2024, Четвер, 28.03.2024, 12:23


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Лютий » 8 » Новинки від УІК. Художні твори
16:14
Новинки від УІК. Художні твори

Шановні читачі! На початку цього року центральна міська бібліотека отримала нові україномовні книги від Українського інституту книги (про це тут). Серед них чимало цікавих різнопланових художніх творів. 

Пропонує вам познайомитися з деякими отриманими книгами. Це найкращі зразки художньої літератури.

Запитуйте їх на абонементі бібліотеки.

Кіз, Деніел. Квіти для Елджернона [Текст] : роман / Д. Кіз ; пер. з англ. В. Шовкун. - 5-те вид. - Харків : Клуб Cімейного Дозвілля, 2021. - 304 с.

Деніел Кіз  — американський письменник. Насамперед відомий як автор науково-фантастичного роману «Квіти для Елджернона». 2001 року отримав звання «Заслуженого автора фантастики» від «Американського товариства письменників-фантастів»

"Чарлі Гордон — розумово відсталий, але у нього є друзі, робота, захоплення і непереборне бажання вчитися. Він погоджується взяти участь у небезпечному науковому експерименті, який може зробити його найрозумнішим...

Яку ціну маємо ми платити за свої бажання? Чи варті вони того?

Пронизлива історія, яка нікого не залишить байдужим! Мабуть, один з найлюдяніших творів у світової літературі."

 

Кіз, Деніел. Відверто про Клавдію [Текст] : роман / Д. Кіз ; пер. з англ. Д. Петрушенко. - Харків : Клуб Cімейного Дозвілля, 2019. - 320 с.

Деніел Кіз  — американський письменник. Насамперед відомий як автор науково-фантастичного роману «Квіти для Елджернона». 2001 року отримав звання «Заслуженого автора фантастики» від «Американського товариства письменників-фантастів»

Вона зізналася у вбивстві, якого не скоїла. Чи скоїла?..

Деніел Кіз - всесвітньовідомий американський письменник. Єдиний автор, що здобув дві найпрестижніші літературні нагороди (Г'юґо і Неб'юла) за оповідання ""Квіти для Елджернона"" та однойменний роман.

Її звали Клавдія Яско. Колись вона звернулася до Деніела Кіза з проханням написати книжку за її історією…

У 1978 році в місті Колумбус, штат Огайо, сталося жорстоке вбивство. Клавдія зізналася, що вбивця - вона. Проте події у її викладі не відповідають висновкам слідчої групи. Хоча низка подробиць з її вуст вражає точністю: їх міг знати лише той, хто перебував на місці злочину. Дівчину заарештували, та вбивства продовжилися. Клавдія вперто доводить свою провину, плутається у свідченнях. Вона має дивну особливість, якої сама не усвідомлює.

Ким Клавдія є насправді? І чи є вона взагалі? Бо все, що відбувається довкола неї, - ілюзія. І чомусь вона стала занадто реальною."

Кіз, Деніел. Притулок пророцтв [Текст] : роман / Д. Кіз ; пер. з англ.: С. Берлінець, В. Куч. - Харків : Клуб Cімейного Дозвілля, 2019. - 320 с.

Деніел Кіз — всесвітньо відомий американський письменник. Це єдиний автор, що здобув дві найпрестижніші літературні нагороди (Г’юґо і Неб’юла) за два твори з однаковою назвою — оповідання «Квіти для Елджернона» та однойменний роман. "

Насправді зброя не здатна вбити. Поки вона лежить у шухляді чи в арсеналі, це звичайний предмет, такий самий, як ложка чи ручка. Зброя — лише інструмент. Знаряддям убивства вона стає тільки тоді, коли опиняється в руках убивці. Рейвен ніколи й нікому не хотіла завдати шкоди. Але вона — бомба сповільненої дії. Те, що зберігає її пам’ять, здатне занурити світ у кровопролитну війну. Або врятувати сотні невинних життів. Рейвен — смертельна зброя. Усе залежить від того, до чиїх рук вона потрапить…

 

Сапковський, Анджей. Відьмак. Хрещення вогнем [Текст] / А. Сапковський ; пер. з пол. С. Легеза. - 3-тє вид. - Харків : Клуб Cімейного Дозвілля, 2020. - 384 с.

