2024, П`ятниця, 29.03.2024, 16:29


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2015 » Травень » 29 » Засідання міського літературного об'єднання "Віра"
10:43
Засідання міського літературного об'єднання "Віра"

28 травня в читальному залі ЦМБ ім. М. Островського відбулося чергове засідання міського літературного об'єднання "Віра". Членів об'єднання зібрав його голова Анатолій Олексійович Антоненко.

    Засідання літературного об'єднання розпочалося поздоровленням: Анатолій Олексійович Антоненко ще раз привітав Віру Павлівну Сокур з виходом її першої довгоочікуваної збірки віршів "Хай щастям стелиться дорога!". Потім Анатолій Олексійович висловив своє захоплення віршем Тетяни Олексіївни Кошкіної. Нещодавно в міській газеті "Шахтар Марганця" був надрукований вірш Т.О.Кошкіної, присвячений її другу П.М. Войтенко, який нещодавно пішов з життя. Тетяна Олексіївна для всіх присутніх ще раз зачитала свій вірш пам'яті П.М.Войтенка.

   А.О.Антоненко прокоментував вірші Миколи Ігоревича Перлє. Зробив тактовні зауваження та дав влучні поради щодо вдосконалення написання майбутніх його віршів. Микола Перлє розповів про книги, видані з нагоди його ювілею за допомогою бібліотеки ім. М. Островського.

   Далі всі члени літературного об'єднання обговорили нещодавно проведений біля клуб "Дніпро" поетичний майдан, який був присвячений творчості видатної української поетеси Ліни Костенко. Анатолій Олексійович запросив всіх прийти на наступний поетичний майдан, який відбудеться 29 травня біля клубу "Дніпро". Там будуть зачитані поетичні твори двох відомих марганецьких поетів, які народилися в травні, - Миколи Смирнова та Алли Кислої. Він себе особисто та від всіх членів об'єднання "Віра" Анатолій Олексійович привітав Миколу Сергійовича Смирнова з Днем народження. Алли Андріївни Кислої вже з осені минулого року немає серед нас. А.О.Антоненко зачитав свій вірш, присвяченій світлій пам'яті Алли Кислої. Всім присутнім він сподобався, і поети запропонували надрукувати цей вірш в газеті "Шахтар Марганця".

   Свої вірші на суд майстрів поетичного слова запропонувала  Обозюк Віра Федосіївна.

   Тетяна Олексіївна Кошкіна розповіла, що написати вірш "Прощання з другом" її надихнув місцевий художник Іван Олександрович Барнаш. Ще письменниця забажала прочитати вірш "Письмо подруге" і попросила поетів висловити свою думку щодо її спроб в жанрі поезії.

   Почули присутні і вірші Віри Павлівни Сокур. Це твори: "У серці моєму удосталь любові" і "Герої наші не вмирають". Вірші викликали бурхливе обговорення. Колеги по перу подякували за творчість, але порадили Вірі Павлівні не торкатися політичних тем.

  Відома марганецька поетеса Любов Василівна Лопатюк порадувала літераторів новими гумористичними поезіями. Вони отримали високу оцінку від усіх присутніх в залі.

  Прокоментував почуті вірші молодий талановитий письменник Олександр Володимирович Малишко. Він високо оцінив майстерність поетичного слова Любов Василівни. Щодо себе - розповів, що планує до 2016 року завершити дослідницьку працю про Михайла Булгакова та його твори.

   Зачитуючи свої поезії, які віддавали для друку до місцевої газети "Шахтар Марганця", багато з присутніх митців скаржилися, що їх твори переробляють невпізнанно. Анатолій Олексійович Антоненко пообіцяв членам об'єднання вжити заходів з цього приводу.

   Всі присутні раді були бачити один одного. Ще довго спілкувалися, ділилися своїми новими творами, планами на майбутнє.

Переглядів: 606 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ми на карті
Відзнаки