2024, Середа, 24.04.2024, 15:17


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2020 » Серпень » 12 » Життя, віддане марганчанам
09:16
Життя, віддане марганчанам

Героїня нашої статті – гордість нашого міста, одна з жінок-марганчанок. 12 серпня свій ювілейний День народження відзначає відома в нашому місті жінка – Голова міського осередку Всеукраїнської спілки жінок-трудівниць (ВСЖТ) «За майбутнє дітей України» Любов Якимівна Тищенко.

Все своє свідоме життя Любов Якимівна присвятила служінню суспільству, чим здобула репутацію жінки з невичерпним творчим потенціалом.

У нашому місті Любов Якимівну знають практично всі. Її фотографія займала гідне місце на дошці Пошани міста Марганця. А щоб дізнатися, що стало поштовхом до такої життєвої позиції, ми зануримося у її дитинство.

Всі дорослі люди – родом з дитинства. А дитинство – пора золота. На жаль, не всім випадає довго грати і бути безтурботним. Дитинство Любові було опалене  жорстокою війною. Любочка виросла у багатодітній родині. Батько – Яким Павлович, мама – Катерина Михайлівна, виховували 4 сина і дві дочки. Люба закінчила школу, в т.ч. і вечірню, а потім – заочне відділення Дніпропетровського технікуму торгівлі. Здобути вищу освіту не було можливості, бо родина була незаможна. Та і час був тяжкий – післявоєнний.

З 1952 р. не маючи повних 17-ти років сумлінно працювала продавцем, а з 1966 р. понад 35-ть р., до виходу на пенсію – завідувачкою магазином. Потім 10 років працювала соціальним працівником у терцентрі з обслуговування пенсіонерів та одиноких громадян.

Сімейне щастя Любов Якимівна будувала разом зі своїм коханим чоловіком – Григорієм Антоновичем. Виховали двох діток: дочку Наталку і сина Олександра, які здобули вищу освіту і зараз успішно працюють. Радості  в житті додають два онуки, внучка та правнучок.

І де б не працювала  Любов Якимівна Тищенко, завжди з повною віддачею віддавалася справі, бо відноситься саме до тієї когорти людей, для яких громадські  обов’язки нерозривно пов’язані з основною роботою та особистим життям. Тож і марганчани завжди відповідали їй вдячністю.

Краще познайомитись з життям і діяльністю нашої героїні, вам шановні читачі, допоможе книга  Галини Василівни Ситнікової «Дело всей ее жизни или женщина, создавшая себя». Автор зуміла зібрати під однією обложкою дивовижний і неповторний світ Любов Якимівни.

При написанні книги Галина Василівна використала публікації статей, члена Національної Спілки журналістів України, Почесного громадянина міста Марганця  О.Д.Чекубаша. Саме  він відкрив для марганчан і читачів місцевих газет незвичайний самородок.

І зараз, не дивлячись на поважний вік Любов Якимівна сповнена колосальною енергією і великими планами на майбутнє.

За свою плідну громадську роботу Л.Я.Тищенко заслужила багато вдячності: нагороджена грамотою обласної ради «Всеукраїнської Ради жінок-трудівниць», нагороджена від міського голови  нагрудним знаком «За заслуги перед м. Марганець», медалями «За трудову доблесть», «Ветеран труда».

Колектив центральної міської вітає Любов Якимівну з  85-річним  Днем Народження і бажає їй міцного здоров’я та всіх земних благ!

Лідія Пономарьова, директор КЗ «Централізована бібліотечна система
відділу культури виконкому Марганецької
міської ради Дніпропетровської області»

 

Презентация книги "Дело всей ее жизни ..." и 80-летие Л.А.Тищенко

Переглядів: 242 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ми на карті
Відзнаки