Поки світ магів оговтується після катастрофи на Танедді, а королівства людей та ельфів готуються розпочати нову війну, відьмак Ґеральт, ледве одужавши від ран у Брокілоні, вирушає на порятунок Цірі. Однак де її шукати, якщо Вежа Чайки зруйнована вщент, а у снах про названу дочку відьмак бачить зовсім не те, що переповідають про її долю? Мандруючи в компанії поета Любистка, напівдріади Мільви, нільфгардця Кагіра та п’ятсотлітнього вампіра Реґіса Ґеральт зрозуміє: він не може більше миритися з ріками крові, що проливаються навкруги. Люди і ельфи тепер лютіші за створінь, з якими його навчено битись. Пройти хрещення вогнем і врятувати тільки Цірі відьмаку вже не досить…

Сапковський, Анджей. Відьмак. Час Погорди [Текст] / Відьмак. Час Погорди. - 4-тє вид. - Харків : Клуб Cімейного Дозвілля, 2020. - 320 с.

Героїчна сага Анджея Сапковського про відьмака Ґеральта посідає четверте місце за накладами у Польщі, нагороджена преміями імені Януша Зайделя, преміями SFinks, а 2010 року автор отримав почесну нагороду Європейського співтовариства наукової фантастики EuroCon «Ґранд Майстер».

Згідно з давнім ельфійським пророцтвом, Цірі, Дитя Старшої Крові, мала змінити долю світу. Але поки зеленоока спадкоємиця трону Цінтри прямує під захистом своїх названих батьків до чарівницького острову Танедд, світ уже невпізнавано змінився. Усюди, в усіх серцях війна, ненависть і погорда. Для відьмака Ґеральта настав час заради порятунку Цірі обирати, на чиєму він боці.

Стругацький, Аркадій. Равлик на схилі [Текст] : роман / А. Стругацький, Б. Стругацький ; пер. з рос. Н. Фурса. - К. : Комубук, 2020. - 260 с. - (Перша українська платформа краудпаблішингу). 

Кафкіанські й лемівські мотиви, невизначеність простору й неможливість опиратися його законам — змодельована Стругацькими ситуація не так фантастична, як символічна (або ж екзистенційна). Двоє героїв намагаються вибратися з пастки, у якій вони опинилися за нез’ясованих обставин, однак, рухаючись назустріч один одному, приречені натикатися на мовчазний спротив середовища — цивілізаційного чи природного, таємничого Управління й не менш загадкового Лісу. Написаний 1965 року й вперше опублікований в повному обсязі лише у 1972-му, роман «Равлик на схилі» самі автори вважали найбільш значущим своїм твором. Не втратив він своєї актуальності і сьогодні.

Стругацький, Аркадій. Гидкі лебеді [Текст] : повість / А. Стругацький, Б. Стругацький ; пер. з рос. А. Кучерук. - К. : Комубук, 2020. - 260 с. - (Перша українська платформа краудпаблішингу). 

Повість «Гидкі лебеді» і сьогодні залишається такою ж актуальною, як і в часи свого написання. Перед читачем розгортається історія письменника Віктора Банева, який внаслідок конфлікту з владою змушений виїхати зі столиці і повернутися до рідного містечка, де завжди йде дощ. Що насправді відбувається в загадковому лепрозорії, де під військовою охороною живуть так звані «мокреці», нібито уражені генетичною хворобою? Чому мокреців намагається знищити міська влада і чому за ними пильно стежать секретні служби? Чому діти, серед яких і донька Банева Ірма, прислухаються до мокреців більше, ніж до вчителів і батьків? А за цим напівдетективним сюжетом — інші, значно глибші питання. За скільки може продатися митець? Чи можливо взагалі купити справжнього митця? Що важливіше для людей — минуле чи майбутнє? І що чекає на тих, які не готові до майбутнього? Повість Аркадія та Бориса Стругацьких «Гидкі лебеді» була написана 1967 року, однак через заборону цензури її вперше опублікували лише 1972-го. Як і решта творів братів Стругацьких, повість вражає не стільки фантастичністю сюжету, скільки глибиною та дотепністю зображення внутрішнього світу головного героя й гостротою моральних дилем, що постають перед ним.

 

Фукс, Ксенія. 12 сезонів жінки [Текст] / К. Фукс. - Чернівці : Книги-ХХІ, 2020. - 240 с.

«12 сезонів жінки» можна назвати романом, якщо вважати, що головна героїня – це сучасна жінка. 12 новел, об’єднаних між собою головними персонажами, але не пов’язаних хронологічно, присвячені соціальним та психологічним проблемам, з якими стикається сучасна жінка. Кар’єра або дитина? Як протистояти насиллю? Як визначити власну сексуальну ідентичність? Чи дійсно кохання та війна крокують поряд одне з одним? Ці та інші запитання ставлять собі 12 героїнь книжки.

