 

Роман Ернеста Гемінґвея «Мати і не мати» — драматична історія рибалки Гаррі Морґана, чесного чоловіка, якому довелося порушити власні принципи і стати контрабандистом, щоб прогодувати сім’ю. Низка рішень приводить Гаррі у світ багатих розпусних яхтсменів, і він наважується взятися за дуже небезпечну справу.

Цей гранично реалістичний роман Ернеста Гемінґвея висвітлює наслідки потужної економічної кризи — «Великої депресії», у його центрі — протиставлення багатства і бідності, людей, котрих злидні змушують ставати злочинцями, і тих, хто безтурботно насолоджується життям.

Фере-Флері, Крістін.  Дівчина, яка читала у метро [Текст] / Крістін Фере-Флері ; пер. з фран. Павло Мигаль. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. — 160 с.

Жульєт — трохи дивакувата мрійниця. Майже завжди самотня. Її стосунки з чоловіками закінчуються, так і не почавшись. Уранці, їдучи в метро на роботу, вона зацікавлено розглядає книжки в чужих руках. Її життя змінюється, коли Жульєт потрапляє в химерний будинок. Господар, виявляється, збирає книжки, а потім шукає саме тих людей, яким та чи інша книжка здатна змінити долю…

Фолкнер, Вільям. Порушник праху [Текст] : роман / В. Фолкнер ; пер. з англ. О. Смольницька. - К. : КМ-БУКС, 2018. - 264 с.

Автор "Порушник праху" Вільям Фолкнер - американський письменник, прозаїк, лауреат Нобелівської премії з літератури (1949). Роман лауреата Нобелівської премії з літератури ""за визначний і художньо унікальний внесок у сучасну американську прозу"" 1949 року! 

Вільям Фолкнер став володарем двох Пулітцерівських премій за романи ""Притча"" (A Fable, 1954) й ""Крадії"" (The Reivers , 1962)!

Кожен дорослішає по-своєму. Юний Чарльз (Чик) Маллінсон, опинившись перед складним для будь-якого білого хлопця кінця XIX — початку XX століття вибором, робить по-справжньому дорослий крок і допомагає врятувати несправедливо засудженого розлюченим натовпом гонорового негра від суду Лінча. Він, його темношкірий одноліток та поважна панна вельми похилого віку заради відновлення справедливості, порятунку невинної душі та спокою перед власною совістю й людяністю вирішують зробити те, на що зважиться не кожен дорослий чоловік. До вашої уваги — захоплива детективна історія на тлі історичних декорацій американського Півдня ХІХ століття, приправлена характерною фолкнерівською філософією.

Чапай, Артем. Дивні люди [Текст] / А. Чапай. - Чернівці : Книги-ХХІ, 2019. - 304 с. 

Українські вчені відтворили за ДНК неандертальця. Він виростає в секретному інституті, замаскованому під гаражний кооператив, і лише після досягнення повноліття виходить у великий світ. Через брак життєвого досвіду та особливості мислення український неандерталець постійно втрапляє у дивні ситуації – а на тутешніх сапієнсів дивиться поглядом дещо наївного стороннього. Втім, поступово виявляється: все може бути складніше. І це не фантастика. Це, як з іншого приводу скаже одна з героїнь, «радше трагікомедія».

Фіцджеральд, Ф. Скотт. Дише ніжністю ніч [Текст] / Ф. С. Фіцджеральд. - К. : Знання, 2020. - 382 с. - (American Library).

“Дише ніжністю ніч” — один із кращих романів класика американської літератури Френсіса Скотта Фіцджеральда (1896—1940), що значною мірою є автобіографічним. Він був написаний у той період, коли дружина письменника лікувалась у клініці від шизофренії. Тож не випадково герої твору — заможна й тендітна пацієнтка психіатричної лікарні та бідний, але здібний лікар-психіатр, що не встояв перед її вродою. Пишучи цей роман, автор не побоявся вилити на папері свої найпотаємніші й найважчі думки та постав перед читачем у всій відвертості, оголивши душу.

Фітцек, Себастіан. Пасажир № 23 [Текст] / С. Фітцек ; пер. з нім. А. Куйбіда. - Харків : Vivat, 2019. - 352 с.

Себастіан Фітцек — німецький письменник, один із найуспішніших авторів психологічних трилерів із несподіваною розв’язкою, які стали бестселерами й були екранізовані. Його твори перекладено 30 мовами. Фітцек — перший німецький автор, який дістав Європейську премію з детективної літератури.

Дія психологічного детективу «Пасажир № 23» відбувається у відкритому морі — місці, ніби створеному для досконалого злочину. Дружина та син детектива Мартіна Шварца вирушили в круїз на лайнері й зникли. П’ять років по тому невідома жінка, пасажирка того самого судна, повідомляє, що знає дещо про його сина, який, можливо, залишився живий. Мартін вирушає в подорож як агент під прикриттям і дізнається, що на круїзних лайнерах щороку зникають двадцять три людини. І серед них — маленька дівчинка, яка щезла на тому самому лайнері й знову з’явилася. З іграшкою його сина в руках…Для шанувальників якісних детективів із непередбачуваним фіналом.

Філдінґ, Гелен. Бріджит Джонс. На межі здорового глузду [Текст] / Г. Філдінґ ; пер. з англ. О. Мельник. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 512 с.

Гелен Філдінг — англійська письменниця, журналістка та сценаристка. Відома завдяки серії романів про Бріджит Джонс.

Нарешті і на вулиці Бріджит — свято: вона знайшла собі пару — чоловіка мрії, перспективного красеня-адвоката Марка Дарсі. Та виявилося, що будувати стосунки зовсім не просто! Доля підготувала для міс Джонс чимало злетів і падінь. Дівчина постійно намагається встановити Внутрішню Рівновагу, балансує між роботою на телебаченні, авантюрними ідеями своєї матусі та ремонтом квартири, зависає з друзями та, хоч би що, не втрачає оптимізму і відчайдушно вірить у справжнє кохання!

Шукайте потрібні вам книги в електронному каталозі та запитуйте їх в Марганецькій центральній міській бібліотеці.

Переглядів: 351 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Ми на карті
Відзнаки