Бартон, Фіона. Вдова [Текст] / Ф. Бартон ; пер. з англ. К. Манкович. - Харків : Vivat, 2018. - 368 с.
Детектив британської поліції Боб Спаркс розплутує таємничу історію зникнення дворічної Белли Елліотт. Мати-одиначка Дон побивається та залучає до пошуків усіх небайдужих, не нехтуючи увагою преси та телебачення. Місцева репортерка Кейт Вотерз мріє дізнатися правду, використовуючи весь арсенал професійних навичок. Але найзагадковішим персонажем у цій людській драмі постає Джин Тейлор, вдова головного підозрюваного, котрий раптово для всіх помирає.Психологічний трилер, сповнений яскравих характерів, гострої інтриги та особливого шарму британського детективу. Під прискіпливим оком письменниці опинилися теми підтримки, вірності, зради, а головне — подружнього життя й численних секретів, що їх таїть у собі кожен шлюб.

Про автора:Фіона Бартон народилася у Кембриджі, Велика Британія, зараз живе на південному заході Франції. Писала для Daily Mail, працювала редактором новин у Daily Telegraph та репортером у Mail on Sunday, де отримала престижну премію британської преси як репортер року. «Вдова» — дебютний роман Бартон.

Семпл, Марія. Де ти поділась, Бернадетт? [Текст] : роман / М. Семпл ; пер. А. Лапін. - Харків : Vivat, 2018. - 352 с.

Марія Семпл провела дитинство в мандрівках Європою разом із батьками, потім родина переїхала до Лос-Анджелеса. Вона дочка Лоренцо Семпла — молодшого, сценариста телевізійної версії фільму про Бетмена. Марія — авторка сценаріїв до багатьох телешоу.

Роман «Де ти поділась, Бернадетт?» одразу після видання став абсолютним бестселером, його перекладено 30 мовами. Книжка ввійшла до короткого списку Жіночої літературної премії та здобула премію Alex Американської бібліотечної асоціації. Нині за романом знімають фільм із Кейт Бланшетт, Крістен Віг та Біллі Крудапом у головних ролях, а його вихід на екрани заплановано на 2018 рік.

Бі ― дівчинка незвичайна, дуже креативна й розумна для своїх 15 років. Це не дивно, бо її тато — один із комп’ютерних геніїв компанії «Майкрософт», а мама… Мама — надзвичайно ексцентрична жінка. Назвала доньку Балакрішна. Замість чепурного будиночка придбала в Сіетлі занедбану будівлю й живе там із родиною. Для вирішення поточних справ найняла віртуальну помічницю з Індії. За відмінне навчання Бі забажала на Різдво сімейну мандрівку в Антарктиду, але за два дні до поїздки її мама зникла. То куди поділася Бернадетт? Бі ні перед чим не зупиниться, вона шукатиме маму навіть на Південному полюсі…

Нотомб, Амелі. Токійська наречена [Текст] / А. Нотомб ; пер. з франц. П. Мигаль. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 160 с.

Амелі приїздить у Японію, щоб пізнати культуру цієї країни та вивчити японську мову. Рінрі — японець, студент факультету французької філології. Вони обоє — немов люди із різних світів, але Рінрі закохується в цю дивну дівчину, таку близьку й далеку водночас. Амелі має мрію: зійти на Фудзіяму і зустріти на вершині цієї гори перші промені ранкової зорі. Лише так вона зможе глибше пізнати Японію і краще зрозуміти себе. Мрія Рінрі — одружитися з Амелі. Кожен із них іде до своєї мети, досягаючи власних вершин і пізнаючи себе, і врешті віднаходить щось більше, ніж кохання.

Ахерн, Сесілія. P.S. Я кохаю тебе [Текст] / С. Ахерн ; пер. з англ. І. Гоял. - 432 с. - (Авторська серія). 

Бестселер «P. S. Я кохаю тебе» — сучасна історія про те, як любов перемагає смерть. Втративши коханого чоловіка, тридцятирічна Голлі Кеннеді впадає у відчай, перестає виходити з дому та спілкуватися з людьми. І раптом отримує поштою пакет з листами: розпечатувати їх можна лише по одному на місяць, а написані вони її чоловіком, розлука з яким приносить такі страждання. Першого числа кожного місяця Голлі розпечатує наступний конверт і, дотримуючись настанов коханого Джеррі, робить ще один крок, який повертає її до життя.

Беннер, Кетрін. Дім на краю ночі [Текст] : роман / К. Беннер ; пер. з англ. А. Цвіра. - Харків : Vivat, 2021. - 464 с. - (Світовий бестселер). 

Кетрін Беннер — молода британська авторка, яка почала писати ще в чотирнадцять років. Згодом навчалася в Кембриджському університеті й працювала вчителькою в середній школі. Її трилогія для підлітків The Last Descendants здобула світове визнання і стала бестселером, після чого газета Daily News назвала письменницю «наступною Джоан Роулінг». «Дім на краю ночі» — перший її роман для дорослої аудиторії.

Дивовижна сімейна сага з присмаком магічного реалізму розповідає про життя чотирьох поколінь однієї родини на маленькому острові Кастелламаре біля узбережжя Сицилії. Доктор Амедео Еспозіто, підкинутий колись немовлям у сирітський притулок Флоренції, прибуває на Кастелламаре в пошуках роботи. Там він знаходить друзів, сім’ю і дім. Амедео поселяється в закинутому барі «Дім на краю ночі». Хоча тутешні жителі вважають цю будівлю проклятою, це місце відродиться і стане серцем острова, де можна обговорити всі події малого і великого світу за порцією лімончело. Разом з іншими мешканцями Кастелламаре родина Еспозіто переживе Велику депресію, фашистський режим, світову війну, велику модернізацію і фінансові кризи. Людей на крихітному клаптику суходолу не оминуть жорстоке суперництво, таємні інтриги й любовні страждання, та врешті завжди підтримає вірність — найближчим людям і своєму острову, яка винагороджується невеликими, проте вкрай потрібними чудесами…

Райлі, Люсінда. Будинок орхідей [Текст] / Л. Райлі ; пер. з англ. І. Серебрякова. - Харків : Vivat, 2019. - (Художня література). 
Джулія Форрестер — відома піаністка, яка живе мрією про гарний будинок у Провансі. Вона щаслива й успішна, аж тут у її житті стається жахлива трагедія. Джулія повертається до Англії, туди, де була щаслива в дитинстві, — у Вортон-парк. Але теперішній власник маєтку Кіт Кроуфорд мріє якомога швидше його продати. Ані Джулія, ані Кіт не знають, що їхні долі нерозривно пов’язані. Під час ремонту, розпочатого Кітом, знаходять щоденник, написаний у 1940-х роках дідусем Джулії, який понад усе любив орхідеї. Про що йдеться на його сторінках? В історії двох сімей, розорених війною, Джулія виявить темні секрети, що змінять її життя..Про автора:Люсінда Райлі народилася в Ірландії. Знімалася в кіно, грала в театрі, працювала на телебаченні. У двадцять чотири роки написала першу книжку. Романи Райлі перекладено 35 мовами, наклади сягають 15 мільйонів примірників.

Нині Люсінда працює над циклом The Seven Sisters («Сім сестер») про історію сестер, яких удочерили, — романи ґрунтуються на грецькій міфології про сузір’я Плеяд. П’ять перших книжок циклу стали №1 бестселерами в різних країнах світу, а в Голлівуді планують зняти за ними телесеріал.

Акерман, Діана.  Дружина доглядача зоопарку [Текст] / Д. Акерман ; пер. з англ.: К. Дем'янчук, О. Бершадська. - К. : BookChef, 2020. - 336 с.

У книзі "Дружина доглядача зоопарку" Діана Акерман блискавично, з гумором та безкінечним співчуттям до своїх героїв втілила справжню історію війни та величі людського духу. У ній розповідається про героїчне подружжя Жабинських, власників Варшавського зоопарку, які під час Другої Світової війни ховали у розорених вольєрах людей із єврейського гетто і таким чином врятували близько трьохсот людських життів. Ця приголомшлива розповідь про людей та тварин, про глибокі зв'язки між людиною та природою; гімн красі, таємниці та незнищенності життя. У березні на всі світові екрани вийшов одноіменний фільм за участі Джессіки Честейн та Даніеля Брюля.

#1 New York Times Bestseller. Написана на основі реальної історії.

Шукайте потрібні вам книги в електронному каталозі та запитуйте їх в Марганецькій центральній міській бібліотеці.

Переглядів: 282 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Ми на карті
Відзнаки